writing-img

Kako je s plačilom pri izostanku otroka?

clock-img

17.10.2007, 10:46

clock-img

florecita

pencil-img

409

LP!

Zanima me, kdaj se plača manj,... če je otrok doma koliko dni? user posted image   Če me razumete.

naš je danes 3.dan v vrtcu v tem mesecuuser posted image  Verjetno ni ista cena, če je otrok npr. v vrtcu 5 dni na mesec ali pa recimo 22?! Ali pačuser posted image

clock-img

17.10.2007, 10:47

clock-img

eya

pencil-img

4615

Samo stroški prehrane se ti bodo zmanjšali. Pa še to samo, če si pravočasno odpovedala.

clock-img

17.10.2007, 10:51

clock-img

anitaz

pencil-img

2102

Nobene bistvene razlike ni. Naša je v avgustu bila samo par dni v vrtcu, pa je bil znesek manjši za celih 5 €.

clock-img

17.10.2007, 11:00

clock-img

LUNA06

pencil-img

1662

IZVIRNO SPOROČILO: eya
Samo stroški prehrane se ti bodo zmanjšali. Pa še to samo, če si pravočasno odpovedala.

Ja točno tako je.Če sporočiš, da je otrok bolan in približno poveš koliko časa ga ne bo, potem ti odštejejo stroške za hrano.Ali pa če poveš da ga recimo drug teden ne bo, ker greste na dopust.Moraš pa povedat kak dan prej.Če recimo kličeš zjutraj, potem ti za ta dan običajno še računajo.

clock-img

17.10.2007, 11:01

clock-img

Petraa

pencil-img

1205

tudi če ne poveš ti odštejejo sami,no vsaj pri nas je tako. si vzgojitelj zapiše

clock-img

17.10.2007, 11:07

clock-img

Špacka

pencil-img

1294

Pri nas je tako, če je otrok bolan in ga ni najmanj tri tedne, moram prinesti potrdilo pediatra na podlagi katerega plačam samo 25% cene vrtca. Če je manj odsotna, odštejejo samo prehrano. Ni nam potrebno obveščati vsak izostanek, je pa zaželjeno, da se pri daljši odsotnosti pove, predvsem zaradi raznih dejavnosti v vrtcu.

clock-img

17.10.2007, 12:48

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Pri nas je tako, kot je napisala Špacka.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

clock-img

17.10.2007, 12:51

clock-img

sato

pencil-img

249

Moj je bil prejšnji mesec v vrtcu 8 dni, pa so mi odbili točno 3,74 eura. 

clock-img

17.10.2007, 15:49

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

če ima vrtec rezervacije, potem lahko na podlagi pediatrovega potrdila v primeru celomesečnega izostanka plačaš samo rezervacijo.

če manjka samo del meseca, pa odštejejo samo hrano.

iz malega zraste veliko

clock-img

18.10.2007, 13:57

clock-img

zajlca

pencil-img

14

Pri nas je potrebno sporočiti odsotnost do 9.00 ure, da ti odbijejo prehrano, odbitek je pa tako minimalni..

clock-img

18.10.2007, 15:40

clock-img

jagoga

pencil-img

953

Punce, ne pozabit da je zadeva odvisna od vsake občine drugače. Na občinskem svetu se določi, v kakšnih primerih se obračunava zmanjšana cena vrtca. Pri nas npr. mora otrok manjkati 20 delovnih dni neprekinjeno (to je skoraj cel mesec), in ti na podlagi tvoje prošnje (s potrdilo pediatra) zaračunajo vrtec le 50 % cene, ki jo moraš plačati za celoten mesec. Ta privileg si lahko zamisleš le enkrat na leto. V času počitnic od 20.06. do 01.09. pa lahko za 20 delovnih dni odpoveš otroka zaradi počitnic in si upravičen do brezplačnega vrtca za tisti mesec.
Otroka moraš odpovedati za en dan vnaprej, npr. če pokličeš zjutraj, da je otrok zbolel ti začnejo odštevati šele z naslednjim dnem.  Odštejejo ti samo za hrano oz. le neki odstotek od celotne cene, ki jo plačuješ. To je odvisno od višine cene, ki jo plačuješ in znaša cca od 0,50 € do 1€ na dan.
Naj še enkrat opozorim zadeva je odvisna od vsakega vrtca  in od občine, v katerem je vrtec oz. bivaš.

clock-img

18.10.2007, 15:44

clock-img

dory

pencil-img

8852

nasga kak dan več kot 14dni ni blo v septembru v vrtcu, pa so mi odbil celo 7€ :)

clock-img

18.10.2007, 20:36

clock-img

marelicaa

pencil-img

201

Pri nas pa moramo sporočiti do 8h. Odbijejo samo hrano.

clock-img

18.10.2007, 20:43

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Jaz ne bom nikoli pozabila, ko je bil moj ta starejši decembra 2002 v vrtcu samo 3 dni(prazniki niso všeti), pa smo plačali ca 2 jurja(torej nekje 8-9 evrov)  manj. V glavnem...sem klicala v vrtec, ker sem mislila, da so se zmotili...user posted image  pa se niso...

Smo pa iz MB

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

19.10.2007, 07:38

clock-img

mojsoncek

pencil-img

3866

Pri placilu se cena program nic ne zmanjsa, ce je otrok odsoten. Odsotnost se uposteva samo pri obracunu za prehrano (placas toliko dni, kot je bil otrok v vrtcu). Ja na zalost, ampak nimamo kaj.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

clock-img

19.10.2007, 11:46

clock-img

barakuda

pencil-img

189

Ja, tiste dni ko he otrok odsoten ti ne obračunajo prehrane, če seveda pravočasno sporočiš.

clock-img

23.10.2007, 11:30

clock-img

florecita

pencil-img

409

hvala punce za vaše odgovore.

Sem videla sama na položnici, da so nam sami user posted image odšteli dneve ko je manjkal - 4 dni v prejšnjem mesecu in smo plačali celih 1,76 EUR manjuser posted image user posted image user posted image .

Zdej se pa vprašujem, če en otrok poje na dan hrano za 0,44 centov?user posted image user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem