writing-img

Hrapava koža

clock-img

12.10.2009, 11:31

clock-img

Tisana

pencil-img

1164

Naša frajli ima sedaj že nekaj tednov po trebuhu in hrbtu zelo hrapavo kožo na dotik. Po mojem ima čisto majhne pike, ki se jih v bistvu sploh ne vidi, koža pa deluje na otip kot bi bila hrapava.

Zanima me, ali ima katera podobno izkušnjo ali kakršno koli informacijo o tem.

Hvala že vnaprej.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

clock-img

12.10.2009, 11:34

clock-img

ribica.

pencil-img

2165

tudi moj je imel tako suho, da je bilo hrapavo. Pomagala je edino krema za ritko, po nasvetu pediatrinje.

clock-img

12.10.2009, 11:53

clock-img

n.nati

pencil-img

188

Moj je imel pred nekaj meseci tudi hrapavo kožo in je pomagala samo krema, ki so jo posebej pripravili v lekarni, na recept seveda

clock-img

12.10.2009, 13:52

clock-img

timoteja

pencil-img

524

Hojla, tudi naša deklica, stara 2 leti, ima težave s takšno kožo, pojavlja se na trebuščku in bedrcah spredaj, pa tudi na ličkih. Pediatrinja je predpisala hladilno mazilo z 10 % olivnim oljem, mažemo vsak dan, oz. sedaj že občasno zvečer uporabljam Mustello mleko za telo, situacija se izboljšuje, še posebej na obrazku. Je pa res, da jo po obrazu mažemo vsaj 3 krat dnevno, in upam, da bodo dokončno odpravili tole "nadlogo".

clock-img

12.10.2009, 13:54

clock-img

Sofi

pencil-img

528

Moj fantek (4) ima pa vsako zimo takšno kožo, najmočneje na golenih in rokicah, manj pa drugod po telesu. Šlo naj bi za alergijo na mrazuser posted image . Ko sem to prvič slišala od pediatra sem si mislila svoje, ampak zdaj pa temu že verjamem, ker se ga to loti v zimskih mesecih, sedaj zaenkrat še ni ničuser posted image . Zdravljenje je pa le mazanje s kremico in sicer jo zmešajo kar v lekarni na osnovi olivnega olja. Se je pa treba izogibat šamponov kolikor se seveda da in kopanju v vodi, ki ima karkoli dodano, ker to dodatno izsušuje kožo. Pediatre mu je enkrat predpisal tudi kremico (Linola ali nekaj podobnega), ki sicer zelo pomafga ampak hkrati pa tudi tanjša kožo in je potrebno res biti previden in mazat samo v čist tankem sloju največ tri dni.

Mogoče je pri vas tudi tako, baje da to prerastejo in je konec s temi težavami. Sigurno pa ni nič nevarno ali moteče, boleče, srbeče za otročka.

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

clock-img

12.10.2009, 14:24

clock-img

gajči

pencil-img

252

Točno to se je pojavljalo tudi pri mojem sinu. Po kopanju sem ga parkrat namazala z olivnim oljem ali pa s hladilnim mazilom in je ful pomagalo.

clock-img

12.10.2009, 20:37

clock-img

nežka

pencil-img

289

Mi smo take težave rešili z Avalon kremo in je pomagalo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem