IZVIRNO SPOROČILO: naja78
pa dejte napisat zakaj ne bi ene vzele še 1x Ea??kaj je bilo ??se je kaj zataknilo??
Meni so jo verjetno vstavili prepozno oziroma se jaz prepozno prišla (ko so mi jo dali, sem bila odprta že 7cm) in mi ni prijela, samo ustavila mi je moje popadke in ker sem morala seveda ležat po vstavitvi to ni prav nič pripomoglo k hitrosti (prej sem hodila naokrog, čepela na wc-ju, skratka bila več ali manj v pokončnem položaju). Posledično sem dobila umetne popadke, ki so me neprimerljivo bolj boleli kot moji. Porod se je zaradi tega vlekel dve uri dalj, imela sem mravljinčasto rit in noge (popadke sem čutila enako močno kot pred ea)... Nič tragičnega sicer, to, da se lahko zogdi, da ne prime sem itak vedela ampak zdaj vem tudi, da bi brez ea rodila lažje in predvsem prej ter z manj bolečinami (zanimivo, a).
No, sedaj vem, da ni prav nič groznega rodit brez (če sem zdržala dve uri tistih

umetnih popadkov na minuto bom naslednjič tudi svoje).
Seveda se zavedam, da sem pač "padla" v tisti majhen procent, ko pač ne gre vse po maslu ampak se načeloma ne sekiram in nimam nekih hudih travm zaradi poroda. Prav nasprotno, sedaj se tega poroda bolj veselim, ker vem kaj pričakovat in vem, da sem sposobna rodit naravno (edino žal mi je, da sem se prvič "usrala" - oprostite izrazu). To je vse.
Definitivno pa je ea dobra izbira za ženske, ki se zelooo bojijo bolečine. Meni se moji popadki pri 7cm niso zdeli prav nič groznega ampak ker so mi vsi govorili da ker sem prvorodka bo to trajalo in trajalo in sem pač domnevala, da bodo bolečine šele prišle in da bo potem pravi pekel. Kakšna zmota!