writing-img

Kako začeti uvajati zelenjavo

clock-img

12.07.2007, 10:36

clock-img

veronaz

pencil-img

4

Pozdravljene,
naši malčici sem s 4M začela uvajati sadje. Do sedaj je jabolko, hruško in banano. Ko sem ji ponudila marelico, ji ni bila všeč zaradi kislega okusa, ko pa sem jo dodala k jabolku in hruški, ni bilo problemov. Sedaj s 5M pa sem začela z zelenjavo. Ponudila sem ji korenček, pa ji ne gre. Namen imama nadaljevati s kolerabo, pa se že vnaprej bojim, da ji okus ne bo všeč. Kako ste ve začele z uvajanjem zelenjave? Ali ste dajale posamezno zelenjavo, ali ste jo recimo mešale s krompirjem, ali s čim drugim? Ali zelenjavo samo prekuhate in pretlačite, ter dodate malo vode v kateri se je kuhala zelenjava? Kakšne trike uporabljate? Kakšne kombinacije zelenjave delate?

clock-img

12.07.2007, 10:48

clock-img

srki

pencil-img

9222

Jaz sem zelenjavo mešala s krompirjem, katero sem pretlačila z vilicami.

clock-img

12.07.2007, 10:49

clock-img

srki

pencil-img

9222

Aja, kombinacije:

krompir, korenček, koleraba
krompir, špinača

Zdaj mi je pa že idej zmanjkalouser posted image

clock-img

12.07.2007, 10:49

clock-img

fricka

pencil-img

751

Jaz pa sem vedno dodala malo mleka, ker ji je bilo tako bolj všeč.

clock-img

12.07.2007, 13:05

clock-img

živa

pencil-img

2366

Jaz sem zelenjavo uvajala pred sadjem. Morda je to vplivalo, da nismo imeli problemov. Ker pa je tvoja navajena na sadni oziroma sladki okus, ji najbrž zelenjava ni preveč pogodu. Poskusi za začetek zmešati kuhan korenček in jabolko, naš to še vedno obožuje (sploh v kombinaciji s piškotom, ampak teh zaradi glutena še ni priporočljivo dati pri teh mesecih).

Lp,

živa

clock-img

12.07.2007, 13:42

clock-img

hariba

pencil-img

1387

prvič sem zmeraj dlaa le eno vrsto zmiksane zelenjave, naslednjič,ker ni bilo reakcij pa sem jo zmešala z zeenjavo, ki so jo že jedli. Po kakih 14 dneh okrog pol leta sem vzelenjavno kašo odala tudi malo riža. Po pol leta, ko sem že začela uvajat gluten sem pa dala zmiksano zelenjavno juho iz mešane zelenjave.Bučke, korenje, krompir,cvetačo,brokoli, pa po 7.mesecu tudi grah. Moji so tudi vsi imeli radi jabolčno kašico z dodatkom kuhanega korenčka. S tem sem začela.

clock-img

12.07.2007, 13:44

clock-img

Mehičanka

pencil-img

229

Začela sem z enim živilom, potem pa sem kombinirala. Vedno sem s paličnim zmiksala in dodala tekočino, v kateri se je kuhala zelenjava. Po kakih dveh tednih, sem zelenjavi in vodi dodala tudi malo olivnega / sezamovega olja.

Kombinacije:
krompir + bučke
krompir + korenček + koleraba
brokoli + korenček
krompir + špinača
krompir + kumare
krompir + cvetača+ korenček + koleraba
krompir + rdeča pesa

clock-img

12.07.2007, 21:36

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Najprej sem uvajala zelenjavo in sicer korenček. Potem pa dodajala korenčku še druge vrste zelenjave. No, najbolj pogosto sem potem mešala s krompirjem.

clock-img

13.07.2007, 14:47

clock-img

livia

pencil-img

2395

Tudi mi smo najprej uvajali zelenjavo in še danes ni nič zbirčna. Baje je tako bolje, ker je sadje bolj sladko od zelenjave in ga potem nočejo.
Po mojem ji bo koleraba všeč, ker je sladka.

Mi smo začeli z korenčkom, bučkami, kolerabo, brstičnim ohrovtom, špinačo, blitvo s krompirjem, rdečo peso, malancani,...
Nisem pa nikoli dodajala not mleka, ker sem se držala rekla, da mleko ne do 1. leta, sem pa dala košček masla ali malo kisle smetane.

clock-img

29.07.2007, 15:43

clock-img

frufru

pencil-img

2857

IZVIRNO SPOROČILO: livia

Tudi mi smo najprej uvajali zelenjavo in še danes ni nič zbirčna. Baje je tako bolje, ker je sadje bolj sladko od zelenjave in ga potem nočejo.
Po mojem ji bo koleraba všeč, ker je sladka.

Mi smo začeli z korenčkom, bučkami, kolerabo, brstičnim ohrovtom, špinačo, blitvo s krompirjem, rdečo peso, malancani,...
Nisem pa nikoli dodajala not mleka, ker sem se držala rekla, da mleko ne do 1. leta, sem pa dala košček masla ali malo kisle smetane.

Smo začeli z zelenjavo in je kar šlo. Zdaj pa ne vem več kaj naj mu pripravim. Ne mara krompirja, bučk, cvetače, kolerabe, banane, po novem tudi brokolija in špinače ne. Sem mu probala zmešat z mesijem pa je šlo v loku vse venuser posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem