writing-img

Jetrca

clock-img

17.02.2005, 17:56

clock-img

pika74

pencil-img

6782

Živjo punce.

Imam eno kuharsko vprašanje.
A ima katera mogoče izkušnje s pripravljanjem jetrc?
Zadnjič so mi pred operacijo naredili krvno sliko in ob tem ugotivili, da imam malo premalo rdečih krvničk. Pa sem svojo zdravnico vprašala, kaj bi morala bolj jesti in mi je rekla, da mi manjka železa. Baje je tega veliko v rdečem mesu in drobovini. Tako mi je predlagala, da jem več konjskega mesa, jetrc in podobnih reči.

Danes sem prvič kupila jetrca in sedaj gledam in razmišljam:zmeden2:, kako naj jih pripravim. OK najbrž naj jih najprej zrežem na male koščke. Pa kolikor se še iz mamine kuhinje spomnim, se je ponavadi nekaj popražilo na čebuli... kaj pa ve predlagate?

P.S.
Mislim, da pogostokrat tudi nosečnicam:nosecka: primanjkuje železo. Baje otrok:duda: "porabi" precej železa v času nosečnosti in pogostokrat so nosečnice zaradi tega v pomanjkanju železa. Posledica tega pa so glavoboli.

No, kakorkoli že, upam, da nisem preveč kiksala, kar se tiče biologije8).

Vas pa vseeno prosim za kakšen nasvet v zvezi s pripravo jetrc.

Hvala in lep pozdrav,

lačna Pika74 ;)

clock-img

17.02.2005, 18:13

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

17.02.2005, 18:14

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Jst jih tkole delam:
8)olivno olje
8)cebula (preprazis)
8)narezes jetra na tanke listice
8)prazis skupaj 20 min
8)zalijes z rdecim vinom
8)dodas majaron,petersilj,poper,baziliko,cesen...
8)lahko malo moke(jst je ne dajem,rajsi mal vec cebule)
8)potlej naj se mal vre
8)na koncu sladko ali kislo smetano
Dober tek!!
lp,Zara

clock-img

17.02.2005, 18:16

clock-img

pika74

pencil-img

6782

8)8)8) ma sej sm mogoče res mal čudno napisala:)-:)-.

Drgač so pa men tud bljek tale jetrca. Pa tud vse kar paše v skupino rdečega mesa mi je bljek. Ampak za zdravje se je včasih treba tudi mal potrudit. Nisem ravno pristaš raznih tablet in šumečih zvarkov. Pomoje je keč v tem, da če je neki dobr pripravljen, ti je lahko všeč, pa so lahko to tud vampi.

clock-img

17.02.2005, 18:17

clock-img

pika74

pencil-img

6782

Hej ZARA kuharca :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Tole bom pa probala - evo že :kuza::kuza::kuza::kuza:

Mi že krul v želodcu.

Bohlončkej:love:

clock-img

17.02.2005, 18:22

clock-img

mika

pencil-img

6485

jaz pa mam ful rada piščančja jetrca. Svinjska so tud men fuuuuj.namočim jih v kruhove drobtine in spečem. 20min.

clock-img

17.02.2005, 18:24

clock-img

puri

pencil-img

2171

Jaz pa samo prepražim čebulo (veliko čebule) na olivnem olju, dodam jetrca, vse skupaj pražim, na koncu pa samo še posolim in malo popopram in so mi mljask:love:!
Lahko pa na koncu zraven spečeš še jajce na oko!

Joj, zdej se mi pa že prav sline cedijo:)-

clock-img

17.02.2005, 18:27

clock-img

Anonimen

Ja, najprej prepraži čebulo, pa kar nekaj jo daj, da dober okus, če je je več. Jetrc pa lepo obreži, da ne bo vmes tistih ta zoprnih zadev, ki se jih ne da zgrizt! Potem jih pa nareži na male koščke in jih vrži čez čebulo in popraži. Potem dolij malo vina za boljši okus. Potem dodaj še mlo česna. To je v bistvu vse.

Najbolj pomembno: soliš jih čisto na koncu, drugače ratajo trde in žvečilnaste!

clock-img

17.02.2005, 18:33

clock-img

KIRA

pencil-img

4944

jaz jetrca pošteno operem in popražim na čebuli, pa ledvičke tud. mož oboje rad je, jaz pa ne. so pa vseeeno dobra - njemu.

clock-img

17.02.2005, 18:46

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

jaz sem jih enkrat delala, pa me je vse minlo, ko sem jih rezala. sem bila krvava do komolcev. pa mi je prijateljica rekla, da jih naj dam prej malo v zmrzovalnik, da ne bom do komolcev krvava:) nisem še poskusila.

clock-img

17.02.2005, 18:48

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Magi*...ja to je pa res,velik boljse se rezejo ce so mal zamrznjene...

clock-img

17.02.2005, 19:32

clock-img

kepica

pencil-img

2080

No,pa še en recept iz moje kuhinje.
Jetrca najprej narežem na dokaj majhne koščke. Na olivnem olju popražim čebulo in dodam jetrca.Pražim toliko časa,da se jetrca zmehčajo.Na koncu posolim in dodam kislo smetano.To je to.Zraven pa kakšen kos kruha,pa je.Pa solata ne sme manjkat.

No,pa še eden.
Ja,mož pa tega načina ne mara,mu jih pa naredim v omaki.Ravno tako popražim čebulo,dodam jetrca in pražim,da se zmehčajo.Dodam malo vode,paradižnikove mezge,poper, na koncu pa še malo soli in vina.Lahko se doda tudi malo kisle smetane za boljši okus.Zraven pa pire krompir ali pa kos kruha.

Aja,pa veliko boljše so mi piščančja jetrca,kot telečja.So bolj mehke.

Dober tek!

lp
Kepica

clock-img

18.02.2005, 07:52

clock-img

pika74

pencil-img

6782

Uuuuuuuu hvala vsaki posebej :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:.

Včeraj sva jih imela in zraven nazdravila z vinčkom:bravo::bravo:. Pa mislim, da jih bova kmalu spet ponovila. Res so dobre.

Hvala še enkrat.

Lp
Pika74
:metulj:

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem