writing-img

Kako naredite ČUFTE?

clock-img

11.08.2006, 12:35

clock-img

Tejči

pencil-img

1963

Ojla,

zanima me kako jih naredite-potrebujem en fajn recept, pri katerem ne bom dobila ven "čuftovske omake", ampak lepe dobre krogliceuser posted image  Do sedaj sem jih delala enkrat in so mi kroglice razpadle, zato pravim, da sem naredila  "čuftovsko omako", danes bi pa rada naredila prave čufte-kroglice v omakiuser posted image

clock-img

11.08.2006, 12:45

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

Ojla!
Jaz jih delam tako:
1 jajce, pol čebule (srednje velike - takšen je recept, jaz dam celo čebulo, prej jo prepraži malo) 1-2 česna, vegeta, sol, poper, pest riža (5 min ga skuhaj prej)
vse skupaj zmešaj, oblikuj kroglice, nekje velikosti biljard kuglice (po želji), jih daš v vroče olje, da se popečejo, obrneš in nato zaliješ z prežganjem - svetlim, dodaš mezgo (pol velike tube) ali kečap - po želji, po okusu sladkaš (npr. 3 žlice) in vse to kuhaš na malem ognju pol ure. lahko kasneje malo zgostiš še z moko - spet po želji...
Meni so vedno uspeli in so zeeeelo dobri

clock-img

11.08.2006, 12:56

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

11.08.2006, 12:59

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

Aja user posted image user posted image
te sestavine se zmešajo z pol kg mešanega mesa (sv. in gov.)
user posted image

clock-img

11.08.2006, 13:07

clock-img

vesna.com

pencil-img

654

Jaz jih bolj na simpl.Kupim meso(cca 1/2kg),vrečko za čufte,pest riža,eno jajce in po potrebi drobtine če je zmes preredka in se ne delajo lepo kroglice.Omaka:na olje žličko sladkorja, karameliziraš,zliješ gor enparadajz(beri.tisto 1/2l kartonsko),začiniš in zaliješ z vodo.Ko zavre daš not čufte in to je to.Kuhaj počasi na malem ognju.Tudi od prehudega vretja se lohk razpadejo.LP

clock-img

11.08.2006, 13:08

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Tejči, čufti so ti v prvo verjetno razpadli zato ker je bilo premalo jajc ali pa si jih dala v ne vrelo omako. Naredi po zgornjem receptu, raje dodaj kakšno jajce več kot premalo. Če imaš preveč "žmohtno" tekočo maso ji dodaj drobtine, da popivnajo tekočino. Čufte pa obvezno daj v VRELO omako. Lahko pa poskusiš tako, da daš v omako najprej en čuft in če ne razpade po parih minutah, je masa ok. Če pa razpade pa dodaj jajček.user posted image

clock-img

11.08.2006, 13:29

clock-img

Tejči

pencil-img

1963

V vrelo omako res nisem dala, mogoče je to krivo..Tonči. bom se držala tvojega nasveta, hvalauser posted image  
Pa hvala vsem za recept!!!user posted image  Grem jih pol proti večeru pocat, da bodo jutri za kosilo-njami, se mi že sline cedijouser posted image

clock-img

11.08.2006, 13:33

clock-img

Pikabu

pencil-img

3235

Jaz jih kar pogosto delam. Mislim pa, da najbolj pomaga to, da jih prej dam v vroče olje in jih kar dolgo pustim, da se fino popečejo, potem pa v omako. Do sedaj niso še nikoli razapadle.

clock-img

11.08.2006, 15:27

clock-img

Anonimen

V pol kile mletega mesa zmešam eno celo jajce, dodam eno pest riža, ki prej vre 4 minute, malo olja, čebulo v prahu, česen v prahu, sol.
Naredim omako: prepražim zvrhano veliko žlico moke, zalijem s hladno vodo, dodam paradižnik v tubi, mleko sladko papriko, začinko, česen, čebulo (vse spet v prahu). V VRELO (kot je že Tonči poudarila) omako namečem kugle.user posted image  Nikoli ne razpadejo.
Res mora biti omaka vrela, da jajce takoj zakrkne, potem ne razpadejo.

clock-img

11.08.2006, 21:27

clock-img

mikina

pencil-img

240

Kupim 1/2 kg mesa (pol svinjskega pol govejega), vrečko začimb za polnjeno papriko od Fanta. To dvoje zmešam dodam riž in naredim kroglice ali pa napolnim papriko, nato pa da v pečico, da se lepo zapečejo, da jih lahko dam v omako. Omako pa naredim tako: na olju prepražim moko, ko je že fajn rjava dodam mezgo iz tube in eno šalotko na drobno narezano, eno žličko sladkorja in zalijem z vodo, solim in popram in nato dodam čufte ali pa papriko in še nekaj časa kuham. Zraven pa obvezno pire krompir in za user posted image obvezno zeleno solato. Vedno vse zmanjka.

clock-img

11.08.2006, 21:29

clock-img

Anonimen

Kupim jih v konzervi. Od Ete. Zakon. user posted image

clock-img

11.08.2006, 21:38

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

IZVIRNO SPOROČILO: Pikabu

Mislim pa, da najbolj pomaga to, da jih prej dam v vroče olje in jih kar dolgo pustim, da se fino popečejo, potem pa v omako. Do sedaj niso še nikoli razapadle.

Vse pišete o  rižu, jaz ga še nikoli nisem dala v čufte. Pa tudi se mi zdi, da nisem riža nikoli v čuftah čutila, ko sem jih kje drugje jedla.

clock-img

11.08.2006, 21:41

clock-img

rija

pencil-img

15589

Mi riž dajemo v polnjene paprike, v čufte pa ne.

clock-img

11.08.2006, 21:42

clock-img

rija

pencil-img

15589

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Kupim jih v konzervi. Od Ete. Zakon. user posted image

Probaj te od pogrej in pojej, maš še pire zravenuser posted image user posted image

clock-img

12.08.2006, 15:07

clock-img

Tejči

pencil-img

1963

Včeraj zvečer sem naredila čufte, danes dopoldan omako in je full full dobrouser posted image  Sem pa naredla iz 1 kg mletega mesa in sem dala kuglice v zmrzovalnik za drugičuser posted image

clock-img

05.02.2008, 12:54

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Kako bi čufte pripravila s sojo. Lahko tudi z melo mesa+soja.user posted image

clock-img

05.02.2008, 17:40

clock-img

Anonimen

V čufte namesto riža dam namočen in ožet kruh v mleku. Se mi zdijo boljši. Lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem