writing-img

Kako očistiti okna?

clock-img

25.01.2006, 13:05

clock-img

Reja

pencil-img

545

Pozdravljene.

Potrebujem nasvet. Kako oziroma s čim lahko očistim okno, na katerem je že nekaj mesecev selotejp?

Zaenkrat sem preizkusila vodo in žganje, pa ne gre.

S selotejpom za stene (ki gre s stene zlahka dol) smo zaščitili okno, ko so začeli prenavljati stanovanje. Žal v to okno vsak dan kakih 6 ur sije sonce in to lepilo je zdaj čisto zapečeno na steklo.

Ne upam pa uporabiti acetona ali česa podobnega, da ne bi poškodovala šipe. Imate s tem kakšne izkušnje?

Neštetokrat hvala!

clock-img

25.01.2006, 13:29

clock-img

Anonimen

A ni to vprašanje že enkrat bilo? Čakaj, grem brskat.

clock-img

25.01.2006, 13:42

clock-img

Anonimen

Nssem našla točno tega istega vprašanja, ki vem, da je že bilo, ampak enega podobnega.
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=695192&mpage=1&key=selotejp&#709410
Drugače sem pa jaz tud imela v mislih tisto strgalo za steklokeramične plošče.

clock-img

25.01.2006, 13:53

clock-img

Reja

pencil-img

545

Hvala!

clock-img

25.01.2006, 14:11

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

Aceton, razredčilo, vroč fen + vileda.

clock-img

25.01.2006, 14:14

clock-img

Reja

pencil-img

545

Baguska: Aceton ali razredčilo

ali

aceton in razredčilo?

A aceron ne pusti nobenih raz ali pack? Kakšno razredčilo pa mora biti?

Daj mi malo razloži, prosim...tisto s fenom. user posted image

Hvala!

clock-img

25.01.2006, 16:47

clock-img

Luni

pencil-img

1371

V knjigarni kupi razlepilo user posted image  od Edigsa. Preizkušeno zelo dobro: to enostavno mora biti pri hiši.

clock-img

25.01.2006, 17:06

clock-img

coolbabe

pencil-img

199

a to deluje tud za okvirje, razlepilo mislim, ker mamo lesene pa so tovarniško barvani pa se bojim da mi bo barvo razžrlo. Mi smo namreč zaščitili okvirje pred ometavanjem sten s tistim papirnatim selotejpom, ki gre zlahka stran, če ga seveda ne pustiš en teden gor na poletni vročini da ga fajn zapeče user posted image .

clock-img

26.01.2006, 07:55

clock-img

Luni

pencil-img

1371

To pa ne vem. S stekla, ploščic, plastike oz. drugih gladkih površin gre stran vsako lepilo user posted image  . Ne vem, poskusi na majhni površini, nekaj časa pusti (minutko, dve), če ne gre prvič, pa ponovi s tekočino. Jaz sem s stekla s tem razlepilom uspešno odstranila barve za steklo, katere so bile prav zapečene, saj so bile na steklu celih pet let. Po mm se je krušilo in nisem več vedela kaj naj naredim, ko sem se spomnila na to čudo. Eno razlepilo sem zlila na barve, pustila nekaj minutk in glej ga, ko so barve zopet postale elastične in odstopile so od stekla!

clock-img

02.02.2006, 11:06

clock-img

Reja

pencil-img

545

Punce, pozdravljene!

Hvala za vse nasvete o čiščenju zapečenega selotejpa z oken.

Na koncu smo stvar očistili z običajno "klinco", smo počasi, vztrajno in narahlo praskali dol. Steklo ni nič odrgnjeno.

Jaz sem bila sicer za aceton ali razlepilo, pa je moški del protestiral, da se bodo na steklu videli madeži.

Glavno, da smo spraviti to zadevo dol!user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem