writing-img

KDAJ POSTAVITI POSTELJICO?

clock-img

16.09.2006, 14:42

clock-img

JANJAA

pencil-img

50

Kdaj ste ve postavile posteljico in vložile v njo vse kar spada k njej - obroba, baldahin, posteljnina? PDP imam čez pet tednov pa se mi kar mal prekmalu zdi, ker se bo samo prah nabiral po njej. Mislim da bova vse pripravila, oprala in v predale zložila, potem bo pa tašča postlala preden prideva domov.

clock-img

16.09.2006, 15:07

clock-img

Anonimen

Jaz sem tako težila, da sva jo potem kakšen mesec prej. Sem bila že čisto histerična.

clock-img

16.09.2006, 15:09

clock-img

tamala83

pencil-img

247

jaz sem imela zibelko postavljeno še preden sem šla rodit, rodila pa sem en mesec prehitro. Sem jo oblekla pa vse pripravla, potem špa sem jo pokrila z eno rjuho, da ni se prašilo

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

clock-img

16.09.2006, 15:11

clock-img

*Uršula*

pencil-img

237

Men je pa mami vse pripravila k sm bla v porodnišnici, ker je vraževerna pa mi ni pustila prej pripravit.

clock-img

16.09.2006, 15:27

clock-img

mika

pencil-img

6485

Men je pa mami vse pripravila k sm bla v porodnišnici, ker je vraževerna pa mi ni pustila prej pripravit.

Joj mene je mama tud obremenjevala s tem, pa počakaj še, pa sej je še čas. ampak ona je enkrat imela slabo izkušnjo, zato ni kaj dosti hotela slišati o pripravah.
pa sva z možem pripravila posteljico, previjalno omaro, oprala sem stvari, nekje 3 tedne prej. In ko je mama videla oblačilca za bebico, se je v trenutku spremenila in letela na na nakup, za vnukinjouser posted image

clock-img

16.09.2006, 15:47

clock-img

GATA

pencil-img

550

V 33 tednu nosečnosti sem začela "težit", da bi blo fajn kaj zrihtati user posted image . V tem tednu sem kupila previjalno mizo in omaro to je blo vse. Posteljico (dobili) smo postavili malo pred mojim 34 t. nosečnosti. Oblekli pa ne. No v 34 t. sem pa rodila, tako da so vse ostalo uredili in dokupili ko sem bila v porodnišnici user posted image , moj, sestra in mami.  Edino cotike sem oprala prej, ker to sem edino mela.

Tako da janjaa, ti kar zrihtaj tok kot lahko, sej bodo zrihtali če kaj ne bo - nč bat. user posted image

clock-img

16.09.2006, 18:34

clock-img

anjaa

pencil-img

228

jaz sem bila ful "obsedena" z vsemi novimi stvarmi! ležalnik je na kavču stal že 2 meseca prej, posteljica je bila sestavljena prvi dan ko sva jo kupila ( da sva videla če bo taprava user posted image  ), posteljnino pa sem oblekla 2 tedna pred rokom. oblekice sem razgrinjala in zlagala vsak dan ker so za najmlajše tako srčkane da se jih nisem mogla nagledat user posted image  pa še čisto po mojem okusu so tako da sploh niso zdržale v omari 2 dni skupaj

clock-img

16.09.2006, 19:04

clock-img

Anonimen

Men je mami košek oblekla,ko sem bila v porodnišnici.Kao da se ne sme.Larifari ampak sem ji pustila veselje.

clock-img

16.09.2006, 20:58

clock-img

sazi

pencil-img

5175

sem ravno razmišljala o postavitvi 14 dni pred PDPjem in po pregledu ostala v porodnišnici in rodila še isti dan. Vse je sestavil mož med mojim 8-dnevnim bivanjem v porodnišnici

clock-img

16.09.2006, 21:00

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: anjaa

jaz sem bila ful "obsedena" z vsemi novimi stvarmi! ležalnik je na kavču stal že 2 meseca prej, posteljica je bila sestavljena prvi dan ko sva jo kupila ( da sva videla če bo taprava user posted image  ), posteljnino pa sem oblekla 2 tedna pred rokom. oblekice sem razgrinjala in zlagala vsak dan ker so za najmlajše tako srčkane da se jih nisem mogla nagledat user posted image  pa še čisto po mojem okusu so tako da sploh niso zdržale v omari 2 dni skupaj

user posted image user posted image , ja, z mano je bilo isto.

clock-img

16.09.2006, 21:11

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Mene je taprvič tudi še kar držalo (edino oblekic se mi ni ljubilo kupovati, kaj pa vem, zakajuser posted image ), drugič mi je bilo pa vse obupno odveč (tudi ne vem, kako touser posted image ). Sem bila kar fauš prijateljici, ki ji je vse porihtala tašča (hm, kakšne prijateljice imam, tudi njej je šlo na jetra vse rihtatiuser posted image ).

Edino oblekice sem pa drugič z veseljem kupovala, čeprav mi jih ne bi bilo treba, ker imamo še vse od prvega, pa še prijateljice so mi posodileuser posted image . Sem pa vseeno tudi drugič vse pripravila pravočasno (kakšne tri tedne pred rokom), ker sem se bala, da me kaj prehiti, ko sem imela tak obupno velik trebuh. No, pol sem bila pa prek roka. Itakuser posted image .

clock-img

16.09.2006, 21:13

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Prvič je mož postavil in postlal posteljico tisti čas, ko sem bila v porodnišnici.
Tokrat imamo že postavljeno, ker je do nedavnega še ta prvi spal v njej, postal bo pa tudi tokrat kar mož, medtem ko bom jaz v porodnišnici.

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

16.09.2006, 23:06

clock-img

Anonimen

jz sm tud že postavla pokrila z eno rjuho pa nj kr čaka...no oblekla je pa še nism je še čas.....

clock-img

16.09.2006, 23:09

clock-img

Aja1

pencil-img

8579

Midva jo imava pa še v škatli v kleti, jogi pa je tudi še zapakiran. Mislim, da jo bova sestavila ene tri tedne pred PDP, posteljnino bo pa moj namontiral, ko bom jaz v porodnišnici (oprana bo pa že prej).

clock-img

16.09.2006, 23:10

clock-img

Anonimen

Mi smo imeli na začetku prenosno,tako da ko smo prišli iz porodnišnice smo jo samo dali ven in voila je že bila narejenauser posted image

clock-img

17.09.2006, 11:05

clock-img

martinuška

pencil-img

140

Midva sva postavila posteljico ta teden, pohištvo sva dobila namontirano prejšnji teden, sem pa sedaj nekje 3 tedne pred PDP. Če boš imela novo pohištvo, ti vsekakor svetujem, da si vsaj kaka dva tedna pred PDP postaviš vsaj leseni del, ker midva še zdaj zračiva bodočo otroško sobo zaradi vonja novega pohištva,  ki je kar močan. Včeraj sva postavila v posteljico tudi jogi, ki je prav tako imel določen vonj, tako da puščava na zraku.

Drugače pa posteljnina bo pri nas prišla na koncu, ko bom v porodnišnici, čeprav oprana bo že prej.

Ne vem no, nama so svetovali, naj si urediva vse, kar se tiče opreme in oblačil nekje mesec dni pred PDP, ker kasneje je, kot prvo, možnost predčasnega poroda, kot drugo, težje hodiš po trgovinah in izbiraš stvari. Sploh če se ti zgodi, tako kot meni, da boš imela odprt maternični vrat in odrejeno počivanje. user posted image

clock-img

20.09.2006, 19:53

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: anjaa

user posted image user posted image , ja, z mano je bilo isto.

user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

20.09.2006, 23:26

clock-img

soncek&luna

pencil-img

1589

jaz sem jo postavila 14 dni pred porodom

Mami, pika moja!

clock-img

21.09.2006, 08:26

clock-img

krfjolca

pencil-img

3003

Midva sva košek prinesla gor že ful zgodaj. Je družinska tradicija in "potuje" naokrog. Prej ga je imel možev brat, pa je bilo brezveze, da ga za par mesecev razšraufamo. Tako da je že v stanovanju, tudi zato med drugim, da se psička navadi vseh novih stvari, da ne bi bil potem zanjo prevelik šok in bi razvila kako ljubosumje na otroka. Oblečen pa košek še ni. To bo dragi zrihtal, ko bom v porodnišnici.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

clock-img

21.09.2006, 08:38

clock-img

moci

pencil-img

5572

jaz je sploh še nimam, stoji v tastovi delavnici in čaka, da si on vzame 5 minut časa in odreže peno za noteruser posted image user posted image

clock-img

21.09.2006, 08:54

clock-img

til

pencil-img

574

Jaz pa sem bila mesec dni predno sem rodila v bolnici tako da sta mi posteljico postavila brat in mož, zibelko pa sva na hitro postavila ko sem prišla domov. Če si vraževerna počakaj kakšen teden dva pred rokom ali pa če se pustiš razvajati pa naj ostali ponaredijo delo namesto tebe. Tako ali tako boš kmalu imela polne roke dela. Posveti se svoji nosečnosti in uživaj v njej vse se bo uredilo. 

clock-img

22.09.2006, 15:37

clock-img

Jacqueline

pencil-img

532

Po moje je fajn to kaka dva tedna ali tri prej vse zrihtat, sam jaz tud ne vem, če bi lahko tak dolgo čakala.

Lp,
Jackie

clock-img

22.09.2006, 15:42

clock-img

sato

pencil-img

249

Mi smo posteljico obakrat postavili kar dva meseca prej. Sem vse lepo oblekla, potem pa mojemu pripravila svežo posteljnino, da je preoblekel, preden je prišel po nas v porodnišnico.

clock-img

25.09.2006, 09:48

clock-img

asso

pencil-img

3700

Prvič jo je dragi sestavil, ko sem že rodila in posteljnino je dala gor moja sestra. Kupila mi jo je sestra že kakšna dva meseca pred PDP, ampak mi ni dovolilo jo sploh imeti doma (prinaša nesrečo). Vse ostalo sem imela že prej doma.

Drugič je bilo isto. Samo, ko je bilo treba sestaviti posteljico so ugotovili, da ni taprava in sedaj nova čaka za sestavit (je trgatev na vrsti in ni časa). Tako, da sedaj že en teden user posted image  spi v navetti od vozička in čisto nič ji ne fali.

Ja, prvič vse bolj pripravljaš kot drugič.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

clock-img

01.10.2006, 22:57

clock-img

sarazan

pencil-img

968

Jaz sem pa vse zrihtala 3 mesece prej. Torej novembra sva vse postavila in sestavila skupaj, decembra sem uživala predbožični in prednovoletni utrip (pa še 30 let sem praznovala pomoje ene 10x user posted image ), konec januarja sem pa rodila. In januarja tudi slučajno nisem imela energije, da bi letala naokoli po trgovinah ali pa doma sestavljala pohištvo za user posted image . Moj trebuh je bil prevelik user posted image .
Samo oblekce sem prala in likala 1 mesec prej. Po novoletnih praznikih.

Sem pa hotela biti pri vsem zraven in uživati v "gnezdenju".

Rodila sem 15 dni pred PDP.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem