writing-img

Jemanje klomifena v nosečnosti

clock-img

14.07.2009, 12:23

clock-img

Anonimen

Punce, mame in vse tiste ki boste to še postale, zanima me nekaj...berem stranske učinke klomifena, točneje, piše da ga v nosečnosti ne smeš uporabljat.Pa me zanima kaj se zgodi, da do user posted image pride in ne veš da si user posted image in jamlješ klomifen naprej?
Se je to kateri že zgodilo?
Me je kar strah česa podobnega!!

clock-img

14.07.2009, 16:46

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Če dobiš user posted image , pol nisi noseča!!!

clock-img

15.07.2009, 07:23

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Če dobiš user posted image , pol nisi noseča!!!

tako nekakouser posted image , lahko sicer imaš krvavitev in če te je strah, pač naredi test pred prvo tabletko klomifena. Simpl ko pasulj, ne vem kaj kompliciraš tak v življenjuuser posted image

clock-img

15.07.2009, 11:17

clock-img

anajan

pencil-img

150

Jaz pred vsakim ponovnim jemanjem klomifena naredim test s CB. Test naredim tudi, če sem že dobila menstruacijo. Za vsak slučaj.

Vsak dan je nekaj posebnega.

clock-img

15.07.2009, 11:45

clock-img

Anonimen

Če dobiš user posted image pol nisi noseča...zakaj pa potem nekatere krvavijo tudi po 5 mesecev in tako niti ne vedo da so noseče?Ni treba tkoleuser posted image zavijat z očmi, hvala pa Anajani, ki mi je dala prov lep nasvet, ker vsaka bi rada najboljše za svojga otroka, narava je pa nepredvidljiva in nikoli ne veš.In če temu lahko rečemo kompliciranje prav!

clock-img

15.07.2009, 13:48

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Joj no, sej se ti ni treba razburjat. Glede tistih žensk, ki so noseče po pet mesecev, pa tole. prvo kot prvo krvavitev ni tako močna kot pri normalni user posted image , večja možnost pa je, da so to zgodi tistim, ki imajo zelo neredne user posted image . Ti, pa če redno spremljaš svoje telo, do tega ne more priti, za vsak slučaj pa še naredi test, ko jo dobiš in to je to!!!

clock-img

21.07.2009, 13:32

clock-img

pilotina

pencil-img

1995

Anonimen...krvavitev je lahko še kako močna, saj sem to doživela... bila je kot navadna M, ravno ob predvidenem času...zato nisem naredila testa in začela s klomifenom...ko sem končala jemati klomifen, sem spet začela krvaveti...izkazalo se je, da sem v šestem tednu, vendar se je pri meni ponovno končalo s ss...verjetno se je ss začel s tisto krvavitvijo, ki sploh ni bila M
tko, da nasvet anejan je zelo fajn in če bi še kdaj jemala klomifen, bi naredila točno tako...pred vsakim jemanjem klomifena, bi naredila test
srečno user posted image

clock-img

23.07.2009, 22:25

clock-img

piule

pencil-img

177

s klomifenom hitreje zanosiš,je pa res da se dosti nosečnosti konča sSS,ker je vse bol siljeno in to ni dobro,,,,sploh ni tako nedolžna stvar,,,,jaz mam slabe izkušnje z njim

clock-img

24.07.2009, 11:54

clock-img

kitka1

pencil-img

327

Piule, nosečnost po klomifenu se lahko konča s spontanim splavom ravno tako kot tista, do katere smo prišli brez klomifena, in ni nič bolj 'siljena'. Mogoče je SS po klomifenu  res nekoliko več, razlog pa tiči v tem, da klomifen jemljejo tiste, ki jim po določenem času ne uspe zanositi in imajo zato različne, mogoče še neodkrite vzroke, ki prispevajo k pogostejšim SS.

Kar pa se tiče nosečnosti in menstruacije... Tudi jaz sem imela enake pomisleke, ko sem jemala klomifen. To zdravilo se nikakor ne sme jemati v nosečnosti - kako lahko nanjo vpliva, sicer ne vem (v navodilih ne piše), pa vseeno. Jaz sem vedno pred začetkom jemanja za vsak slučaj naredila test, saj obstaja možnost, da se zarodek vgnezdi, zaradi hormonskih sprememb pa se sluznica maternice vseeno nekoliko lušči in imamo posledično menstruacijo. Običajno se zarodek v tem primeru ne obdrži (se odlušči skupaj s sluznico), v redkih primerih pa se očitno tako dobro 'zasidra', da kljubuje luščenju, začne nato sproščati potrebne hormone in se nosečnost obdrži.

Slučajno imam kar dve sodelavki, ki sta bili že noseči (ena je v 7. mesecu, druga pa ima že najstniško hčer), pa sta imeli kljub temu še čisto običajno menstruacijo (ena celo dve), zato mislim, da je to vprašanje čisto na mestu.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem