writing-img

Kapica

clock-img

19.10.2009, 08:25

clock-img

Mami26

pencil-img

82

Upam,da se ne sliši čudno ampak me vseeno zanima, če dajate svojim malčkom ponoči kapice-navadne-bombažne. Naš je star 4,5m in mu je ne dam, v sobi imamo ponoči 19-20stopinj, ne zdi se mi hladno, ampak me vseeno zanima kaj menite o kapici in kakšno temp ponoči imate v sobi v kateri spite.

Hvala

clock-img

19.10.2009, 08:26

clock-img

Volga

pencil-img

9346

IZVIRNO SPOROČILO: Mami26

Upam,da se ne sliši čudno ampak me vseeno zanima, če dajate svojim malčkom ponoči kapice-navadne-bombažne. Naš je star 4,5m in mu je ne dam, v sobi imamo ponoči 19-20stopinj, ne zdi se mi hladno, ampak me vseeno zanima kaj menite o kapici in kakšno temp ponoči imate v sobi v kateri spite.

Hvala

Se, ful čudno se sliši user posted image

clock-img

19.10.2009, 08:30

clock-img

PC Baby

pencil-img

1385

Naš nima kapice, v sobi pa imamo 20 stopinj, kar je preveč, ampak radiatorje imamo tako in tako izklopljene, da bi pa hladila sobo zaradi malega pa ne bom.

clock-img

19.10.2009, 08:39

clock-img

bučkabb

pencil-img

865

kapica ponočiuser posted image user posted image  res se čudno sliši

notri nismo nikoli uporabljali kapice, še zunaj samo pozimi ko je mraz ali v vetru.
ne pretiravajte s kapicami ker s tem še bolj povzročate možnosti za vnetja ušes, ušesa so navajena pregrevanja in ko bo sam enkrat mal popihal po teh ušeskih bo vnetje tu.

meni je enkrat rekla ena zdravnica znanka, ne pretiravajte z umivanjem ušes pri otrokih in pri nošenju kapic.
otroku naj bi spirali ušesno mast samo tisto ki pride ven na površje, tista ki je v ušesku je pa zato, da ščiti uho pred vnetji.
kapico pa pol naj nosijo sam zunaj ob mrazu in vetru.

tako da raje manj v globino čistit ušesa in ne pretiravat s kapicami.

mi se tega dokaj držimo in morem potrkat na les še nismo imeli vnetja ušes

aja pa pri dvajstih stopinjah notranje tem.  pa sloh ne no !!! ne vem česa se bojiš, da bo otroka zeblo v glavo pri 20 c, daj no

< Sporočilo je popravil bučkabb -- 19.10.2009 8:42:51 >

clock-img

19.10.2009, 08:51

clock-img

tasa.m

pencil-img

719

Nikoli, pa smo bili zimski.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

clock-img

19.10.2009, 08:53

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

halooo??
kakšna kapica ponoči.. to prvič slišim....

ko sta bila tako mala sta imela bombažno ampak samo za ven...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

clock-img

19.10.2009, 08:58

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: Mami26

Hvala

Ne, otrokom nikoli nisem dajala ponoči kapice na glavo. Vsi moji trije so majski oz. junijski in so bili tak čas približno toliko stari kot tvoj. Na enaki temperaturi.

clock-img

19.10.2009, 09:05

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

19.10.2009, 10:01

clock-img

lukec

pencil-img

2260

Nikoli že od rojstva.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

clock-img

19.10.2009, 10:09

clock-img

Anonimen

Naša je zimska in sem ji kapico dala na gavo samo ko sem jo pred spanjem skopala in glavo umila (pač nasvet P). Ampak še to tako bres zavezovanja, da jo je sma z muvanjem glavice počasi dol spravla in je ni imela celo noč gor. Aja pa takrat je imela kapo celo noč na gavi, ko smo izvajali tretmaje z Mustellino kremo proti temencam. Drugače pa ne. Imamo pa v stanovanju 22°C. 

clock-img

19.10.2009, 10:15

clock-img

rina22

pencil-img

3754

Jaz dam mali kapico gor samo po kopanju 1 uro, spi pa brez nje.

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Se, ful čudno se sliši

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

halooo??

Take izjave pa niso ravno primerne, se vam ne zdi? Saj lahko svoje mnenje poveš na drugačen način. Saj pa ženska ni nič kaj takega vprašala.. jo je pač zanimala ena stvar. Saj je ta forum namenjen temu, da si izmenjujemo izkušnje ter s tem pomagamo, ali ni tako?? Kaj pa, če bi katera od vas odprla kako temo, pa bi dobila take odgovore? Po moje se ne bi počutila ravno lepo..

clock-img

19.10.2009, 10:19

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Ne, nikoli nista imela kapic doma, ne podnevi ne ponoči.

Meni je že tlačenje kapic dojenčkom na glavo po kopanju totalni nesmisel, kaj šele, da bi spal z njo.

clock-img

19.10.2009, 10:20

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

IZVIRNO SPOROČILO: rina22

Jaz dam mali kapico gor samo po kopanju 1 uro, spi pa brez nje.

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Se, ful čudno se sliši

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

halooo??

Take izjave pa niso ravno primerne, se vam ne zdi? Saj lahko svoje mnenje poveš na drugačen način. Saj pa ženska ni nič kaj takega vprašala.. jo je pač zanimala ena stvar. Saj je ta forum namenjen temu, da si izmenjujemo izkušnje ter s tem pomagamo, ali ni tako?? Kaj pa, če bi katera od vas odprla kako temo, pa bi dobila take odgovore? Po moje se ne bi počutila ravno lepo..

Ah, daj,ne pretiravaj.
A si tako občutljiva, da bi te kaj takega prizadelo?

clock-img

19.10.2009, 10:23

clock-img

Bojana82

pencil-img

765

Rina22, jaz sem se tudi zgrozila....kakšne komentarje pišejo ene, ma ne moreš verjeti user posted image ....

In naj odgovorim tebi Mami26......moj prvi otroček je imel kapico gor, mislim da prvih nekaj tednov ( novemberček, v sobi 18 stopinj ), po nasvetu pediatra in babice!
Tvoj je pri 4,5m absolutno ne rabi več!

clock-img

19.10.2009, 10:23

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31
Meni je že tlačenje kapic dojenčkom na glavo po kopanju totalni nesmisel ...

V bistvu ni ... meni je P razložil, da prve 3 mesece mora po umivanju glavice dojenček dobit vsaj za 1 uro tanko kapico na glavo, da se zaščiti možgane, ki so zaradi mečave zelo izpostavljeni hitrim preskokom temperature in da tak stres za dojenčka, ki še ne zna sam uravnavati telesne temperature vsekakor ni OK.

clock-img

19.10.2009, 10:24

clock-img

sonchek

pencil-img

3445

Tudi mi ne dajemo kapice gor v stanovanju...

..smo jo pa pri prvi za eno uro po kopanju..po nasvetu patronažne, sedaj je druga patronažna in je rekla da je nikako ne rabi, razen če bi šel od kopanja po kakšnem mrzlem hodniku do sobe..in to je vse...

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

clock-img

19.10.2009, 11:02

clock-img

rina22

pencil-img

3754

Naja31, nisem tak zelooo občutljiva, me pa motijo take opazke. Zakaj preprosto ne moreš izraziti svojega mnenja na prijazen način? Saj nimamo vsi enakih mnenj, vem, nimamo pa tudi vsi enakih čustev. In če bi ljudje malo več dali na sočloveka, bi vedeli, da nekatere lahko kaj takega prizadene. Meni se pač zdi nesramno, da ženska nekaj lepo vpraša, potem pa dobi take odgovore. To ni niti za v vrtecuser posted image

In še nekaj - tak, kot je napisala Otika - res naj bi dojenčkom do 3. meseca po kopanju dajali kapico na glavo iz njenih navedenih razlogov.

Bojana82, lepo, da vsaj ti enako čutiš, kot jaz. Očitno le nisem tak blesavauser posted image

clock-img

19.10.2009, 11:08

clock-img

manna

pencil-img

2556

Ne dajemo kapice, v spalnici je 20 stopinj, včasih mogoče 19.  Ji pa damo kapico ko jo skopamo za kakšne pol urce ker ima dolge laske in z mokrimi laski ni lih fajn..

clock-img

19.10.2009, 12:08

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Moji dve sta imeli kapico samo prva dva meseca po kopanju kakšno uro gor. Čez dan in ponoči pa ne.

clock-img

19.10.2009, 12:21

clock-img

Mami26

pencil-img

82

Hvala za odgovore oz vaše izkušnje.

clock-img

19.10.2009, 12:27

clock-img

tasa.m

pencil-img

719

IZVIRNO SPOROČILO: tasa.m

Nikoli, pa smo bili zimski.

Razen po kopanju, tko kot so predhodnice napisale.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

clock-img

19.10.2009, 13:16

clock-img

daisyb

pencil-img

419

jaz tud ne dajem kapice na glavo..pa mamo le kakih 16 al 17 stopinj v sobi...dam mu jo po kopanju...ma le za kratek cas, da se laski posusijo. kapico mu pa dam sedaj ko gremo ven..ker je ze hladno in pr nas skoz piha..pa zaenkrat bombazno.

clock-img

19.10.2009, 13:22

clock-img

tejči28

pencil-img

2056

Jaz sem našemu user posted image ,ko je bil še dojenček devala kapico gor po vsakem kopanju in jo je imel gor kaki dve uri,tri,dokler se ni ohladil na normalno temp,da se ne bi prehladil in ga ne bi zeblo v glavico.spal pa ni nikoli z kapico.zdaj pa mu je ne devam več gor.ker smo doma v bloku in fajn kurijo,da je toplo,sploh ni potrebe.ko pa gre spat,tam je bolj hladno,pa je tak že ohlajen od kopanja.  

clock-img

19.10.2009, 15:03

clock-img

ninocka

pencil-img

3080

Jst se mu je niti ne bi upala pustit cez noc gor, ker tolk opleta in si jo vedno sname dol, pod vratom je pa se zmeraj zavezana s strikci...user posted image
In ne, je nisem mela nikoli gor pri nobenem otroku cez noc, pa tudi po kopanju redkokdaj.
V hisi imamo cca. 21 stopinj, ponoci je pa tam okrog 17 in odprto okno.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

clock-img

19.10.2009, 15:06

clock-img

botrca

pencil-img

14679

IZVIRNO SPOROČILO: bučkabb

kapica ponočiuser posted image user posted image  res se čudno sliši

se strinjam...user posted image

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem