writing-img

Kako oprati oblačila?

clock-img

22.06.2007, 13:07

clock-img

Anonimen

V kratkem imam namen preprat vsa oblačila, ki sem jih kupila ali dobila v dar za user posted image . Nova in rabljena.
Pa me zanima, s katerim pralnim paškom in mehčalcem ve perete oblačila za novorojenčka oz, dojenčka? Na koliko stopinj, kaj uporabljate za madeže?

Dobivam namreč tri vrste nasvetov:

1. peri isto kot svoja oblačila, z istim praškom in istim mehčalcem, le ločeno in NE kompliciraj
2. peri s tekočim praškom SENSITIVE in mehčalcem SENSITIVE, ločeno
3. bog ne daj mehčalca, dobil bo 1001 alergijo, samo malo NAJDRAŽJEGA praška kar obstaja posebaj za dojenčke, pa še kis v vodo za izpiranje....

Sploh nisem komplikator, najbolj se nagibam k srednji varijanti za novorojenčka in kasneje k prvi......Kaj pa ve menite?

clock-img

22.06.2007, 13:11

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Jst sem od začetka prala vse tako kot ostalo, nobenega sensitiva, nobenega posebnega baby praška.... za madeže itak ne rabiš nič, tako mali se samo pobruhca, to je pa tud vse...z madeži se bolj boriš po 6 mesecu...user posted image  

Aja, uporabljam pa OXY - omino bianco.

< Sporočilo je popravil ZARA -- 22.6.2007 13:13:55 >

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

22.06.2007, 13:17

clock-img

Anonimen

jaz sem normalno prala, edino mehčalec sem ta prvi mesec imela sensetive.

clock-img

22.06.2007, 13:22

clock-img

dorina

pencil-img

209

Jaz jih perem samo s praškom (Dash), brez mehčalca. Lepo dišijo in jim nič ne manjka. Ker je res, da lahko mehčalci povzročajo alergije pri občutljivejših novorojenčkih, zato raje ne bom riskirala.

clock-img

22.06.2007, 13:37

clock-img

moci

pencil-img

5572

jaz sem prala brez mehčalaca, 2x izpirala. do ene 2. meseca. mehčalca itak ne uporabljamo, ker je res alergen.

clock-img

22.06.2007, 13:39

clock-img

Udb

pencil-img

5380

Jaz sem za št. 1!

clock-img

22.06.2007, 13:42

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

samo prvič sem oprala samo njene stvari, ker drugače nisem imela tolk roza cot, da bi blo za en stroj user posted image  

perem pa s Froshem (z aloe vero) in mehčalcem user posted image  

clock-img

22.06.2007, 13:43

clock-img

lex

pencil-img

6532

Pri ta prvem sem prala njegove stvari ločene od drugih. Pralni prašek sem uporabljala samo tekoči Ariel in mehčalec sensitve. Zdaj pri ta drugi imam navaden Ariel (ker mi pač najbolj diši), mehčalec sensitve, perem pa vse skupaj. Za madeže Aleksovih oblačil uporabljam veniš, ki ga dodam vsakemu pranju. perem pa čist po občutku, na 40 ali 60 stopinj, plenice pa na 95, ker drugač skor ne gre drekec ven (naša namreč najraje kaka s fraj rito)

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

clock-img

22.06.2007, 13:43

clock-img

tanara

pencil-img

30

Jaz tako kot Dorina perem s preškom Dash, tekočim in obvezno kupljenim v Mullerju (ker je nemški in 10x boljši od tistega kupljenega v drugih trgovinah).
Pri tem prašku pa mehčalca itak ne rabiš.

Prvih par mesecev sem cunjice le 2x izprala.

Če pa imaš možnost sušilnega stroja pa težava z mehčalcem izgine, cunjice so mehke, pa še likat jih ni treba ker so razkužene. V drugo smo sušilca prakticirali in je res super.

clock-img

22.06.2007, 13:47

clock-img

fusia

pencil-img

612

Perem enako kot vsa druga oblačila: samo pralni prašek ali tekoči prašek. Brez mehčalca. Včasih po trenutnem navdihu dam dodatno izpiranje. Perem naša in dojenčkova oblačila skupaj.

clock-img

22.06.2007, 13:58

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Ločeno.
prvič naša oblačila so ponavadi zamazana, bolj prešvicana in potrebujejo večjo količino praška. Sama sem prala brez mehčalca. Tekoči praški so bolj alergeni.
Sicer pa to povedo  v MŠ.
Nemogoče bi bilo,da perem hlače od trave in peska, moževe delovne obleke, brisače in novoroječkove cunje skupaj, četudi se barvno ujemajo.

clock-img

22.06.2007, 16:42

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Jaz sem pri obeh otrocih oblačila ločevala ene par mesecev in prala z Arielom, brez mehčalca, dvojno izpiranje.

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

22.06.2007, 18:06

clock-img

lilka

pencil-img

1380

Jaz ne ločujem, prerem pa brez mehhčalca-ker je toplo in zunaj sušim in potem polikam, perem s tekočim Presilom sensitive.

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

clock-img

22.06.2007, 22:04

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Cca 3m sem prala brez mehčalca za tamalo in sicer s praškom Dash, ki že sam po sebi lepo diši. Zdaj pa perem vse skupaj in tudi mehčalec dam občasno.

clock-img

22.06.2007, 22:29

clock-img

Putka

pencil-img

3105

Naše cunje perem na 40st z Arielom in mehčalcem, dojenčkove ločeno na 60st z manj praška brez mehčalca, pa bombažne plenice vsake tolk na 95st.

Dojenčkova koža je zelo občutljiva in nežna in mi na misel ne pride, da jo prezgodaj izpostavljam agresivnim kemikalijam in razni kozmetiki. Zato se zaenkrat tudi fajn odišavljenih kremic, mil in parfumov izogibam. Da otrok prepozna moj vonj, saj je voh pri njih zelo izostren in ga vsi ti dodatki dražijo.

clock-img

24.06.2007, 16:07

clock-img

Arabela

pencil-img

2245

Persil sensitive in mehčalec Silan sensitiv... na začetku sem pač manj dozirala... ker mali ni bilo nič, oboje še zdaj uporabljam, perem pa vse skupaj...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

clock-img

24.06.2007, 16:37

clock-img

Anonimen

Vse skupaj, z običajnim praškom in mehčalcem.

clock-img

25.06.2007, 18:06

clock-img

jade1

pencil-img

473

Perem vse enako. Mehčalca ne uporabljam, ker sušim v sušilcu.

clock-img

26.06.2007, 08:45

clock-img

Anonimen

Persil sensitiv in Lenor sensitiv (ne vem zakaj, tud kak drug bi bil OK) in vse skupaj z najinimi. Le da dam vedno še dodatno izplahovanje.

clock-img

26.06.2007, 08:48

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Vse skupaj, z običajnim praškom in mehčalcem.

Enako

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

26.06.2007, 11:39

clock-img

Felicity

pencil-img

4257

Jaz sem oblačila ločevala ene par mesecev in prala z Dashom,  brez mehčalca, dvojno izpiranje.

Z dodatkom Napisan-a.user posted image

Bele pri 90°C.
Barvne 40°C.

clock-img

27.06.2007, 10:08

clock-img

maca123

pencil-img

91

Kaj pa je tale Napison? Kakšno funkcijo opravlja?

clock-img

27.06.2007, 10:28

clock-img

Felicity

pencil-img

4257

Naj bi uničeval bakterije, kot neka varekina - samo v milejši obliki in v prahu.

Sem pa to kupovala v Italiji.

clock-img

27.06.2007, 13:54

clock-img

Mešamdrek

pencil-img

1265

IZVIRNO SPOROČILO: ninny

jaz sem normalno prala, edino mehčalec sem ta prvi mesec imela sensetive.

Popolnoma enako.

clock-img

27.06.2007, 18:10

clock-img

Anonimen

Prvi mesec sem prala ločeno, ter kakšno leto brez mehčalca, ker smo imeli probleme s kožo - utopični dermatitits. Sem pa uporabljala potem in ga še zdaj mehčalec sensitiv ter gel sensitiv za pranje, ker se bolj raztopi in splahne iz oblačil kot prašek, katerega delčki ostanejo včasih.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem