writing-img

Katera dudo izbrati?

clock-img

22.02.2005, 15:43

clock-img

spacey

pencil-img

2359

Živjo!

Prosim za nasvet...katero dudo kupiti novorojenčku in sicer iz lateksa ali silikona? :zmeden: Kaj priporočate, katera vam je bila oz. je vašemu otročku bila bolj všeč, katere so bolj trpežnne pri prekuhavanju, katere znamke...skratka vse? Iz vaših lastnih izkušenj bi prosila za pomoč, pri tem mojem nakupu saj se tudi moj čas neizbežno hitro bliža. :sloncek:

Hvala za nasvete in odgovore. :rozica:

Lp;
P 9nebesa še 27 dni!

clock-img

22.02.2005, 15:55

clock-img

Anonimen

Jaz sem kupovala aventove.

Na začetku sploh nisem vedela, da silikonske obstajajo, zato smo jih imeli iz lateksa.
Je bla prve tri mesece zadovoljna.
Potem sem kupila nove in jih polovico nevede kupila iz silikona in čez kakšen mesec tistih iz lateksa ni več marala.
Ko je bla stara 6 mesecev pa nobene dude ni več hotla.

Jaz bi rekla, da so iz lateksa bolj trpežne. Mogoče kupi za začetek eno iz lateksa in eno iz silikon, pa naj se bebi sam odloči katera mu je bolj všeč.

clock-img

22.02.2005, 15:55

clock-img

Anonimen

Ups, pomota.

Se popravljam: jaz bi rekla, da so tiste iz silikona bolj trpežne.

clock-img

22.02.2005, 15:58

clock-img

spacey

pencil-img

2359

Alja hvala. :rozica:

Sem tudi jaz razmišljala, da bi kupila eno-eno in bomo sproti videli katera bolj odgovarja. :)

Hvala in lep pozdravček iz obale. :sloncek:

clock-img

22.02.2005, 16:08

clock-img

tinica

pencil-img

501

V materinski šoli so nam povedali, da tiste dude ki so iz lateksa spreminjajo obliko. Tako, da jaz kupujem samo tiste iz silikona. V aventovih dudah se v cuclju nabira voda in potem, ko se posuši izgleda prav grozno kot, da bi bila skoz umazana.

clock-img

22.02.2005, 16:32

clock-img

lin

pencil-img

2504

spacey!
Kako si kej?Sorči ker te nič nepokličem za obisk samo veš zdaj raje nesprejemamo obiskov ki so v giru vse te eopidemije,sej razumeš ne,pa tudi zate je bolje da se čuvaš da se česa nenalezeš.No na sprehodu smo pa vsak dan tako da če te je volj it malo na zrak pokliči.
No glede duduc pa mi imamo vse silikonske.Probali smo pa vse čikota(chicco)nuk,avent inn na koncu smo pristali na mum,pa še lepe so.

clock-img

22.02.2005, 16:40

clock-img

lidia

pencil-img

501

moj Lukas obožuje dudo od chiccota, ki je cela iz kavčuka, brez plastike, pa še zgleda dobro.

clock-img

22.02.2005, 18:59

clock-img

Lunca1

pencil-img

6022

Mi imamo NUK-ove iz kavčuka, prav tako na steklenički. Jo ima raje kot Aventovo silikonsko.

Lp Lunca

clock-img

22.02.2005, 19:11

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Dud za tolaženje naš ne prenese, tolaži se s prstkom. Za stekleničko uporabljamo silikonske, ker so bolj inertne. NUK je dober proizvjalec, se pa dobijo tudi dobre "no name" silikonske dude v Leclercu. Tam sem jih kupil nazadnje, mislim da dve skupaj za kakih 350 SIT.

clock-img

23.02.2005, 16:23

clock-img

MINEJA

pencil-img

566

Mi uporabljamo Aventove in sicer:
- ker je plastičen pokrovček raven in se ne prisesa na lice dojenčku, kot se Nukove in ostale. Po njih ima otrok prav obliko dude okrog ust.
- iz lateksa ker so najprej bolj trde, potem se zmehčajo in so bolj trpežne,ter se zaradi tega lahko dlje uporabljajo
- pa še lepše so mi ...:duda::duda::duda:

:bravo::bravo::bravo:

clock-img

23.02.2005, 16:24

clock-img

MINEJA

pencil-img

566

Še to sem pozabila povedati, da imajo Aventove dudice pokrovček tza dudico kar je iz higienskih razlogov seveda zelo koristno!

:bravo::bravo::bravo:

clock-img

23.02.2005, 20:42

clock-img

ruki

pencil-img

70

dude iz kavčuka naj bi otrok pokakal (če jo slučajno poje - ko se recimo strga)
dude iz silikona pa ne in je baje potreben operativen poseg

clock-img

23.02.2005, 22:08

clock-img

spacey

pencil-img

2359

Hvala vsem za odgovore. :rozica: :bravo:
Imam eno od Nuka (silikon), pa bomo videli če jo bo naš bejbi sploh maral in bomo kasneje še nabavljali po potrebi. :)
Kaj pa pravite na Nuby izdelke?

Lep pozdrav;
P 9nebesa še 26 dni

clock-img

23.02.2005, 22:42

clock-img

lin

pencil-img

2504

Lin dude od Nubyja ni marala.

clock-img

23.02.2005, 22:57

clock-img

polona2

pencil-img

2144

Tommee Tippee, tako tolažilko, kot navadno dudo, so luštne na pogled in imajo pokrovčke, smo pa poskusili vse razen Nuby-a in nobena ni odgovarjala, lp!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem