cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Karitejevo maslo: poplna sestavina za masažo

clock-img

07.02.2007, 18:14

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

No, mi smo danes dobili prav posebno darilo - Karitejevo maslo.
Mami si ga je zaželela, da bo lahko fajn masirala Ožbejauser posted image , mogoče bomo pa z masažo le ugnali te presnete krčke.
Sicer tole dotično maslo ni proti krčkom, da ne bo katera narobe razumela, ampak ima v afriški tradiciji karitejevo maslo poseben pomen v povezavi med materjo in otrokom. Otroku izkažejo dobrdošlico ob rojstvu s tem da ga namažejo s karitejevim maslom, nakar jih spremlja ta tradicija skozi celotno otroštvo, saj jih Afričanke vedno mažejo z njim - tako je njihova koža primerno vlažna in zaščitena pred vročim soncem in žgočim vetrom.

No, ker smo si o masaži dojenčkov kar nekaj prebrali, gre sedaj naše dete se skopat, potem pa prvih 5minutk masaže s karitejevim maslom. Bomo uživaliuser posted image

A drugače ima katera izkušnje z njim? Z maslom namrečuser posted image

< Sporočilo je popravil london_paris -- 7.2.2007 18:15:02 >

clock-img

07.02.2007, 19:11

clock-img

mia-2

pencil-img

397

Mi ga uporabljamo že kar nekaj časa.V vseh možnih oblikah ker imamo vsi zelo suho kožo in nam res pomagauser posted image

clock-img

07.02.2007, 19:28

clock-img

mtina

pencil-img

568

Naš je dobil po njem izpuščaje, medtem ko sem ga sama ves čas uporabljala proti strijam pa je bilo vse OK.

Sonce!!!

clock-img

07.02.2007, 20:30

clock-img

danu

pencil-img

30

mtina! Kakšne izpuščaje je dobil? Ker smo se mi tudi namazali z njim, pa je naslednji dan dobil drobne rdeče pikice po rokah, trebuščku in hrbtu. Pa me zanima če je to to.Hrane nisva nobene druge poizkusila.Hvala

clock-img

07.02.2007, 21:11

clock-img

alfa

pencil-img

153

Mega zadeva, med nosečnostjo uporabljala proti strijam in ga po RR hvalila. Meni je pomagalo, je pa res, da sem se zelo malo zredila in imela majhen trebuh, mazala sem se pa kot nora. Drugo, nam bolj znano, ime za karitejevo maslo je shea butter.
LP!

clock-img

07.02.2007, 22:15

clock-img

ČebelicaMaja

pencil-img

1075

IZVIRNO SPOROČILO: danu

mtina! Kakšne izpuščaje je dobil? Ker smo se mi tudi namazali z njim, pa je naslednji dan dobil drobne rdeče pikice po rokah, trebuščku in hrbtu. Pa me zanima če je to to.Hrane nisva nobene druge poizkusila.Hvala

Tudi pri nas je bilo isto...patronažna je rekla, da je premastno za njeno kožo, da ji zamaši lojnice- očitno ji res ni ustrezal, tako, da sem ga kar jaz porabila- ampak moram priznat, da nisem bila kaj dosti navdušenauser posted image

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

clock-img

08.02.2007, 10:52

clock-img

Baucka

pencil-img

568

Jaz sem v nosečnosti proti strijam uporabljala baby olje in nimam po trebuhu in riti niti ene, ker mi je krema (kupljena v lavi) smrdela. Tako, da je odvisno kakšno kožo imaš, s čim pa se mažeš pa je bolj malo pomembno. Strije sem po porodu dobila po prsih, ker sem imela tak naval mleka, da bi se lahko s joškicami prem mano Pamela skrilauser posted image .

Gremo veselo.

clock-img

08.02.2007, 12:48

clock-img

fuzzy

pencil-img

98

Meni se je po karitejevem maslu začela luščiti koža, sestrična je pa pikice dobila. Pri nas raje uporabljamo mandljevo olje.

clock-img

08.02.2007, 12:51

clock-img

rija

pencil-img

15589

meni je farmacevtka za masažo malčka priporočala hladno stiskano lekarniško olivno olje....je rekla, da zna biti tudi mandljevo alergeno....za karitejevo pa ne vem.....ga sicer občasno uporabljam, samo za dojenčka pa ga nebi.

...vox populi...

clock-img

09.02.2007, 11:05

clock-img

vampirka

pencil-img

929

Mi smo tudi za darilo dobili karitejevo maslo od Loccitana in je Laura tudi pikice dobila po njem, meni se je pa ravno tako kot predhodnici začela luščiti koža! Loccitan namreč samo propagira naravno kozmetiko (kar zakonsko lahko počneš, če ne testiraš na živalih in se da embalaža reciklirat...sestavine so pa lahko vse umetne)! Jaz sem osebno zadovoljna edino z natur izdelki iz body shopa (na vseh večjih letališčih)...in tisto karitejevo maslo (res natur) tudi pod razno ni podobno temu iz Loccitana (pa ne delam antireklame za njih, saj mi je kar nekaj njihovih izdelkov fajn).

http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem