writing-img

Hladni bife!

clock-img

08.02.2007, 01:17

clock-img

petra81

pencil-img

733

Kaj ponudit v hladnem bifeju?

V bistvu je povabilo na torto in zraven to kot prigrizek!

Hvala za vaše ideje (pa kakšen recept zraven, ne bi škodil user posted image )!

Lp, Petra

clock-img

08.02.2007, 23:41

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

Edino, kar mi pade na pamet je narezek ali pa narezno sveže sadje...

user posted image ?????

clock-img

09.02.2007, 00:14

clock-img

petra81

pencil-img

733

Narezek imamo velikokrat postreženo, zdej bi pa rabila nekaj novega!
Sem dobila idejo o hrenovkah v testu in muffini s sirom in drobnjakom!

Če ima še katera kakšno tako idejo, je zelo dobrodošla!

Vseeno hvala, Jessy!

clock-img

09.02.2007, 11:44

clock-img

petja

pencil-img

998

Ražnjiči iz svežega sadja; sirova plošča s suhim sadjem in orehi; grisini zaviti v prčut, zraven melona; ali pa obloženi kruhki (se mi zdi, da smo na te zadnje čase ful pozabili).

_____________________________

Lp, petja

clock-img

09.02.2007, 11:52

clock-img

muška

pencil-img

3223

Mi smo v šoli delali kar precej finger fooda

No nekaj na hitro:

delali smo mozarello s suhim vloženim paradižnikom-noro dobro(mozareline kroglice zmešaš z nasekljamin suhim paradižnikom, dodaš olivno olje, sol poper, daš v hladilnik in to je to;

potem smo delali grisine s pršutom- testo za pizzo, narežeš na trakce in jih daš pečt, ko so pečeni pa okoli vsake palčke oviješ rezino pršuta -fenomenalno

pa skutin namaz s bučnim oljem in mletimi sončničnimi semeni -  pretlačiš skuto, ji dodaš par žlic bučnega olja par žlic mletih praženih sončničnih semen; potem pa smo to namazali na kruh, ki smo ga prej izrezali z modelčki za kekse, da so bile take fino lepe oblike

aha, pa še pečena slanina s suhimi slivami - to je tudi super stvar , vsako slivo oviješ v rezino slanine, prebodeš s  zobotrebcem, popečeš iz vseh strani, zaliješ s kozarcem rdečega vima, posuješ z rožmarinom in origanom, postrežeš z toplim kruhom

clock-img

09.02.2007, 11:53

clock-img

muška

pencil-img

3223

Aja, pa jaz sem včasih pekla perutničke, ki sem jih na debelo posula s čilijem v prahu, da so bile temno rdeče, to so imeli vsi ful radi, ampak to potem ni za otroke

clock-img

09.02.2007, 11:55

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Testeninsko hladno solato, domač tunin namaz, sadno solato,...

Drugače jaz večkrat tudi naredim tople obložene kruhke, ki so odlični in hitro se jih naredi. Gre pa tako:

Skupaj zmešaš naribano šunko, nariban sir, malo kisle smetane in eno jajce. Nato to zmes namažeš na toast kruh in zložiš na pekač. Pečeš ene 10 minut na 200 stopinj. Kruhke obložiš s čimerkoli (po domišljiji).

Ni nič posebnega, a je hitro in zelo dobro - ponavadi jih vsi pograbijo v par minutah user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

clock-img

09.02.2007, 15:20

clock-img

petra81

pencil-img

733

Marty, kako narediš testeninsko solato?

clock-img

09.02.2007, 16:02

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Čisto enostavno. Najprej skuhaš testenine v slanem kropu (peresnike, školjkice, svedre - skratka, kratko pašto). Dobro je, če jo pustiš malo al dente. Odcediš, poplakneš z vodo in pustiš, da se malo ohladi. Ko se pašta kuha je priporčljivo, da vliješ v vodo malo olja, da se pašta ne sprime.

Ko je ohlajena, streseš v eno večjo sklede in dodaš sestavine po želji - paradižnik narezan na kockice, mocarelo, šunko ali tuno, gobice, papriko, kumarice, razne sire - tem več različnih sestavin, tem boljše. Dodaš malo olivnega olja, po želji tudi kisle smetane, popra in premešaš. Daš v hladilnik in pustiš nekaj ur - lahko narediš tudi dan prej in stoji čez noč v hladilniku. Ponavadi je še boljša.

Pri nas to velikokrat prakticiramo, sploh poleti. Solato sestaviš po želji - kar pač radi jeste.
Predvidevam, da sestavljaš bife za Tamin rd, ne? No, jaz sem se tudi odločila za varianto bifeja in kavice s tortico user posted image .

Fajn praznujte!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

clock-img

09.02.2007, 23:12

clock-img

petra81

pencil-img

733

Ej, Marty, hvala za vse recepte! Bom definitivno poskusila in ti sporočila, kako je ratalo! In pa fajn je, ker bom lahko naredila to testeninsko že v nedeljo, bo potem v ponedeljek manj dela!!
Samo nekaj me zanima, a ti to vse skupaj zmešaš vse te sestavine? In koliko pribljižno bi jaz tega potrebovala za cca 30-40 ljudi?

Lp, Petra

clock-img

09.02.2007, 23:13

clock-img

petra81

pencil-img

733

Aja, kaj pa tunin namaz? S čim zmešaš tuno? Hvala!

clock-img

12.02.2007, 13:35

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Sem pozno videla tole.

Tunin namaz - receptov je en milijon. Jaz ga ponavadi delam tako, da zmešam tuno, topljeni sirček, malo majoneze, malo česna, poper. Za okras še potresem s peteršiljem. Čisto preprosto.

Upam, da sem ti kaj pomagala, čeprav pozno.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem