writing-img

Kako pripraviti kašico?

clock-img

07.02.2006, 21:38

clock-img

pety78

pencil-img

6109

Pozdravljene!

Ker je naš user posted image  že konec meseca dopolnil 4 mesece, mu bomo začeli uvajati gosto hrano, najprej riževo kašico.
Danes sem kupila od Milupe BIO ŽITNO KAŠICO Z RIŽEVIMI KOSMIČI, pa me priprava malo zafrkava. user posted image
Kupila sem še nakaj drugih kašic, ki se enostavno mešajo z vodo, ta pa je zakomplicirana, da sploh ne vem, a mu jo naj ponudim.

Navodila so pa sledeča:
1. riževa kaša s polnomastnim mlekom:
Prekuhajte 100 ml neposnetega mlekauser posted image  in 100 ml vode in pustite, da se ohladi. V krožnik dajte 6-7 jedilnih žlic riževih kosmičev in premešajte s polnomastnim mlekom in 1 čajno žličko repičnim oljem. ?????

2. riževa kaša z nadaljevalnim mlekom:
Preprosto pripravite 200 ml nadaljevalnega mleka glede na navodila (mi še ne uporabljamo nadaljevalnega, saj je novalac 1 primeren do 5. meseca). V krožniku tega pomešajte z 20g riževih kosmičev.

3. steklenička (to bi prišlo pri nas v poštev):user posted image
V lonec dajte 100 ml neposnetega mleka in 100 ml vode. Kratko prekuhajte z 5g riževih kosmičev, 8g mlečnega sladkorja in 1 čajno žličko repičnega olja tako, da med kuhanjem mešate.

Evo, na kratko sem prepisala navodila in sicer kar z napakami vred. Mislim, kdo to prevaja.....user posted image

Kako jih ve pripravljate?

clock-img

07.02.2006, 21:48

clock-img

Anonimen

user posted image user posted image user posted image Jao jao Pety, pa kje si ravno to našla?!? Hehehe!
Na tvojem mestu se najbrž ne bi spustila v pripravljanje le-te user posted image , preveč komplicirano.

clock-img

07.02.2006, 22:08

clock-img

Špacka

pencil-img

1294

Jaz sem riževe kosmiče najprej dodala zvečer v flašo z adaptiranim mlekom, v bistvu samo toliko, da sem malo zgostila, npr. 2 žlici, toliko, da je še vedno teklo...

Kašico pa po navodilu 2... s tem, da ji nisem naredila 200 ml adaptiranega mleka, ker ni toliko pojedla, ampak 150 ml, nato zamešala kosmiče, toliko, da je bilo gosto. Uporabljala sem Aptamil 1, ne kompliciraj, uporabi mleko, ki ga pije.

clock-img

07.02.2006, 22:09

clock-img

blazka

pencil-img

554

Po moje samo zmešaj tisto mleko, ki ga drugače daješ, pa notri nekaj žlic kašice, tako da je ravno prav gosto (na začetku najbrž bolj redko). Tisto repično olje pa tudi meni ni jasno.

LP

clock-img

08.02.2006, 08:00

clock-img

muha1

pencil-img

666

Se strinjam z blazko in Špacko. Čim manj kompliciratuser posted image

clock-img

08.02.2006, 23:44

clock-img

Šoni

pencil-img

199

Pozdravljena pety78, ker sem že v enem postu prebrala da je v navodilih za pripravo repično oljeuser posted image , sem se odločila, da napišem navodila, ki so priložena Milupini bio riževi žitni kašici, ki jo imam jaz...

1. Obrok za stekleničko
Pripravimo 200 ml nadaljevalnega mleka (npr. Aptamil ali Milumil), dodamo 5 g izdelka (približno 5 čajnih žličk). Napolnimo stekleničko in pustimo, da se ohladi do temperature, ki je primerna za pitje.

2. Mlečno žitni obrok po žličk
Pripravimo 200 ml nadaljevalnega mleka (npr. Aptamil ali Milumil), dodamo 20 g izdelka (približno 6-7 jedilnih žlic) in premešamo. Obrok je pripravljen.

3. Žitno-sadna kašica z mlekom
Zmešamo 20 g izdelka, 120 ml po navodilih pripravljenega nadaljevalnega mleka in 100 g svežega sezonskega sadja.

Jaz pripravljam kašico s svojim mlekom in sicer gostejšo kot jo priporočajo navodila ni je mali zelo zadovoljen.
Glede repičnega oljauser posted image pa ne vem, na kašici, ki jo imam jaz ni omenjen.. Žal pa ne morem prebrati originalnega navodila ker je čez prelepljena deklaracija.

Lp Šoni

clock-img

09.02.2006, 10:37

clock-img

Grascakinja

pencil-img

2003

V mleko, ki ga uporabvljaš, streseš toliko kosmičev, da je gosto po tvoji želji in voila. Brez kompliciranja.

clock-img

09.02.2006, 12:23

clock-img

TVN

pencil-img

714

Uporabljamo Milupino riževo kašico po navodilih po točko 2, kot je prepisala Šoni. Le da mi 200 ml v enem kosu redko poje, zato ustrezno zmanjšam količino Aptamila 2 in dodam nekaj žličk kašice. Se pa trudim, da ohranim pravo razmerje.

clock-img

09.02.2006, 12:25

clock-img

TVN

pencil-img

714

Ups, pomota. Upoštavam postopek pod točko 1 (Šoni). Hranjenje po steklenički.

clock-img

10.02.2006, 19:46

clock-img

tincci

pencil-img

1430

Jaz dojim pa me zanima: ko bom začela dodajat, a lahko mešam te stvari z adaptiranim mlekom? Tok se mi ne da črpat mleka, bi rada obroke dajala z adaptiranim. Kaj mislite?

clock-img

10.02.2006, 22:16

clock-img

karmina

pencil-img

12

Ja normalno da mešaj z adaptiranim. Jaz ji najprej pripravim kašico user posted image (katerokoli), ko se tega naje pa jo še malo podojim, ker drugače je pa tečnauser posted image . Se hoče zgleda še malo pocrklatuser posted image . Dokler imam mleko zakaj ne bi še malo dojila. Sicer je pa to najlepše od vsega.user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem