writing-img

Help-jecljanje

clock-img

04.05.2008, 15:55

clock-img

Salja

pencil-img

283

Ali so vaši malčki kaj jecljalji?Jih je minilo?Po kolikem času?

Mali bo kmalu stra 3 leta,pa že lep čas(pol leta), nekatere besede jeclja.Včasih reče lepo naprimer korenček, ko pa mu ni pa je ko-ko-korenček,ali hamburger=ha-ha-hamburger.
Mislim, men je sladko ker se včasih prav nasmejim, amapk me začenjajo strašit, da naj probama to čim prej odpravituser posted image

Niti slučajno me ne moreš prestrašiti....Imam otroka!

clock-img

04.05.2008, 16:00

clock-img

asika

pencil-img

13

Praviš, da je začel jecljati pred 6meseci, prej pa je normalno govoril?
Sama bi preverla, če se je doma kaj spremenilo, kar bi lahko vplivalo na jecljanje, dostikrat je to povezano s psiho...Kaj pa vem ste ga dalo v vrtec, ste se preselili...kaj takega.
Drugač bi se pa posvetovala s pediatrom...

lp

clock-img

04.05.2008, 16:03

clock-img

Salja

pencil-img

283

Prej ni kaj dosti govoril, oz. so bili tisti začetki bolj začetniuser posted image

Niti slučajno me ne moreš prestrašiti....Imam otroka!

clock-img

04.05.2008, 17:13

clock-img

Volga

pencil-img

9346

Predvsem bi ti rekla, da četudi ti je swmešno, se ne smej pred njim. In ja, če bi moj otrok jecal, bi ga odpeljala k pediatru in naprej k logopedi, prej ko začneš odravljati napako, lažje gre.

clock-img

04.05.2008, 19:53

clock-img

Nia30

pencil-img

329

Jaz bi vprašala pri logopedu za vsak slučaj. Naš (3 leta) sicer ne jeclja ampak, ko hoče kaj daljšega povedat, začne med posameznimi besedami govoriti "e,e,e,e..." in to zelo dolgo. Npr. Pol je pa e,e,e,e,e,e,e, šel, e,e,e,e,e,e domov, pa je e,e,e,e,e,e,...

Ta velika (10 let) je pa pred kakim letom ali dvema začela ful hitro govorit in pol se ji zatakne tako, da v bistvu zajecla. Če se umiri in počasi pove, je pa vredu.

Kot sem že rekla, vprašaj logopeda.  Z vajami se dajo take stvari popravit.

clock-img

04.05.2008, 21:02

clock-img

rainbow

pencil-img

2869

Moja ta prva, ki je bila govorno zelo napredna, je imela dve taki obdobji, med tretjim in četrtim letom. je minilo, nismo delali panike. Mogoče mimogrede opozoriš, naj bolj počasi pove ali kaj takega.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

clock-img

04.05.2008, 22:07

clock-img

mayci

pencil-img

2322

Nekateri otroci jecljajo zato, ker jim misli hitreje bežijo, kot pa lahko govorijo. Ta neprijetnost se je ravno pred kratkim dogajala eni deklici, ki jo poznam, zelo govorno sposobni (tudi 3 leta stara), pa je minilo. Smo se pa morali takrat osredotočiti nanjo, ko je govorila in jo poslušati, kar je imela za povedat, pa mogoče včasih povedat, naj kar počasi pove, da se nič ne mudi...user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

clock-img

04.05.2008, 22:48

clock-img

massylou

pencil-img

539

Pravo jecljanje je znak notranje stiske oz. ostanek le-teh iz preteklosti. Če je pa govorna napaka, kar verjetno tudi je, ker je še tako mali, pa pomaga logoped.

Za vsak slučaj pa se pogovori z malim in opazuj tudi ostalo njegovo početje.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem