IZVIRNO SPOROČILO: bskrle
Nejcko, napiši, katere + ugotavljaš pri kasnejšem vpisu.
Čisto iskreno - še nobenih
No, zdaj pa resno. Trenutno resnično ne opažam še nobenih +, le-ti se bodo, če se bodo oz. naj bi se pokazali kasneje, v 2. triadi. Trenutno je edini + ta, da smo si vsi podaljšali eno leto brezskrbnosti
Kar se našega fanta tiče, je sama psihologinja na testiranju potrdila, da otrok še nikakor ni zrel za šolo, tako da bi v obratnem primeru, torej če sploh ne bi šli v postopek, otroku dolgoročno naredili ogromno škodo. In na tej točki sem sedaj 100% prepričana v pravilnost naše odločitve.
Na splošno pa lahko dodam še to: vsi so mi govorili, kako naj bi se otrok v enem letu spremenil in dozorel, ampak jaz pri našem zaenkrat ne opažam nobenih večjih sprememb. Še vedno je zelo nemiren, težko se skoncentrira, še vedno je zelo otročji in živi v domišljijskem svetu. Sicer se je počasi začel zanimati za črke, ampak kakšnega pretiranega interesa še vedno nima do teh abstraktnih stvari. Ne bom rekla, da kaj manj zna od vrstnikov, ampak njemu so te stvari vse tako "mimogrede", brez kakšne večje vrednosti (ne vem, če sem se prav izrazila, ampak težko opišem) - enostavno se mu ne da ravno kaj dosti ukvarjati z "(na)učenimi" stvarmi, enostavno ga ne fascinirajo in ne zanimajo; mimogrede jih sicer strese z rokava, kakor jih mimogrede tudi memorira, ampak potem pa se že mudi preganjati dinozavre v gozd in iskati duhove v omarah.
Kar se tvojega primera tiče, pa ne vem, kaj naj ti svetujem. Sama najbolje poznaš svojega otroka. Če punčka kaže interes, se mi zdi škoda, da bi jo še eno leto "tlačili". Pa čeprav, kot pravijo, " bi ji s tem podaljšali otroštvo; odvisno je namreč, kaj je NJENO otroštvo.