writing-img

Grelnik vode

clock-img

19.05.2007, 21:05

clock-img

saraja

pencil-img

770

Pozdravljene,

svetujte mi kako naj sčistim grelnik vode, ki je poln vodnega kamna?
Hvala

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

clock-img

19.05.2007, 21:13

clock-img

Anonimen

Jaz sem kupila tak prah v DM-u prav za odstranjevanje kamna iz grelnikov. Daš notr, naliješ vodo, segreješ in pustiš. Očisti fenomenalno.
Dobi se pa v takih vrečkicah, po dve skupaj pakirano, gor je slika grelca vode.

Gre pa tudi z kisom.

clock-img

19.05.2007, 21:20

clock-img

saraja

pencil-img

770

Hvala za nasvete, kako pa s kisom očistiš? Z krpo, al tut v vodo naliješ in segreješ?
Hvala

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

clock-img

19.05.2007, 21:30

clock-img

Anonimen

Mislim da moreš v vodo nalit oz. čisti kis notr. Ne vem, jaz tako ne čistim. Je prezamudno. Tist prah je ful poceni in res super učinkovit.

clock-img

19.05.2007, 21:50

clock-img

Mikica

pencil-img

524

Lahko ščistiš s citronko oz. citronsko kislino. V grelnik vode nalij kakšne 3 dl vode, dodaj malo citronke, vodo segraj, pusti še nekaj časa, potem pa samo zliješ ven in splakneš.

clock-img

19.05.2007, 22:16

clock-img

facka

pencil-img

789

s kisom bo najhitreje, da naliješ noter samo kis, vendar samo tolko, da prekrije grelec in pustiš, gre pa super, jst v kis namočim tudi tiste mrežice, ki so na pipah, na katerih se nabere vodni kamen

"Posadil bom drevo zlata"
(komentar našega 7 letnika, da mu ne bo treba služit denarja)

clock-img

19.05.2007, 23:38

clock-img

darinkan

pencil-img

42

Tudi jaz notri nalijem alkoholni kis, pustim nekaj časa da se kamen razkroji, potem pa samo splahnem. Pri naslednjem prekuhavanju ni nič vonja oz. okusa po kisu.

clock-img

20.05.2007, 21:15

clock-img

saraja

pencil-img

770

Vsem se zahvaljujem za nasvete, uporabila sem kis, ker je pač danes nedelja, pa še Dm ni v naši bližini. Definitivno si pa bom nabavla ta prašek, če je ta zadeva prej rešena.

Txs, Saraja

clock-img

21.05.2007, 11:10

clock-img

honey

pencil-img

2567

Jaz vedno čistim s kisom - nalijem notri vodo, dodam malo kisa, prižgem grelnik, da voda zavre in odlijem. Očiščeno je v 2-3 minutah. Sicer rahlo smrdi, ampak če to narediš na balkonu, ni panike.

clock-img

23.05.2007, 13:29

clock-img

livia

pencil-img

2395

Jaz ga vedno čistim tako, da kupim v samopostrežni trgovini prašek Citronka (mislim, da se mu tako reče). Skratka ne limonin olupek, ampak podobno cedeviti. Nek prašek skratka na bazi limone. Je pakiran po 10 ali 15 g v vrečki. Sem v službi in ne morem pogledat kako se mu natančno reče, ma upam, da boš našla.

Zavreš vodo v grelcu in vsuješ not, pustiš, da stoji pol ure in potem zliješ vodo in opereš. Nič ne smrdi kot po kisu in gre super vse stran.

clock-img

26.05.2007, 11:34

clock-img

G in T

pencil-img

953

Jaz pa grelnik vode čistim s kisom. zavrem vodo, in potem pustim še čez noč. vse gre stran.user posted image

clock-img

31.05.2007, 18:37

clock-img

crci06

pencil-img

1854

Kis je definitivno najbolj natur.
Tudi jz že dolgo delam tako.

Če vam ga je pa škoda veiko potrošit, si ga pa prelijte nazaj v pollitrsko flaško od vode, pa je še za naslednjič.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem