writing-img

Kako se peče riba?

clock-img

05.06.2011, 11:21

clock-img

Colt

pencil-img

2988

Živjo, torej zanima me če je kje kakšen poseben keč, glede pečenja morskih rib (navadne, iz Tuša, zmrznjene). Sicer sem jih že pripravljal, bi pa probal kaj ''drugačnega'' in me zanima katere sestavine poleg olivnega olja, limone, peteršilja, česna, ribjih začimb, belo vino in seveda ribic...bi še uporabil in na kakšen način.

Hvala lepa.


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!


clock-img

05.06.2011, 11:28

clock-img

hektorina

pencil-img

1577

Odpri si vino...spij kozarec (ali dva) pa ti bo vse kristalno jasno.
Če spiješ še enega ti mogoče rata, da pripraviš ribico do tega, da sama skoči (seveda predhodno mariniranauser posted image ) v pečico!user posted image

clock-img

05.06.2011, 11:33

clock-img

hektorina

pencil-img

1577

Izvoli...ta je bolj tak "einfoh"...samo del, kjer piše, da moraš ribo pustiti stati...mi ni jasen! Mogoče boš ti znal ribico pripraviti, da bo stala...user posted image
 
 
Še zamrznjeno ribo solimo, popramo, posujemo s česnom in premažemo z limoninim sokom. Pustimo stati.
Omako pripravimo tako, da svetlo prežganje prelijemo z mlekom in belim vinom ter pustimo, da zavre. Nato posujemo z veliko kopra in/ali drugimi zelišči, dodamo česen ter solimo in popramo.
Ribo na vsaki strani pečemo približno 5 minut. Na koncu jo prelijemo z omako.

clock-img

05.06.2011, 11:42

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

men se je sicer izkazalo kot najboljše - limonin sok, sol, poper in mal olivnega olja, v folijo in v pečico...

drugač se mi pa zdi da česen ubije vso aromo ribe, zato ga jest osebno ne dajem zraven (menda tut tržaška omaka izhaja iz cajta, ko so ljudje jedli na pol pokvarjene ribe in so rabli skrit njihov okus).


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

05.06.2011, 11:47

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

drugač se mi pa zdi da česen ubije vso aromo ribe, zato ga jest osebno ne dajem zraven (menda tut tržaška omaka izhaja iz cajta, ko so ljudje jedli na pol pokvarjene ribe in so rabli skrit njihov okus).



Česen je namenjen izključno temu, da prikrije slabo ribo.

Na svežo ribo gre samo olivno olje.

Take iz Tuša pa ne bi jedla.

clock-img

05.06.2011, 12:50

clock-img

K_a_t_i

pencil-img

5246

Miljonarka, boljše ne bi mogla napisat user posted image

Za sveže fileje je meni dobra varianta (samo starejši mulc ne mara pa ostajamo samo na olivnem olju z limonco) tudi, da jih spečeš v pečici polite s sladko smetano in posute s koprom.
Če pečeš sveže pa zlato pravilo - da jih spereš in pred peko osušiš.

Dober tek!


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

clock-img

05.06.2011, 14:44

clock-img

josephine27

pencil-img

2570

če pečem ribe pazim predvsem da kupim res sveže ( mam srečo da ima žlahta ribarnicouser posted image )potem pa kot so že druge napisale. ne dajem kakšnih posebnih začimb. zamrznjenih rib pa še nisem pekla tako da ne vem če moraš pri zamrznjenih pazit na še kaj.


_____________________________


clock-img

05.06.2011, 15:24

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

05.06.2011, 15:26

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

05.06.2011, 15:35

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

File (svež) osušim, premažem z olivnim oljem, posolim in dam v pečico ali pa v ponovi na hitro popečem. Če ni sveže ribe, potem je raje ne jem.

clock-img

05.06.2011, 16:21

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

File (svež) osušim, premažem z olivnim oljem, posolim in dam v pečico ali pa v ponovi na hitro popečem. Če ni sveže ribe, potem je raje ne jem.



Enako, vsaj pečene ne.
Včasih zmrznjeno škarpino skuham v ribji juhi, to mi je edino dobro. Da bi jo pekla - no way.

clock-img

05.06.2011, 17:18

clock-img

StrawberrY

pencil-img

957


IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

drugač se mi pa zdi da česen ubije vso aromo ribe, zato ga jest osebno ne dajem zraven (menda tut tržaška omaka izhaja iz cajta, ko so ljudje jedli na pol pokvarjene ribe in so rabli skrit njihov okus).



Česen je namenjen izključno temu, da prikrije slabo ribo.

Na svežo ribo gre samo olivno olje.

Take iz Tuša pa ne bi jedla.



Podpis!

clock-img

06.06.2011, 00:18

clock-img

hrchy

pencil-img

949

Se strinjam glede cesna s predhodnicami...
Odvisno od vrste ribe, pa lahko poskusis naslednje:
- premazes s sojino omako, ingverjem, medom (to je fajn za kaksne filete, potem samo pod grill v pecico in je...)
- premazez z dijonsko gorcico in peces skupaj s krompirjem
- potreses s cilijem in kumino
- ingver + kurkuma + koriander (za bolj eksoticne okuse + riz)...
- lahko jo peces na olivnem olju skupaj s spinaco in pinjolami
- lahko naredis ceviche
- lahko jih gratiniras
- naredis zanje omako iz kokosovega mleka, limete, koriandra
- lahko jih kombiniras s sadjem (mango, pistacije, limona...)
- lahko jih speces v soli

...

clock-img

16.06.2011, 11:24

clock-img

ThinkPink

pencil-img

915

Jaz naredim tako:

- svežo ribo (nazadnje orado) očistim, umijem, nasolim, prerežem na pol, malo naoljim z olivnim, dodam ene začimbe za ribo (kupila v Tušu), dam v pečico zraven mladega krompirčka in pečem cca 30 minut, nato dodam še ostalo zelenjavo - bučke, paradižnike, korenček, ... in pečem še 15 minut. Za pripravo umažeš samo en protfan, dobiš pa super lahko in okusno kosilo.

clock-img

17.06.2011, 08:31

clock-img

sončnica24

pencil-img

3564

Moja mama naredi najboljše ribe (orade, škarpine) in sicer jih peče v ponvi v olju (ne špara z oljem - pa pravijo da pri ribi ne smeš), popeče na obeh straneh prelije s česnom in peteršiljem po vrhu še malo limone in ni boljše ribe kot je ta.

Jaz sama vsaj teh ne pečem ker mi ne ratajo. Kake fileje pa samo malo popečemo ali pa paniramo.

clock-img

17.06.2011, 08:44

clock-img

Andromeda

pencil-img

3755

Jaz tudi pripravljam samo sveže ribe, ki jih kupujem v "moji" ribarnici. Pečem jih pa po izročilu moje mame user posted image : osolim, pomokam v koruzni moki, na hitro popečem v ponvi (na repičnem olju), nato jih preložim na pekač in jim v trebuh vdenem vejice rožmarina in strok česna - zgolj za aromo. Tako pripravljene ribice podvržem še 10-minutnemu tretmaju pečice. Zraven rib jemo izključno kruh, pa kako slastno solatko. Ker mora riba plavati tudi v vinu, ne sme manjkati tudi ta- priporočam pa zelen. user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem