cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

K zdravniku ali ne?

clock-img

03.01.2010, 20:42

clock-img

JAPE

pencil-img

688

Naša skoraj 3-letnica že četrti dan proti večeru dobi vročino 37,7 nikoli ni več kot 38. Dajem ji sirup Calpol. Čez dan nima vročine. Je pa zelo bleda in malo poje. Ni prehlajena in pravi, da je nič ne boli. Ima pa vsako jutro "zalimane" učke. Eden je še bolj vnet kot drugi. Čez dan je poleg rdečih oči, kar v redu. Zvečer pa zopet zakuha.
Ne vem kaj bi to lahko bilo. Kakšna viroza ali kaj? Naj jo peljem k zdravniku ali se poskusiva s Calpolom pozdravit?

clock-img

03.01.2010, 20:45

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Že zaradi oči bi šla - najbrž bo potrebovala kapljice. Ponavadi se počaka 3 dni in če vročina ostaja, se gre k zdravniku - če seveda ni drugih znakov, ki bi kazali, da je potrebno iti prej.

Vnete oči+vročina so ponavadi znaki za adenovirozo.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

clock-img

03.01.2010, 20:50

clock-img

ursi

pencil-img

685

Zakaj pa sirup, če nima čez 38 st? Saj se tudi s temeraturo telo brani virusov. Pri nas so striktno povedali, da temperaturo z zdravili znižujemo, ko je ta čez 38,5 st.

clock-img

03.01.2010, 20:53

clock-img

livia

pencil-img

2395

IZVIRNO SPOROČILO: ursi

Zakaj pa sirup, če nima čez 38 st? Saj se tudi s temeraturo telo brani virusov. Pri nas so striktno povedali, da temperaturo z zdravili znižujemo, ko je ta čez 38,5 st.

Zgoraj napisano zelo drži. Calpol ni zdravilo, ki bi zdarvilo. Uporablja se samo pri vročini 38 in več.
Drugače pa, ja, jaz bi na tvojem mestu jutri šla k zdravniku.

clock-img

03.01.2010, 20:54

clock-img

tinaaja

pencil-img

7450

IZVIRNO SPOROČILO: ursi

Podpis. S calpolom se ne zdravi, se samo lajsa simptome. To je npr bolecina ali visoka vrocina (nad 38,5 merjeno pod pazduho).

Ce so ocki vneti, potem rabi verjetno AB.  Oz obisk P, da vzame bris-> ce je bakterijsko vnetje (dobi AB) ali virusno(brez AB).

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

clock-img

03.01.2010, 21:10

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Ja, jaz bi jo peljala. Zaradi oči. Pri taki nizki temperaturi ji pa itak ne bi zbijala.

clock-img

03.01.2010, 21:20

clock-img

lilip

pencil-img

281

Tudi jaz ne dam Calpola pri takšni vročini, edino če je poleg vročine zvečer zelooo sitna, jokava, noče zaspati... Bi pa šla k zdravniku.

Vse dobro!

< Sporočilo je popravil lilip -- 3.1.2010 21:21:05 >

clock-img

03.01.2010, 21:20

clock-img

naja78

pencil-img

2169

verjetno kaka viroza in ji kak tobrex kapljice ne uidejo.jaz bi šla do P,povej in mogoče ti izdajo samo recept da ne bo še kaj fasala druzga pri zdravniku.v vrtec s takimim očkami pa ni fajn it.

clock-img

03.01.2010, 22:44

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

IZVIRNO SPOROČILO: naja78

verjetno kaka viroza in ji kak tobrex kapljice ne uidejo.jaz bi šla do P,povej in mogoče ti izdajo samo recept da ne bo še kaj fasala druzga pri zdravniku.v vrtec s takimim očkami pa ni fajn it.

Ne da ni fajn, ampak se ne sme.

clock-img

03.01.2010, 22:49

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem