writing-img

Je povsod potrebno plačati vrsto?

clock-img

01.04.2005, 13:10

clock-img

Pika10

pencil-img

159

Mojga sina bom dala decembra v vrtec nekje na Viču, pa me zanima a je potrebno povsod plačati vrsto? Kdaj jo je potrebno plačati, takoj ob vpisu?

clock-img

01.04.2005, 13:31

clock-img

Anonimen

V Kranju je tako, da od aprila, ko je vpis, do septembra, ko začne hoditi v vrtec (ne vem kako je, če začne decembra, najbrž do takrat), plačuješ akontacijo. Vsak mesec npr. 10.000 SIT.
Potem, ko uzačne enkrat hoditi v vrtec, ti to odštejejo od sprotnega plačila. Če pa se premisliš in ga ne daš v vrtec, ti pa denarja ne vrnejo.

clock-img

01.04.2005, 14:18

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Ne, seveda ni treba!

clock-img

01.04.2005, 19:14

clock-img

Anonimen

Kako seveda ne, če pa ravno pravim, da je treba.

clock-img

01.04.2005, 19:49

clock-img

Gina

pencil-img

12402

:)-:)- Splišni, jaz sem odgovorila točno na vprašanje.
Ne, seveda povsod ni treba plačati varstva.:)-:)- A je zdaj ok?:)-

clock-img

01.04.2005, 20:03

clock-img

Anonimen

No, ja, če že more bit.

clock-img

02.04.2005, 09:05

clock-img

Anitka

pencil-img

12160

Pri nas za to še nisem slišala in mi ni jasno zakaj, pa tud zakonito ne vem, če je.:zmeden::zmeden2:

clock-img

03.04.2005, 20:52

clock-img

Monika Š.

pencil-img

10

Pozdravljene!

V Kranju je menda zato treba plačati "varščino", da je zagotovo, da bo otrok potem res prišel v vrtec. Dostikrat se nekateri starši prenaglijo in otroka vpišejo, potem pa ga septembra enostavno ni. Dejansko ne bi bilo problema, gre samo zato, da se potem zavrne dosti tistih, ki bi res prišli, in ki resnično potrebujejo varstvo, ter ga morajo posledično potem poiskati v oddaljenem kraju.

Po mojih informacijah je bilo v enem izmed prejšnjih let tako, da se jih je mnogo "izpisalo" in je bilo septembra preveč skupin (seveda nepopolnih), preveč delavk in zadeve enostavno niso stekle tako kot bi bilo treba.

"Varščina" se odšteje pri prvi mesečni položnici in torej ni nek dodaten strošek. Res pa je, da se je tistim, ki se potem iz neznanega razloga "izpišejo", ne vrne. To naj bi bila pa nekakšna "motivacija" da starši res dobro premislijo o svoji odločitvi.

Mogoče ni prav, mogoče je... mislim pa, da je potrebno na stvar gledati tudi iz drugega zornega kota. Tako pa vodstvo lahko podpiše pogodbo z vzgojiteljico in pomočnico za celo leto, potem pa otrok ni...

To je samo moje mnenje... brez zamere.

clock-img

03.04.2005, 21:06

clock-img

Anonimen

Ja no, saj, Monika Š., saj vse to sem že jaz napisala. Menda pa je vprašanje, če se to sploh sme.

clock-img

04.04.2005, 14:11

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

V Andersenu (LJ-Šiška) ni potrebno plačati nič.

clock-img

04.04.2005, 23:03

clock-img

Andra

pencil-img

825

Da povem še jaz svojo zgodbo.
Minuli teden sem klicala v vrtec in vprašala. če moram že vpisati hčerko v vrtec, ki naj bi ga začela obiskovati konec leta. Odgovor se je glasil;"Če želite mesto, ja, vendar morate do takrat plačevati polno ceno (glede na razred v katerega spadaš), čeprav še otroka ni v vrtcu." Me je skoraj sezulo:hudicek: Kako lahko? V nasprotnem primeru lahkopridem enkrat proti koncu leta, samo mi nihče ne garantira, da bom dobila prosto mesto.
Največji absurd pa je to, da imam v tem vrtcu že sina, kij e že dopolnil tri leta, pa je še vedno v jaslicah, ker so dali septembra naprej samo tiste otroke, ki so do decembra dopolnili tri leta. Bistvo je v tem, da še vedno plačujem jaslično ceno, ki je hudičevo visoka!!!:( (55 000 SIT)
Kaj pa pravite na to???

Pozdravček vsem!

clock-img

05.04.2005, 08:32

clock-img

Anonimen

Jaz pravim: poden.

clock-img

05.04.2005, 11:30

clock-img

Andra

pencil-img

825

Joži, hvala za tvoj odgovor. Veliko si mi pomagala. Odločila sem se, da grem v vrtec in te zadeve nekoliko razčistim.
Če sem te prav razumela, bi mi morali znižati plačilo vrtca, ko je sin dopolnil tri leta, ne glede na to, da ga držijo še v jaslični skupini?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem