IZVIRNO SPOROČILO: Naja31
Zanimivo,da niste že prej pomislili, da bi bilo treba zaradi tega k zdravniku. Ne rečem odvajanje večkrat na dan, ampak redko in to včasih vodo, bi pa jaz sigurno pomislila, da je kaj narobe.
Nikoli nisem nič posumila zato, ker je že od rojstva veliko sračkal, tudi po 5x na dan oz. je bil pokakan v bistvu vsakič, ko sem ga previla, blato pa je imel precej močno, zato smo imeli neprestano težave z vnetji rite. Ko sem pač na to opozorila pediatrinjo, je rekla, da ni to nič nenavadnega, da pa ima očitno tako kislo blato. Res se je zadeva popravila, ko je sin nehal kakati v plenice.
Kar se pa odvajanja vode tiče, pa sem se mogoče malce narobe izrazila. Večinoma ima mehko blato (zelo zelo redko pokaka "klobaso"), večinoma tako srednje gosto, kadar pa gre velikokrat na veliko potrebo, je vsakič to blato mehkejše, na koncu gre pač samo še voda od njega; tako kot pri človeku, ki ima drisko. Ampak pri njem ne gre za "klasično" drisko, ampak je to skoraj vsakodnevni pojav. otrok je zdrav, nima vročine, ne počuti se slabše, je nenormalno živahen, skratka vse ok.
Bom sporočila, kaj bodo rekli. Hvala.