cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Izvorne matične celice

clock-img

04.10.2007, 10:56

clock-img

svizika

pencil-img

11

Lep pozdrav vsem!

A ima mogoce kdo izkusnjo z odvzemom izvornih maticnih celic iz popkovnice? Cez dober mesec imam rok in malo razmisljam o tej smeri. Na spletu sem zasledila dve varianti - ena je hramba v Belgiji, ki jo pri nas zastopa Neocelica, druga pa v Grazu (Eccocell). Cena je pri obeh priblizno enako visoka. Zanima pa me, ce ima kdo konkretno izkusnjo z izvedbo samega postopka. Kako ste bili zadovoljni?

Hvala za vse odgovore in druge informacije, za katere mislite, da bi bile koristne.

Lep pozdrav.

clock-img

04.10.2007, 11:00

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

svizika, kolikšna pa je cena, da ti jih shranijo in za kako dolgo?

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

clock-img

04.10.2007, 11:06

clock-img

Nasy

pencil-img

2899

meni je to zelo zanimivo ampak finančno..user posted image user posted image prehud zalogaj

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

clock-img

04.10.2007, 11:34

clock-img

svizika

pencil-img

11

Zdeva pride cca 1800 EUR - v to je vstet odvzem, prevoz in hramba za 20 let. Ter dostava, ce jih rabis. V kolikor se ugotovi, da celice niso primerne za hranjenje, potem ti predujem menda vrnejo in so samo stroski za paket (cca. 60-70 EUR)

clock-img

04.10.2007, 11:57

clock-img

bina30

pencil-img

526

Midva se bova skoraj 100%-no odličila za to, samo se morava še točno pozanimat. Ja, stane okoli 1800 Eur, hramba pa je za 20 let. Meni se to ne zdi nek grozljiv znesek (seveda, ko moraš naenkrat plačat, je), ampak če lahko s tem rešiš življenje svojemu otroku ali vsaj narediš nekaj za njegovo zdravljenje, če enkrat zboli, potem je ta vsota zanemarljiva. Prav tako pa imamo 9 mesecev čas si ta denar našparat.

clock-img

04.10.2007, 13:56

clock-img

TinaUros

pencil-img

240

Poglejte mal po forumu dr.Pušenjaka. Ma zanimivo mnenje o tem.

clock-img

04.10.2007, 14:10

clock-img

malamalinca

pencil-img

355

Sem pogledala, pa ne najdem, edino če je že ful stra tema, kersem pregledala le 4 strani

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

clock-img

04.10.2007, 14:21

clock-img

TinaUros

pencil-img

240

clock-img

04.10.2007, 18:09

clock-img

SuzanaKK

pencil-img

777

Meni se to zdi ful dobra stvar, ampak si tega enostavno ne bova mogla privoščiti. Mogoče pri naslednji nosečnosti oz. otrokuuser posted image .

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

clock-img

05.10.2007, 08:46

clock-img

*lenc@*

pencil-img

4637

Jaz sem jih shranila, in sicer sem se odločila za neocelico. Ja 1800 e za hranjenje 20 let, pol pa naprej. Takrat bo to po moje že stalna praksa. Vsaka nova stvar je draga in ne odloč se velik ljudi. Tud umetno oplojevanje je bilo oh in sploh, zdaj pa pr nas to rutina.
Pomembno je, da se dogovoriš, kje boš rodila, ti prinesejo škatlo in da pol to ok shranjo. K če pride do okužbe, ni nič zs celicami.

Mi jih imamo že na varnem, dobiš vsa potrdila! Tud jaz mam povprečno plačo in se mi je zdel full  full drago. Pol pa pomisliš, da bi res do česa pršl pa je ta denar mala malica.LOhk se zmeniš tud za kredit, cca. 130 e na 12 mesecev.
Vsak ma svoje mnenje, ampak na konc se mi sploh ni zdel tako drago! Pa srčno upam, da sem denar stran vrgla!!!!!

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

clock-img

05.10.2007, 16:25

clock-img

Ayo

pencil-img

1607

Tudi midva bova sla v to varianto, ceprav sem v tujem casopisu brala, da je % moznosti dejanske uporabe + ozdravitve 1%.

clock-img

06.10.2007, 18:24

clock-img

selma2

pencil-img

107

tud midva sva se odločila za hrambo izvornih celic. Žal ti nobeden ne more garantirat,da ravno tvoj otrok ne bo med tistimi 5.000 al 10.000, ki ne bo zbolel. Kaj če je tisti 1. Moram povedati, da midva s partnerjem živiva od ene povprečne plače in ene zelo majhne pa se kljub temu , da preživet. No januarja pa bo prišel nasvet najin Lukec.

clock-img

07.10.2007, 12:42

clock-img

zombie

pencil-img

4

Midva s partnerjem sva tudi že vse pripravila. Sicer sva izbrala Neocelico iz Mb. V enem dnevu so nam poslali kit za  odvzem vzorcev krvi in sedaj čakava na porod. Brat je pa že pred 4. leti to storil za prvo hčerko in lani za drugo. Takrat niso še imeli tako urejeno kot danes, zato, se je moral dogovoriti z ZDA.  Pogledala sem tudi kako je v sosednji Italiji, vendar so cene višje in tudi manj sigurno se mi zdi vse skupaj.
Poleg vsega pa je najbolj pomembno, da jih v bolnici pravilno odvzamejo. user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem