writing-img

Kakšno barvo oči bo imel vaš otrok?

clock-img

16.09.2008, 19:36

clock-img

mi_2

pencil-img

12

Če vas zanima: http://museum.thetech.org/ugenetics/eyeCalc/eyecalculator.html

< Sporočilo je popravil mi_2 -- 16.9.2008 19:46:48 >

clock-img

16.09.2008, 19:39

clock-img

Anonimen

Ne dela link user posted image

clock-img

16.09.2008, 20:54

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Link mi dela, vse vnesem, izračunat mi pa noče (unable to connect to serveruser posted image ). Škoda, sem hotela preverit, če imajo pravuser posted image .

clock-img

16.09.2008, 21:03

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

50:50 modre ali zelene. Kot da ne vem user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

clock-img

16.09.2008, 21:13

clock-img

Anonimen

Meni dela vse, tudi rezultat sem dobila. Drugače pa so rezultati sledeči; 20,8% da bo imel otrok modre oči, 29,1% da bo imel otrok zelene oči in 50%, da bo imel otrok rjave oči. No, očitno je sin spada v kategorijo, ki je najmanj mogoča in ima modre oči. user posted image

clock-img

16.09.2008, 22:41

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Link mi dela, vse vnesem, izračunat mi pa noče (unable to connect to server ). Škoda, sem hotela preverit, če imajo prav .

Meni isto - sem tudi hotela preverit, če so vsaj pri enem izmed 3 otrok pravilno "določili" barvo user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

16.09.2008, 23:37

clock-img

sunny24

pencil-img

5986

jjasna...meni je vrglo ven natanko iste razultate kot tebi...user posted image

clock-img

16.09.2008, 23:45

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: sunny24

jjasna...meni je vrglo ven natanko iste razultate kot tebi...user posted image

user posted image user posted image user posted image Mogoče pa imava istega poštarja. user posted image Pa le en teden sva razilke v PDP-ju. user posted image

Hec. user posted image   No, po moji strani imata moja dva rjave in zelene oči, po njegovi rjave in modre, jaz rjave, mož modre. In mi pride tko k sem napisala.  Hmmm... user posted image

clock-img

17.09.2008, 07:52

clock-img

Anonimen

Midva imava oba temno rjave -čist tamala pa nebeško modreuser posted image Ne ne,niso od poštarja ampak ima stara mama takeuser posted image

clock-img

17.09.2008, 09:17

clock-img

diamantina

pencil-img

1091

Pri meni pride 50:50 za zelene in modre. Jaz bi raje, da ima otrok zelene - so oči od mojega tako lepe ... moje so pa čisto preveč kričeče modre in pol se vsak vpikne v barvo - joj, od kod si to poerbala, a nosiš barvne leče ... doh. user posted image  user posted image

clock-img

17.09.2008, 09:21

clock-img

severnica77

pencil-img

859

100 % modre. In je tudi res. Mali je modrook. Uh pri nas se pa ne bi bilo dobro špilat user posted image

clock-img

17.09.2008, 12:54

clock-img

urnebes

pencil-img

156

a veš kaj, pri meni piše da ne bodo oči rjave (kar 00 možnosti): pa glih take ima!

clock-img

17.09.2008, 12:58

clock-img

sunny24

pencil-img

5986

jjasna...isti poštanr...hmm, mogoče pa res? user posted image user posted image user posted image user posted image

Po moji strani ma eden zelene, ta drugi rjave, po njegovi oba plave, jst mam rjave, moj ma pa eno zeleno in eno plavo (mal se je narava poigrala, ma ni lih neki full opazit če se prov ne poglobiš v to), pa nisem vedla kaj dat, pa sem dala, da ma  plave...user posted image

Nam je pa enkrat ena prfoksa v srednji rekla, da edino kar ni dedno, je barva oči...user posted image

clock-img

17.09.2008, 13:10

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: sunny24

Nam je pa enkrat ena prfoksa v srednji rekla, da edino kar ni dedno, je barva oči...user posted image

Meni je pediatrinja rekla, da je možnost za vsako barvo oči, če imamo to barvo po obeh straneh. Npr. če po moji strani noben ne bi imel plavih oči, potem je vseeno če so po njegovi strani vsi modrooki. Ima pa po moji strani kot edina samo stara mama modre oči.

clock-img

18.09.2008, 14:12

clock-img

hedviga

pencil-img

1979

Če se jaz še kaj spomnim graha iz srednje šole, potem mislim, da je ta, da imajo rjavooki starši lahko modrooke otroke, medtem ko modrooki staeši naj ne bi imeli rjavookih otrok.
Mislim, da je fora v recesivnih in dominantnih genih, kjer je modra recesivna, rjava pa dominantna
Npr:
rjave oči: Rr ali RR
modre oči: rr
Ker nimajo modrooki starši nobenega dominantnega gena, ni rjavih oči.

Tole se tkole bežno spomnim, tako da upam, da ne govorim bedarij.

Torej po tej teoriji in po unmu linku imava midva lahko otroka rjavih ali zelenih ali modrih, edino veliko več možnosti je da bodo imeli rjave.. Itak, moj je dominanten user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.09.2008, 19:30

clock-img

tassika

pencil-img

5068

Meni pride da bo 87% imel zelene oči, je pa res, da imava midva oba zelene, mojadva tudi, edino njegova imata rjave, kaj pa bo bomo pa videli šele aprila user posted image

clock-img

18.09.2008, 21:18

clock-img

*Junona*

pencil-img

6200

Meni kaže 75% možnosti, da bo najin bebi imel rjave očke. Sporočim aprilauser posted image user posted image user posted image

Tudi jaz sem mami.:))

clock-img

18.09.2008, 21:55

clock-img

Piruri

pencil-img

1105

Pri nas ni dosti za ugibat...moja prerokovalna kugla mi sporoča, da bodo sigurno zeleni ali pa....zeleni...

Tassika, Junona...aprila bosta vajini pikici imeli temno modre oči kot večina novorojenčkov...prava barva se prične kazati šele po par mesecih....

www.by-ab.si

clock-img

18.09.2008, 23:02

clock-img

mehurčica

pencil-img

3735

Pri nas bi naj prevladala rjava barva, imata pa oba malecka modre okice.

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem