writing-img

Kako držati 4. mesece starega dojenčka

clock-img

19.02.2009, 11:16

clock-img

Tašana

pencil-img

59

Naša punčka je stara skoraj 5. mesecev ... ker je bila malo težja, glavico drži samostojno šele dobre tri tedne. Sem videla malo manjše sorojence, ki so glavico ponosno držali že pri dveh mesecih!?
Vedno sem delala handling in njen razvoj je BP. Vedno sem jo nosila v položaju lunce, tako da je ležala v mojem naročju. Sedaj pa ko drži glavico je mehka samo še v trupu. Ali to pomeni, da lahko sedi v mojem naročju večino dneva? Ali jo moram še vedno dati v ležeči položaj? Saj sedaj ni več možnosti, da bi se ji hrbtenica sesedla kajne?

Če sedaj pogledam kako jo nosim čez dan, vidim da je to večinoma sede. Pa nisem čisto prepričana ali to že smem. Glavico pa drži ponosno in kar živahno pogleduje levo, desno.

clock-img

19.02.2009, 11:27

clock-img

Luni

pencil-img

1371

Tašana, seveda lahko, pa saj ima že 5 m. Če je razvoj ok, ni dileme. Moji trije so se od rojstva POKONCI DRŽALI, SPLOH NISO MARALI BITI V LEŽEČEM POLOŽAJU, KO SO BILI BUDNI. nO, PRI ZADNJI SEM SE ITAK, ups, velike črke,... user posted image  nandlinga naučila in to pomeni, da otroka ves čas držiš v napol sedečem položaju! Kar korajžno pokonci!

clock-img

19.02.2009, 12:22

clock-img

Taula

pencil-img

6340

V naročju jo imaš lahko, samo podpiraj jo v hrbtu da bo ravna.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

19.02.2009, 12:28

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Upam da se vidita sliki. To je iz knjigice katero sem dobila pri P.  Nanju klikni da ti ju poveča.user posted image

user posted image

user posted image

< Sporočilo je popravil Taula -- 19.2.2009 12:30:24 >

clock-img

19.02.2009, 12:43

clock-img

andrejkam

pencil-img

192

Taula, to je pa super knjigica, škoda, da je nisem imela prej, da bi pokazala domačim, ker jim ni šel ta handling najboljše (verjetno so si mislili, da sem samo tečna).
A poveš naslov?

clock-img

19.02.2009, 12:54

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Ah to je bolj zloženka/knjigica, ki ima 15 strani.user posted image  Naslov je Dojenček, kako ga pestujemo in se ukvarjamo z njim. Zavrlova (razvojna terapevtka) je glavna avtorica. Notri imaš pa kako se pravilno nosi novorojenčka, dojenje, hranjenje po steklenički, podiranje kupkča, pasenje kravic, posaganje/dvigovanje dojenčka, previjanje, kako ga nosimo bolj pokonci, sedenje, večji otroci, igra z otrokom...slikice. V ZD imajo te knjigice.

clock-img

19.02.2009, 12:59

clock-img

Anonimen

evo, TULE maste to knjigico user posted image

clock-img

19.02.2009, 13:11

clock-img

andrejkam

pencil-img

192

Super, hvalauser posted image

clock-img

20.02.2009, 19:46

clock-img

Tašana

pencil-img

59

Taula hvala celo za fotogtafiranje user posted image

Mi pa pogumno pokonci!

clock-img

21.02.2009, 13:00

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

naš je pravkar dopolnil 4m in ga že od 3m, ne ves dan ampak kadar je buden in pokonci držim tako da gleda naprej kot mi... desno roko mu rito podložim z levo ga pa čez prsi držim...glavice pri tem ni treba podpirati... glavico sicer samostojno držijo ampak se spomnem, da sem naši ta prvi še pri 5m glavico podprla kadar sem jo vzdigovala tako, da ni imela zadaj podpore.....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem