cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kakšna kopel za suho kožo?

clock-img

09.06.2005, 12:04

clock-img

tia&silvija

pencil-img

366

Pozdravljene!

Naša Tia ima zelo suho kožo. Pred mesecem so se ji pojavili taki suhi lišajčki in je pediatrinja rekla, da je to zaradi suhe kože. Dobili smo kremo (Lipocrema), se mazali in nam je lišajčke uspelo preprečiti.
Mislim, da smo lišajčke pregnali tudi zaradi tega ker sem nehala uporabljati Bubchenovo kopel (temnomodre barve), ki očitno ful izsuši kožo.
Po kopanju jo namažem z Bubchenovim oljem kar se mi zdi vredu.

Kaj mi ve predlagate naj uporabim kot kopel, da bo pasalo Tiini suhi kožici?

V DM - u imajo milijon kopeli in res ne vem kaera je najboljša!

LP, Silvija&Tia

clock-img

09.06.2005, 12:12

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Oljna kopel od Babylove (DM) je super! Pa še poceni.

clock-img

09.06.2005, 12:14

clock-img

dory

pencil-img

8852

Linola fet :)

clock-img

09.06.2005, 12:15

clock-img

Anonimen

Ali pa olivno olje.
Tri žlice olja v steklenico,deci vroče vode.Dobro pretresi počakaj da se ohladi do primerne temperature,vzemi mehko krpico,ali vatko in z to raztopino na brisači umi otročka.

clock-img

09.06.2005, 12:34

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

nam je pomagalo samo olivno olje v vodi, pa ne potrebuje nobene maže več, nobene kopeli več, in tudi ne smrdi.... gre vse stran (kakšni kakci in bruhanja)

linola fett me je razočarala na celi črti

clock-img

09.06.2005, 12:59

clock-img

Andra

pencil-img

825

Se strinjam s piščancem.
Za suho kožo je najboljše par kapljic olivnega olja v vodo in v tem otroka okopaš. Potem ne rabiš nobenih olj in krem in ne vem kakšnega hudiča še. Koža je mehka in voljna.
Učinek je viden že po parih kopanjih.
Preverjeno!

clock-img

09.06.2005, 13:26

clock-img

niki5

pencil-img

1902

Od Avene trixera, po mojih izkušnjah veliko bolje kot Linolla fett (zaradi določenih snovi ki jih vsebuje je možnost alergije - vsaj pri mojem se je tako izkazalo), Trixera pa je prav namenjena občutljivi, suhi koži, za zraven pa imamo tudi kremoin ga po potrebi tudi namažem (ponavadi po kopanju v bazenu, ker koža odreagira z izpuščaji na klor).

clock-img

09.06.2005, 13:27

clock-img

niki5

pencil-img

1902

Pa priporočam, da če ima otrok težave s kožo, kreme zanj nabavi v lekarni.

Olivno olje je tudi fino.

clock-img

09.06.2005, 13:51

clock-img

TaRe*

pencil-img

1401

Olivno olje..:bravo:.smo imeli enake probleme.Od takrat uporabljamo samo to.:bravo:Malo ga dam v vodo,pol jo pa še malo namažem po kopanju.(ne vedno...ker se ne pusti):zmeden2:

clock-img

09.06.2005, 14:23

clock-img

Anonimen

Kot sem že omenila jaz sem pristaš olivnega olja zdravo in primerno je za zunajo in notranjo uporabo.:bravo::bravo:
Za odrasle vse,ki imajo težave z želodcem ali žolčnimi kamni ali pa ledvičnimi...žlica olivnega olja na tešče zjutraj je boljše kot bilo kakšna kemična zdravila.

clock-img

09.06.2005, 16:28

clock-img

Wahoo RR

pencil-img

3190

jest naši že od rojstva v kopel nakapljam čisto malo Bubchenovega olja in ima super kožo, pa še diši cel dan :)

clock-img

09.06.2005, 16:48

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

jaz niti ne dam samo par kapljic olivnega olja v vodo, dam toliko, da ko se potopi v vodo ga lahko potem z roko po celem telesu razmažem, sicer je potem čisto spolzek, ampak to mu je najbolj pomagalo

clock-img

28.02.2007, 13:31

clock-img

Marjacek

pencil-img

26

Pozdravljeni!

Mi sedaj že nekaj časa uporabljamo kopel Balmandol švicarskega podjetja Spirig, ki vsebuje mandljevo olje, tako da nam ni treba dodajati olivnega olja. Smo zelo zadovoljni, ker se je izkazala za zelo dobro, nealergeno in še celo ugodno. Nabavljamo jo v lekarni. Če se ne kopamo ampak samo umivamo lahko Balmandol kar namažemo po telesu, ker ne vsebuje nobenih dodatnih snovi.

Pozdrav vsem,

Marjan user posted image

clock-img

28.02.2007, 13:37

clock-img

frufru

pencil-img

2857

Jaz dam nekaj kapljic mandljevega olja. Je fino, ker ga ne rabim pol nič mazat, ko ga to tako nervira.

clock-img

28.02.2007, 13:39

clock-img

petra81

pencil-img

733

Nam je pediatrinja svetovala olivno olje in resnično deluje! Par kapljic v vodo in to je to!

clock-img

28.02.2007, 13:45

clock-img

saraja

pencil-img

770

Tudi naš Žan ima težave s suho kožo, sva bila tudi pri zdravniku. In zdaj  uporabljamo po nasvetu pediatrinje kopel Linola Fett in mazilo linola fett, kupiš v lekarni, je sicer drago, ampak to zadevo imaš kar dolgo časa. Mi smo s tem zelo zelo zadovoljni, saj uporabljamo tudi drugi člani družine.

Lep pozdrav!

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

clock-img

28.02.2007, 16:06

clock-img

Baucka

pencil-img

568

Tudi mi imamo suho kožo. Poka nam za ušesi in temenci se nam še vedno delajo pri 10 mesecih. Kopamo v linola fett 1-2x tedensko, drugače pa samo voda. Še glavo peremo z linola fett in pomaga proti temencem.

Gremo veselo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem