writing-img

Jetrca

clock-img

01.11.2007, 21:22

clock-img

saraja

pencil-img

770

Bodo jutri za kosilo. Kako jih naj pripravim? Da bodo dobre, pa kaj zraven!

Hvala

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

clock-img

01.11.2007, 21:30

clock-img

Balonchy

pencil-img

4283

Na maščobi prepraži čebulo, jetrca nahitro opeči in preden so končana zalij MALO z belim vinom,posoli, potem pa hitro na krožnik!
Zraven ponavadi naredimo tenstan krompir. Morda še kako solatko!

clock-img

01.11.2007, 21:46

clock-img

kaycha

pencil-img

402

enako kot Balonchy pravi, ampak lahko dodas na koncu se malce paradiznikove mezge, da se mal omakce nardi. zraven pa jemo krompir v kosih, lahko s petersiljem in maslom, ali pa samo kruh in solato

clock-img

01.11.2007, 23:20

clock-img

čaki

pencil-img

1009

o madonca sm lačna ratala-mljask, mljask...pa sveži beli kruh zraven, da še fajn pomakaš v omakouser posted image user posted image user posted image

clock-img

02.11.2007, 09:20

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

Moja mama jih je vedno delala tako, da jih je izredno na tanko narezala, potem pa na olju prepražila veliko čebule, ki jo je narezala samo na lističe. Ko je zarumenela, je dodala jetrca in jih je pražila samo 3 minutke, na koncu jih je posolila in poprala. Z vinom jih nič ne zaliva.

Mi smo jih vedno jedli s širokimi rezanci.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

clock-img

02.11.2007, 19:34

clock-img

Peteršilj

pencil-img

442

jaz jih delam kot Jessy, vendar jim na koncu dodam malo vina. Zdaj ste me spomnile, jih bom naredila en dan za kosilo. 

clock-img

02.11.2007, 19:46

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Najbolj mehka so telečja jetra, ampak jih je težko dobit. Osnovno je, da se soli, preden se servira, da ostanejo mehka. Sol med kuhanjem jih naredi trše.

Mi pogosto jemo jetrca v omaki in pire krompir.

Prepražiš čebulo, dodaš na tanko narezana jetrca in popražiš. Nato malo potresež z moko, pomešaš in zaliješ z vodo. To moraš dostikrat pomešati, da se ne zasmodi, ker moka zgosti in naredi omako. Med kuhanjem dodam majaron. Kuham cca. 15 minut, posolim in postrežem.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

03.11.2007, 19:01

clock-img

kajsica

pencil-img

1106

Ali pa kurja jetrca!

Že mami jih je tako pripravljala za nas majhne otroke.

Jih samo nastrgaš (zmiksaš na grobo), par kaplijic olja in jih na brzino popečeš. 3-5 minut in si konec. Soli in popra pa si jih kasneje vsak sam, da ne postanejo trde, zraven pa solata in krompir v kosih.

Njami, men je to še vedno ful dobro, ampak morajo obvezno biti kurja jetrca.

Ja vem da se sliši čudno, ampak mislim, da je to bila kaj hitro trda hrana, ki smo jo začele uživati (3 sestrice). Poskusite!

clock-img

03.11.2007, 23:18

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Moja mama jih je vedno delala tako, da jih je izredno na tanko narezala, potem pa na olju prepražila veliko čebule, ki jo je narezala samo na lističe. Ko je zarumenela, je dodala jetrca in jih je pražila samo 3 minutke, na koncu jih je posolila in poprala. Z vinom jih nič ne zaliva.

Mi smo jih vedno jedli s širokimi rezanci.

Pri nas isto. Njami.user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem