IZVIRNO SPOROČILO: Moj drug problem pa je ta, da mi ni jasno, kako bom to prenesla
Me pa boli, ko pomislim, da se končuje eno obdobje v mojem življenju in da bo moj otrok odraščal z redkimi obiski očeta
Boli te, ker se podajaš v neznano. Strah te je prihodnosti, ki je ne poznaš, čeprav je sedanjost slaba in si v njej nesrečna. Veliko ljudi se počuti nekako domače v situacijah, v katerih so nesrečni. Poznajo jih, vedo, kaj lahko pričakujejo in to tudi sprejemajo, čeprav je za njih slabo. Lažje ostanejo ujeti v udobju "nesrečnega" življenja kot da so pripravljeni sprejeti novo. Ki je lahko boljše. Ali slabše od tega, kar imajo sedaj. Nisi edina. Ljudje smo različni, eni bolj, drugi manj sposobni sprejemati novo.
Če bi ti danes nekdo napisal recept za jutrišnji dan, bi te bilo že pol manj strah? Tega recepta ni, počakati je potrebno na jutri, da bi videla, kaj ti bo prinesel. Ko pride jutri, ti bo lažje. A kak dan tudi težje. Sprejmi to kot del procesa zapuščanja nekega obdobja življenja. Sprejmi vsa čustva, ki z ločitvijo pridejo. Tvoja so, niso ne dobra, ne slaba. Povedo ti nekaj o tebi, o tem, kar si bila in kar boš. Naj bodo čustva tvoji prijatelji in ne glede na to, kako težko ti je ali ti bo, jih sprejmi. Vedno nekaj povedo o tebi. Razmisli o njih, ko boš imela spočito glavo. Sprejmi jih, a se jim ne pusti zavesti.
Otroci so pametnejši in bolj srčni, kot mi mislimo. Če smo do njih iskreni, prenesejo mnogo več, kot si zmoremo predstavljati. Ampak če smo res iskreni. Iskreno dobri.