cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Je potrebno novorojenčka zbujati?

clock-img

04.12.2008, 14:12

clock-img

Letoja

pencil-img

2

En lep pozdrav od novopečene mamice!

Imam eno vprašanje za vas.
Moj malček je star tri tedne in prespi tudi po celo noč. Ko sva se vrnila iz porodnišnice, je spal ponoči vsaj po pet ur v kosu, zdaj pa je to še razpotegnil in spi vedno dlje. Sicer se ne pritožujem glede spanja user posted image , me pa skrbi za sinka, saj ne vem ali bi ga morala ponoči zbujati zaradi hranjenja, če spi predolgo. 

Nisem še poskusila, kako dolgo bi spal sam od sebe, ker se vedno zbojim in ga zbudim vsaj po šestih, sedmih urah, da ga previjem in nahranim.
Sicer pa se lepo redi in tudi je podnevi na 1,5 do 2,5 ure.

Lp, Letoja

clock-img

04.12.2008, 14:14

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Niti v najhujših sanjah ne bi otroka zbujala, niti podnevi, kaj šele ponoči. Ko in če bo lačen, se bo že zbudil, brez skrbi in če kljub dolgemu spancu lepo napreduje, se sploh nimaš kaj sekirati.

Raje uživaj, kar ti je dano ... marsikatera mamica bi ubijala samo za eno tako prespano noč.

clock-img

04.12.2008, 14:15

clock-img

Petr_a

pencil-img

803

Če se lepo redi ni zlateničen in nima drugih zdr.težav,za katerih bi bilo potrebno zbujanje,potem ga ne rabiš.

clock-img

04.12.2008, 14:16

clock-img

soncnica07

pencil-img

87

se strinjam. Naša je spala 12 ur in smo tudi imeli pomisleke glede zbujanja. Pa je patronažna rekla, da smo lahko samo veseli.

clock-img

04.12.2008, 14:17

clock-img

ninini

pencil-img

356

Ponoči ga nič ne zbujaj še manj pa previjaj,sej se ti bo na to navadil in ne bo več spal.Če je vse vredu čez dan glede hranjenja in spanja potem bodi vesela da ti spi celo noč,ker takih je malo.Tudi mi smo spali od treh tednov naprej celo noč in je tako ostalo tudi do zdaj ko je star 7 mesecev.user posted image

clock-img

04.12.2008, 14:23

clock-img

Anonimen

Ne zbujaj ga, bodi srečna, da ti tako spi.user posted image user posted image user posted image Zbuja se samo nedonošene.

clock-img

04.12.2008, 14:31

clock-img

nia5

pencil-img

4698

Če bi mu kaj manjkalo bi se že zbudil, no jaz sem ena tistih ki bi vse dala za eno prespano nočuser posted image , nazadnje sem se naspala tisto noč ko sem rodila in od tega je že več kot 6 mesecev user posted image . Uživaj dokler lahko, saj se to lahko hitro spremeni.

clock-img

04.12.2008, 15:24

clock-img

analucija

pencil-img

389

ne ga zbujat, tudi jaz ga nisem . mi smo prespali v kosu 7 ur ko smo prišli iz porodnišnice.
zdaj je star dve leti pa mu nič ne manjka

clock-img

04.12.2008, 16:06

clock-img

D.anna 76

pencil-img

721

Nič ga zbujat ponoči, bodi vesela da ti spi in da se ti lahko spočiješ in naspiš. Večina mamic nima te sreče.

clock-img

04.12.2008, 16:12

clock-img

melanija

pencil-img

934

Moj je tudi podnevi jedel na 1,5  ali 2 uri, in ponoči spal tudi po 8 ur skupaj. Pa mi je pediatrinja rekla da se pač podnevi zadosti naje in ne rabi hranjenja ponoči.

Uživaj dokler je tako.

clock-img

04.12.2008, 17:02

clock-img

kajajaka

pencil-img

3539

ne ga zbujat...
bo že sam zagalamil, ko mu kaj ne bo prav.

clock-img

04.12.2008, 17:32

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Zbuja se v primeru, da je zlateničen in da se ne redi, ampak le podnevi. Velja tudi za prezgodaj rojene. 

clock-img

04.12.2008, 18:58

clock-img

Šaki

pencil-img

2459

IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Ne zbujaj ga, bodi srečna, da ti tako spi.user posted image user posted image user posted image Zbuja se samo nedonošene.

♥ moja dva zaklada ♥

clock-img

04.12.2008, 19:45

clock-img

azarmitra

pencil-img

41

Naš mali je bil nedonošen in zlateničen in smo dobili navodilo, da naj ga ponoči zbujamo samo toliko časa, dokler ne preseže 3 kg. Kar je bilo hitro, saj se je rodil s 2890g porodne teže. Jaz otroka v tvojem primeru ne bi zbujala. Uživaj dokler traja, pri nas se je končalo, ko so mu začeli rasti zobje user posted image

clock-img

04.12.2008, 21:30

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Nič ne zbujaj - bodi vesela, da spi.
Jaz bi najstarejšo morala zbujat, ker se ni redila - sem jo podnevi poskusila, pa je niti nisem mogla prebudit, ker je tako trdno spala. Pol pa sem samo rekla, da jo zbujam.
Meni  so vsi 3 od začetka spali in sem ful vesela

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

04.12.2008, 21:33

clock-img

dido

pencil-img

77

Meni je glavna pediatrinja v bolnici rekla, da je dober spanec enako kot dober obrok. Če se normalno razvija, ga nikar ne zbujaj, ampak bodi srečna, da spančka.

clock-img

04.12.2008, 22:46

clock-img

botrca

pencil-img

14679

IZVIRNO SPOROČILO: D.anna 76

Nič ga zbujat ponoči, bodi vesela da ti spi in da se ti lahko spočiješ in naspiš. Večina mamic nima te sreče.

se strinjamuser posted image

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

clock-img

05.12.2008, 07:54

clock-img

Soncnica Sandra ***

pencil-img

8688

jaz je nisem nikoli zbujala

če ti lepo napreduje na teži, jaz nebi zabujala user posted image

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem