cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Iskanje službe-odgovor???

clock-img

18.07.2005, 16:08

clock-img

Tipi

pencil-img

431

Mi lahko pomagate oz. svetujete glede odgovora, ki sem ga dobila.
Na zavodu je bilo razpisano delovno mesto za učitelja podaljšanega bivanja (brez posredovanja). Jaz se lepo prijavim in danes dobim odgovor: Obveščamo vas, da šola ni razpisala prostega delovnega mesta, na katerega bi vas lahko sprejeli. Haloo.
A si lahko to dovolijo. Tako me je razkurilo, da bi jih dala v medije.

Lp:sloncek:

clock-img

18.07.2005, 16:11

clock-img

lidia

pencil-img

501

Če je pisalo brez posredovanja, pomeni, da ne želijo posredovanja zavoda, ali rečeno enostavneje, človeka že imajo, treba je bilo pač priajvit potrebo po delavcu, kar je po naši zakonodaji pač obvezno. Lahko, da se motim, ampak mislim, da je to to.:zmeden2::zmeden2:

clock-img

18.07.2005, 16:18

clock-img

Tipi

pencil-img

431

Ja, o.k. Ampak jaz kot iskalec zaposlitve imam pravico videti razpise s posredovanjem in brez posredovanja. Ko sem prebrala odgovor sem razumela, da sploh ni bilo razpisa. Mislim, da si tega ne more privoščiti. Če me je že zavrnila potem bi napisala, da je bil izbran ustrezen kandidat.

clock-img

18.07.2005, 16:20

clock-img

Lunca1

pencil-img

6022

Nenavadno je, da si sploh videla razpis, saj take razpise obesijo nekam v zadnji kot ali pod kakšne papirje.:zmeden:

clock-img

18.07.2005, 16:26

clock-img

metulj2

pencil-img

38

Moja prijateljica je prav na takšen način dobila službo. Šolo je morala razpisati delovno mesto, kjer so že imeli izbranega kandidata oz. učiteljicico, ki je učila brez diplome. Hoteli so jo obdržati, pa so dali razpis brez posredovanja zavoda. No, kolegica je ta razpis videla, se prijavila in izbrati so morali njo, kajti ona je imela ustrezno izobrazbo, prejšnja učiteljica pa ne.
Tako da včasih se je dobro prjaviti tudi na takšne razpise, čeprav načeloma imajo tam že izbrane kandidate. Velikokrat so to kandidati brez ustrezne izobrazbe in če imaš izobrazbo, potem ne moreš nič izgubiti, če se prijaviš.

Metuljčica:metulj:

clock-img

18.07.2005, 21:46

clock-img

Anonimen

Ne, tega si ne smejo dovoliti.
Imaš pravico izvedeti, kdo je bil izbran na delovno mesto in njegovo ustreznost. Če ne ustreza, se pritoži. Če si edini kandidat s pogoji, te morajo izbrati.
Če ti dostopa do podatkov ne odobrijo (vse urejaj pisno), se pritoži na delovno inšpekcijo.
Zakon je na tvoji strani!

clock-img

19.07.2005, 06:23

clock-img

Lunca1

pencil-img

6022

Metulj2, samo ne vem kako so potem gledal to tvojo prijateljico, ko je izrinila njihovo kolegico, ki je delala tam verjetno že ne vem koliko let. :zmeden:

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem