writing-img

Jst bi pa imela...

clock-img

19.04.2005, 20:47

clock-img

Anonimen

...tole hiško. :zmeden2:

http://www.riko-hise.si/riko-hise/slo/index.asp

Pa vse bi tko notr zrihtala, vse, vse, vse...

...sam ko bi denar imela :grrr::grrr::grrr::grrr:

Še katera?:)-

clock-img

19.04.2005, 20:51

clock-img

Micy

pencil-img

726

jaz bi tud tako hiško mela če bi dinarčke mela, ampak bomo še mal počakal, čez ene 5 let ti bom pa verjetn že lahko slikce pokazala od najine hiške.

Držmo pesti da nam bo ratal.:bravo::bravo::rozica::angel:

clock-img

19.04.2005, 20:51

clock-img

Annny

pencil-img

4837

Jaz jo pa BOM imela, samo lepšo:)- Ko bo dovolj denarja;)

clock-img

19.04.2005, 20:52

clock-img

TARA in MAJ

pencil-img

2287

Jet sm pa kr s svojim zadovoljna;)

clock-img

19.04.2005, 20:53

clock-img

HuAnita

pencil-img

5576

se podpišem pod Annny! (someday...)

clock-img

19.04.2005, 20:55

clock-img

Anonimen

A ima katera leseno hišo? Čist resno vprašam?
Ker naju zanimajo lesene hiške. SAj midva jo bova tud nekoč imela....sam do takrat bo še nekaj let minilo. :(Pa tele lesene gledava...:bravo::bravo::bravo:

clock-img

19.04.2005, 20:56

clock-img

TaRe*

pencil-img

1401

Se mi že sline cedijo:)-:)-:)-:)-

Kok pa pride takle domek,a ktera ve?...NPR.ena taka srednja varjanta:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

clock-img

19.04.2005, 21:01

clock-img

Pupica

pencil-img

4847

Jaz bi imela pa pol manjšo:)-:)-:)-:)-je pol pol manj za pospravit:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

clock-img

19.04.2005, 21:03

clock-img

lan

pencil-img

1173

Ja,res so super hiske.Kaksne so pa kaj cene?Nisem nic zasledili na njihovo spletni strani.Verjetno so kar precej zasoljene.

Mogoce nekega dne......
9nebesa

Ko bi dobili nekje eno fajn luskano parcelo...9nebesa

clock-img

19.04.2005, 21:28

clock-img

HuAnita

pencil-img

5576

Kristina,
ena soseda jo ima v vasi, mislim, da Honko. Je pa tok nora in ful paše v naravo, pa menda ful zdrava!

clock-img

19.04.2005, 21:42

clock-img

Anonimen

Jaz bi tudi imela leseno hiško. Po moje sem jo v prejšnjem življenju morala imeti, ker mi kar toplo pri srcu rata, ko jo vidim. Tako domače deluje. In tako toplo.

clock-img

19.04.2005, 23:04

clock-img

MARTY

pencil-img

41

Tudi jaz upam, da bova kmalu imela svojo hiško pa tudi lesene sva gledala vendar sva bila opozorjena, da je zelo drago vzdrževanje in ogrevanje takšne hiške. Imam nekaj sosedov v lesenih hišah Mebles pa niso preveč zadovoljni raven zaradi visokih stroškov.

Takšne informacije sem jaz dobila ...:zmeden2:

Marty

clock-img

20.04.2005, 06:54

clock-img

Mojca20

pencil-img

1268

Ja, moja taka bo stala v Bohinju al pa na Pokljuki, samo to še ne vem!;)

clock-img

20.04.2005, 08:16

clock-img

Anonimen

Lesene hiške - hm :zmeden:. Jaz sem tud navdušena nad njimi, samo če pomslim, kake vse preparate dajo gor, ne vem če je to ravno samo zdravje. Sicer pa za lesene hiše velja predvsem to, da se jih da hitro in z relativno malo stroškov gor postavit. Sam, kaj ko Slovenci še vedno prisegamo na klasiko: cegu na cegu - slovenski nacionalni šport. Zase bom verjetno narisala eno leseno - o zdravju bom pa pol razmišljala, ko bodo načrti... čez 100 let, ko bom velika in bogata:)-:)-:)-.

Mejte se.

clock-img

20.04.2005, 08:19

clock-img

Anonimen

Jaz sem pa brala, da mislim da laponski bor ne potrebuje nobene preparacije, da je kar tak, naraven, čisto v redu za hiše. Sicer jaz nikoli vsega ne varjamem, samo povem, da sem prebrala.

clock-img

20.04.2005, 08:36

clock-img

Anonimen

Super, upam, da se bo do časa, ko se bom spravla bajto delat (beri, ko bo dnar) že uvažali.
Sicer je vsak les lahko naravno zaščiten in odporen proti vsem vremenskim vplivom, samo to traja. Tista srebrna barva lesa (recimo na Veliki planini) je naravna zaščita lesa, ker se les tako brani pred UV žarki, kar posledično pomeni, da ne gnije in ostalo. Če je še prav obrezan, pol pa voda ob dežju ne zastaja in les ne gnije. Samo za tako zaščito je potreben čas, ki ga danes noben proizvajalec nima, saj mora les odležat kar nekaj sezon. Večino pa sem pozabila, ker smo se to učili, se mi zdi da v 3l:zmeden:. Aja, pa če žebljev vanj ne zabijaš in delaš samo tesarske vezi zdrži več in manj gnije.

se opravičujem :ups: za ta traktat o lesu - sem bila vedno fascinirana z njim, pa s kamenjem tudi. :ups:

clock-img

20.04.2005, 08:46

clock-img

Annny

pencil-img

4837

Marty, to ne bo držalo.
Lesene hiške imajo celo boljšo izolacijo od zidanih.
lp

clock-img

20.04.2005, 09:31

clock-img

Anonimen

Po moje je tudi kvaliteten les, ali pa tako obdelan, kot pravi pikec, lahko super. Družina moj mame je živela v leseni hiši, ki so jo med vojno postavili za nemške oficirje. Pozneje sta tam živela le še stara starša in resnično je bila izolacija super, pa je bilo čisto vse leseno. Ko je stara mama pred leti umrla, je hišo odkupila moja setra in so jo porušili ter postavili na novo. Les je bil star 60 let, pa je bil nedotaknjen. Ne moreš verjeti.

clock-img

20.04.2005, 09:39

clock-img

NinKa

pencil-img

946

Jaz sem odraščala v adaptirani leseni monažni hiški. Je tut bla malo po vojni postavljena in je bla čist kul izolirana.

Z dragim tut malo sanjava o montažni hiški, ampak .....ko le parcele ne bi bile tako drage....mislim v tej LJ okolici.....

:sloncek::kuza::sloncek:

clock-img

20.04.2005, 09:50

clock-img

Anonimen

Jest sem vidla 400 let staro leseno ostrešje - nedotaknjeno. Tud stara lesena okna so zdrava, če so prav narejena. Zdajšnja so v primerjavi z starimi kr neki. Nekoč so clo les sekali, kadar je imel malo vode... **** so pač znali.:ups:

clock-img

20.04.2005, 09:52

clock-img

Anonimen

Ja, saj so tudi hiše brez urbanističnih načrtov postavljali v bregove, da so imeli v nižini polja. Včasih so ljudje bili pametni.

clock-img

20.04.2005, 09:59

clock-img

Anonimen

Nič hudga, danes jih postavijo v breg pod plaz. Nekoč jih niso. Aja, pa tista moda, da se jih k reki postavlja je pa še. Tako, da kakšna poplava vsake tolk ni tako presenečenje, vsaj čoln se lahko mal prezrači. :)-:)-.
Ma je takih 'genialnih' za celo knjigo al pa za kak vic.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem