26.01.2013, 21:09

4438
On govori in ti potrpezljivo cakas...

Naslednjic se pripravi in se drzi osnov - kaj je problem, kaksna resitev je zazeljena in kaj je treba naredit, da se pride do zazeljene resitve, pa odpikaj ti svoj monolog. Vse kar se konkretno in direktno ne tice konkretne zadeve komot zavrnes s tem, da to ni predmet debate niti v povezavi z njo, pa tudi pazi, da debata ne prido do testega kaj je bilo pred nevem kolikimi leti...
Dopuscas mu, da vodi razgovor in zato ne prides nikamor. Zacni ti voditi razgovor in na tem vztrajaj. na zacetku je tezko, potem pa vse lazje.

[/color Jaz začenm neko temo in če zadanem nekaj kar...potem on vklopi in ni variante da začnem voditi. Se poskušam vklpiti v monogovor, ampak...me enostavno preglasi. Da bi se pa začela kregati, dreti...nočem se prepirati.
No ko on konča z razpredanjem...imam polno glavo filozofije obračanja teme kako in kaj je treba da se mi enostavno ne da začeti še enkrat vsega od začetka, ker...nimam časa poslušati v nedogled praznega nakkladanja.
Saj če se pogovarjava o vsakodnevnih stvareh, pogovor teče niormalno, ko pa se začne pogovor o globjih zadevah o najinem odnosu pa...bolje da sploh ne začenjam, ker...me prav utrudi, ker ne morem povedati kaj želim.
Potem mu napisi pismo, a ce bo zacel z monologom, vstani in odidi.
Odcutek, po temi kar pises je, da je on alfa, vodja in glavni v zvezi in vedno ko hoces vzdigniti glavo te on poklopi in te zlahka potisne nazaj - kjer ti je mesto...
Nekakos e mi dozedeva, da manj ko se on spomni na tvoje Rd-je obletnice itn.. se ti bolj na njegove RD-je itn.. in upas, da se bo spomnil in povrnil enako. Ne bo se spomnil niti ti vrnil na enak nacin. Ga bos morala spomniti in povedati kaj hoces... Ker v koncni fazi je tvoja pravica, da imas pricakovanja in njegova "obveza" ze s samim tem, da je tvoj partner, da tvoja pricakovanja poskusa izpolniti. Zveni grobo, pa v bistvu niti ni tako. Nisi nevredna pozornosti in za njo ne moras prositi - lahko jo komot zahtevas in se zaradi tega ne rabis sramovat.