cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Herpes pri dojenčku

clock-img

07.07.2007, 18:36

clock-img

blue sky

pencil-img

2468

Živjo,

danes zjutraj sem pri našem 5-mesečniku opazila, da ima herpes na ustnici (včeraj ga je več znancev cartalo in stiskalo - mogoče ga je dobil zaradi tega, če ga je kdo poljubčkal, ne vem user posted image .
S čim bi lahko namazala, da bi to čim prej izginilo?

clock-img

07.07.2007, 20:02

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Bogi, da je dobu tega user posted image  že tako majhen. Po moje vprašaj zdravnika, če lahko sploh s čem namažeš.
Moja punčka je imela zdaj ene 14 dni en majhen mozoljček nad ustnico, samo nisem z ničemer mazala.

clock-img

07.07.2007, 21:25

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Moj je imel v enaki starosti herpes na očku. Mazala sem ga z viroleksom. In le ta žavba nam je pomagala.

clock-img

07.07.2007, 21:46

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Naša mala ga je imela pri 10 mesecih in je bilo grozno, ker se ji je razširil v usta, meni pa na joško. Bila je zelo boga, in takrat sva se dokončno nehali dojiti.
Od takrat naprej se ji herpes vedno naredi pred izbruhom kakšne bolezni oz. viroze. Tudi pri nas pomaga edino Virolex - dobiš ga brez recepta.

Ker je tvoj sinek še zelo majčken in se verjetno še dojita, pazi, da se herpes ne zanese v usta, ker se lahko razširi celo v grlo, to pa zna biti hud problem. Ti pa čuvaj prsa.

Pa še to - ko enkrat dobiš herpes, ga boš imel, kar pomeni, da se bo tvojemu sinku gotovo še pojavil. Jaz pri naši, čim opazim kakšen izpuščajček na ustnici, namažem z Virolexsom, in se potem herpes sploh ne "razvije" do konca.

clock-img

07.07.2007, 22:03

clock-img

blue sky

pencil-img

2468

Nejcko, dojiva se ne več, tako da te bojazni ni, ampak me vseeno skrbi. Saj mogoče sploh ne gre za herpes - "kotiček" ustnic ima rdeč, morda se je samo udaril s kakšno igračo. Bom videla, kako bo jutri in če ne bo bolje, bom šla kupit Virolex.

clock-img

07.07.2007, 23:34

clock-img

petra81

pencil-img

733

A je to mazilo Virolex tudi za odrasle?

clock-img

07.07.2007, 23:45

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Ja, Virolex je tudi za odrasle.

Blue sky - tole v kotičkih ustnic je lahko tudi navadna "žvala" - to, ko se ustnice  na robu malce pretrgajo in peče ko sam hudič. Naši se je taka "žvala" ravno prejšnji teden naredila, pa sem ji zvečer namazala s tea tee kremo od Justa in zjutraj ni bilo več sledu.
Ko se je naši prvič naredil herpes, se ji je naredil na sredini tik nad zgornjo ustnico.

upam, da pri vas ne gre za herpes, ker je to res zoprna zadeva.

clock-img

08.07.2007, 09:54

clock-img

s.

pencil-img

639

Sama imam grozne probleme s herpesom in tega mažem samo z eteričnim oljem tea tree. Je naravni antibiotik in je res učinkovit. Mažemo lahko tudi malčke. Te kreme iz lekarn meni niso pomagale, žal. Samo to olje je edina rešitev za čimprejšnje okrevanje. Zaradi herpesa imamo lahko tudi vročino.

Če želiš vedeti kaj več o tem olju,se mi javi na ZS. Lahko ga dobiš tudi pri meni.

clock-img

08.07.2007, 17:14

clock-img

masna

pencil-img

441

IZVIRNO SPOROČILO: s.

Sama imam grozne probleme s herpesom in tega mažem samo z eteričnim oljem tea tree. Je naravni antibiotik in je res učinkovit. Mažemo lahko tudi malčke. Te kreme iz lekarn meni niso pomagale, žal. Samo to olje je edina rešitev za čimprejšnje okrevanje. Zaradi herpesa imamo lahko tudi vročino.

Če želiš vedeti kaj več o tem olju,se mi javi na ZS. Lahko ga dobiš tudi pri meni.

Kje se pa dobi to olje?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem