IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Torej se vas večina strinja, da jo peljem v soboto pohajat? Ok, to bi šlo in bi mu dalo misliti.
Samo če se on o tem noče pogovarjat, problem ostaja. Na terasi je npr. želela zidano ograjo. On noče pa niti slišati o tem.
Meni je jasno, da glavni problem ni terasa, temveč njun odnos. Je pa sedaj zaradi terase možnost, da se stvar uredi.
Prav tako mi je jasno, da problem ni svakinja, temveč mož, ki to stanje dopušča. Ampak ne ve, kako ga prepričati, da dela škodo svoji družini s takim načinom.
Torej ni res, da se o terasi ne pogovarjata.....le mnenja o izgradnji imata različna....
Praviš da živijo v hiši z veliko parcelo....
Problem lahko začnejo reševati, tako da ima vsak svojo klopco z mizico in svoj kamin, vsak svoj vrt.....glede na to, da je hiša dvostanovanjska, je verjetno že razdeljena tudi pravno, ali pač?
In ni problem mož, niti svakinja....problem je tvoja prijateljica, ki igra žrtev....in rešuje probleme na način, da joka, tuli, se dere, odide in že ko gre ve, da bo šla nazaj....skratka igra nedolžno žrtev proti kateri je cel svet naperjen (kot glavna igralka v mehiški telenoveli...poštena, da te kap, vsi ostali okoli nje pa zlobni in ji želijo le slabo)....
Če živiš v isti hiši, na isti parceli se je potrebno eni in drugi strani prilagajati, drugače ne gre......potrebno se je mirno sesti za mizo in položiti karte na mizo.....tam bomo mi imeli mizo in kamin, ker ga imate tu vi, ta del vrta bo moj, ta pa tvoj, travo bomo kosili en mesec mi, drugi mesec vi.....ne pa ob prvi neprijetnosti postaviti ultimat, spokati kufre in iti ter čakati, da te mož pride na kolenih prosit, da se vrni.....to ni način....