writing-img

Kaj vse rabi otrok za v vrtec?

clock-img

07.08.2007, 08:23

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Ker gre naš triletnik letos prvič v vrtec, ga moramo primerno obleči, obuti itd. Kaj vse rabi in koliko? Trenirke, copate (kakšne za fantka?) itd. Lepo prosim, če svoje dragocene izkušnje delite z mano. Hvala.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

07.08.2007, 08:32

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Oblečeš normalno - kavbojke, hlače... Jaz sem ji trenirkice dajala samo na začetku v jaslih, dokler še ni bila ravno najbolj motorično zverzirana, da je bila bolj komot, da je lažje laufala in plezala okrog, sedaj pa ne več. Tako veliki se tudi ne pacajo več s hrano, tako da ni panike. Pač, normalne cunje...

Za obut pa - pri nas imajo večinoma take "šolske copate", usnjene, z gumijastim podplatom. Večina jih ima od Alenke, tiste z medvedom gor.

Rabiš pa še nahrbtnik, v katerem ima komplet za enkrat preoblečt in to je to.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

clock-img

07.08.2007, 09:10

clock-img

lex

pencil-img

6532

Čim bolj udobne stvari in takšne, da se mogoče lahko s čim popackajo (vodene barve, prstne barve, lepilo,....), da ti lasje ne grdeo pokonci ko prideš ponj. Saj so vedno zaščiteni ko delamo kaj takšnega, ampak nikoli ne veš kje se zgodi nezgoda.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

clock-img

07.08.2007, 09:11

clock-img

P_Petra

pencil-img

40

za v vrtec ga normano oblečeš glede na vreme.vedno imejte še torbo,ki jo pustite v vrtcu za rezervna oblačila,če se otrok polije itd.Copate pa taakšne kakršne mu kupite ni posebnih meril,v tistih ki se pač otrok najboljše počuti

clock-img

07.08.2007, 09:13

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Tudi mi oblačimo oba v trenirke oz. sedaj 6-letnika sem zadnje leto oblačila v kavbojke. Prej ne, ker se mi ni zdelo tako udobno.
Pa kot so ene rekle, en kompletek za preobleči.
Copate pa imamo tudi mi "šolske".

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

07.08.2007, 09:22

clock-img

sayuri

pencil-img

6383

Se pridružujem mnenjem ostalih. Glede na to, da je Max tri leta star je že prav "velik" fant user posted image . V ruzaku imej vedno en komplet za preobleč, copate imamo tudi mi zdaj "šolske" , prej je imel pa Cicibanove. Oblačim ga "normalno". Enkrat na teden imajo prav nopovedano telovadbo v športnem centru in takrat ga oblečem v trenirko. Drugače pa raznovrstne "športne" hlače, kavbojke. Sedaj poleti veliko tudi 3/4 hlače, kratke hlače, zgoraj pa majčke. Za v vrtec ga ne oblečem pretirano veliko, ker imajo notri toplo. Tudi pozimi - je tam brez žab.

Pri nas imamo navado, da imajo otročki kar v vrtcu spravljene gumijaste škornje in pelerino, saj grejo ven v vsakem vremenu. To se boste pa itak zmenili na roditeljskem sestanku.user posted image

clock-img

07.08.2007, 09:50

clock-img

Lenny

pencil-img

3241

1 mali nahrbtnik
1 komplet za preoblečt (nogavičke, spodnje perilo, hlače, majčka)
zobno ščetko + zobno pasto
100 papirnatih robčkov
mehki copati z gumo
gumi škornji

To smo morali prinesti, ko je začel hoditi v vrtec.

Drugače pa kavbojke, bombažne majčke v vseh izvedbah (pozimi bombažni puliji), anorak se dobro obnese, kakšen flis za jesen, čevlji na ježke, da je čimbolj samostojen, pozimi še nepremočljiv pajac za kepanje in valjanje po snegu in snežki.
V glavnem stvari, v katerih se mali dobro počuti in so dovolj udobne za igro in divjanje. Hlače so slej kot prej strgane na kolenih, majčke utrpijo kakšen lepotni popravek s flomastrom ali kakšno drugo barvo.
Pa lep začetek v vrtcu vam želim!

clock-img

09.08.2007, 14:49

clock-img

bori2

pencil-img

408

Tudi mi tako;
- ščetka, pasta, robčki
- copate, gumijaste škornje
- rezervna oblačila - vse
- dvojno spodnje perilo

Naša gre najraje v trenerki, ker se najbolj počuti, za kakšne bolj "nobel" stvari, pa nas itak obvestijo lkaj rabijo - za nastope, izlete, sprehode, telovadnico, vlak,...

clock-img

13.08.2007, 09:58

clock-img

Pikca

pencil-img

1988

Za obut pa - pri nas imajo večinoma take "šolske copate", usnjene, z gumijastim podplatom. Večina jih ima od Alenke, tiste z medvedom gor.

kje se dobijo ti copatki, a majo tud bolj majhne št. 24-25?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem