zakaj pa pol sprašuješ res je tvoj otrok, a ni pol vseen pač delaj kot delaš.
Odločla sem se sama, da bom hodila v vas po sveže kravje mleko za svojega devet mesecev starega otroka in je to res tri mesece prej kot se priporoča. Nisem vprašala za vaše mnenje, če mu dam kravje mleko ali ne, ampak za redčenje le tega.
Razumem, da ti svojemu ne želiš dati kravjega mleka, ampak jaz sem pri tej starosti dajala tudi ta starejšemu in je daleč od podhranjenosti. Naš devetmesečnik ima pa 9kg in pol, pa tudi ni v pomanjkanju z vitamini, ne z maščobo, ne z beljakovinami,...
hvala za tvoje mnenje, ne želim pa imeti dialoga s teboj, svoje mnenje si izrazila in prav je, da ima vsak svoje mišljenje, pa brez zamere.
Sama sem absolutno ZA dojenje. Ta mali mi je zavračal dojenje po četrtem mesecu in sem si potem še en mesec in pol vse obroke črpala z ročno črpalko. Mesec in pol. Ko sem prekinila s črpanjem, ker tako ni šlo v nedogled, sem kupovala novalac mleko v prahu. Nato , ko je jedel reden obrok kosila, zelenjavo, sadje, jogurt ali kakšno skuto s sadjem, žitarice,..in je pil mleko le še ob 5ih zjutraj in zvečer z kombinacijo sedmih žit, smo se odločli, da bomo hodili po kravje mleko v vas h eno gospe.
To domače mleko je zelo močno in ni kot alpsko ali kao sveže, ki ga kupiš v trgovini. Zato, ga redčim z malo prekuhane vode. Ni pa da pije vodo obarvano z pljuncem mleka! Vsak dan ima pa še popoldanski ali včasih jutranji mlečen obrok v obliki navadnega jogurta s sadjem ali pa skuto. Če mu naredim mleko z sedmimi žiti kdaj tudi dopoldne, mu naredim še z Novalacom v prahu, ker ga imam še dve škatli na zalogi.
Da sem začela počasi z kravjim mlekom sem povedala tudi naši pedjatrinji, ki je na obali res dobra. Dr ROnčevič in ni nasprotovala, glede nato, da naš tamali ej že vso drugo hrano in nima alergije na kravje mleko.