cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Katero folno kisilno uporabljate?

clock-img

13.03.2012, 17:59

clock-img

Anonimen

Katero folno kislino uporabljate?
Kako ste zadovoljne?

Jaz sem uporabljala že Tifol, Femibion(z in brez joda), Elevit, Neovin.
Najbolj sem zadovoljna z Fembion/brez joda, sem pa opazila, da me napihne, na prazen želodec mi je slabo.

clock-img

13.03.2012, 18:05

clock-img

kajajaka

pencil-img

3539

Zakaj pa uporabljaš toliko različnih? user posted image

Jaz sem imela Tifol, drugih dodatkov (vitaminov, mineralov) nisem jemala, ker sem imal kri vedno ok in se mi ni zdelo potrebno.
V prvi nosečnosti sem jemala Elevit.
Obakrat le do konca 3 meseca nosečnosti in prej kakšna 2 meseca pred zanositvijo.

clock-img

13.03.2012, 18:42

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka
Zakaj pa uporabljaš toliko različnih? user posted image

Tifol- pojedla eno škatljico- potem sem raje kupila druge tabletke z več vitamini
Femibion- sem zadovoljna- edine imejo metafolin, aktivno obliko folne kisline
Elevit- so mi prevelike, po njih mi je bilo slabo
Neovin- kupila sem jih, ker so bile v akciji

clock-img

13.03.2012, 19:26

clock-img

LittleSun

pencil-img

2300

Jaz že eno leto tifol user posted image user posted image vitaminov ne rabim, pojem veliko sadja in zelenjave, edino omega 3 še jem.

< Sporočilo je popravil LittleSun -- 13.3.2012 19:27:13 >

clock-img

14.03.2012, 16:36

clock-img

daisyb

pencil-img

419

jaz sem v prvi nosecnosti jemala elevit in sem bla zelo zadovoljna. zdaj pa sem na nutrilite daily.

lp

clock-img

15.03.2012, 09:19

clock-img

*Aura

pencil-img

134

Jaz tudi uporabljam Tifol že leto in pol in čakam, čakam na ta magični plusekuser posted image ....
Ostalih nisem poslušala nikoli, pri temu pa nimam nobenih stranskih učinkov,...vsaj jih ne vidim ne občutim.....

lp

clock-img

15.03.2012, 09:54

clock-img

Sa.je

pencil-img

209

jaz sem začela jemati Tifol marca lansko leto - približno 2 meseca preden sva začela delati na user posted image , ko sem avgusta zanosila sem zamenjala in sem jemala Elevit, sedaj po splavu in, ko spet delava na user posted image pa spet jemljem Tifol.

clock-img

15.03.2012, 11:30

clock-img

lotkla

pencil-img

278

Jaz tudi Tifol, od novembra. Na + pa še čakamo.
Tudi v prvi nosečnosti sem ga jemala do konca tretjega meseca.

clock-img

15.03.2012, 11:31

clock-img

čiba

pencil-img

271

Tifol.

clock-img

15.03.2012, 13:16

clock-img

tiky

pencil-img

48

Jem Tifol. Ampak po 1 letu pa še nekaj mesecev se mi ga že zdi brez veze jemat. Ali ga je pametno tako dolgo jemat, ko čakaš na user posted image ?

clock-img

15.03.2012, 13:19

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Jaz sem ca. 3 mesece pred načrtovano nosečnostjo jemala Tifol, in sicer do 3. meseca, potem pa mi je G rekel, da naj preidem na kakšen drug pripravek, v 1. n. sem jemala Elevit, tokrat pa Centrum Materna, čeprav, kolikor berem pri Pušenjaku, sploh ni potrebe po teh dodatkih po 3. mesecu.

clock-img

15.03.2012, 13:21

clock-img

olimia

pencil-img

674

elevit - kakšen mesec pred zanositvijo in potem vse do 6. meseca nosečnosti in takoj po porodu spet, ko sem dojila. Sem pa mogla vzet tableto na poln želodec, ker mi je bilo v nasprotnem primeru slabo

clock-img

31.03.2012, 15:07

clock-img

Spranka

pencil-img

12

sem imela elevit pa mi je povzrocal zaprtost tko da zdej imam fembion

clock-img

31.03.2012, 15:30

clock-img

kimica86

pencil-img

1171

Jaz sem jemala od 3 tedna po zanositvi Elevit in pila vse do poroda..

clock-img

02.04.2012, 08:13

clock-img

Matejkaa

pencil-img

73

Jst jemljem tudi Tifol in sem zlo zadovolna. :)

clock-img

02.04.2012, 11:12

clock-img

Anonimen

Jaz sem jemala FidiVit Mami. Mi je bilo fajn, ker so zraven še raznorazni vitamini in minerlali, ker poleti je fajn, ko sta sveže sadje in zelenjava vedno na voljo in pri roki, pozimi je pa malo težje ... in tudi sadje in zelenjava v trgovini, ki je že napol zrela potrgana in hranjena v hladilnicah itd. nima toliko vitaminov v sebi, da bi zagotovili dnevno potrebo.
Sem zadnjič enkrat brala, da imata danes sadje zelenjava zaradi te masovne in hitre proizvodnje že tako nizko vsebnost vitaminov in mineralov, da bi morali za to da bi enake količine teh zadev dobili v telo, pojest 10x več sadja in zelenjave (če ne celo večkrat) kot pred 100 leti.

clock-img

15.04.2012, 10:24

clock-img

Anonimen

glede folne kisline imam eno vprašanje; ta mesec sem prenehala s hormonsko kontracepcijo (to bil obroček Nuvaring), Tifol imam pripravljen v predalu zato me zanima, kdaj ga je smiselno pričet jemat... že kar sedaj ali se počaka kak mesec? ima katera kake izkušnje s tem?

clock-img

16.04.2012, 18:34

clock-img

buubikaa

pencil-img

66

Elevit. user posted image

clock-img

17.04.2012, 09:11

clock-img

3x mami

pencil-img

1046

nobene. sem pazila, da jem ustrezno hrano.

clock-img

30.05.2012, 12:39

clock-img

equa

pencil-img

30

Tifol že nekje 4 mesece, sem pa zdaj tudi na terapiji z klomifenom, ker nimam svojih ovulacij, tako da upamo da se nam kmalu pokaže plus.

clock-img

30.05.2012, 14:03

clock-img

db

pencil-img

361

femibion 2,ker ima zraven omega 3 maščobe,začela pa sem ga jemati približno 1 mesec pred punkcijo in ga še zdej jem sem pa v 7 tednu,zraven pa jem tudi kapsule matični mleček

clock-img

30.05.2012, 14:13

clock-img

sandra74

pencil-img

132

V prvi nosečnosti sem jedla Tifol, sedaj pa ko načrtujem pa NUTRILITE železo in folna kislina (Iron Folic Plus)... jih pa dobro prrenašam kljub temu ,da jih jem na prazen želodec...user posted image

clock-img

30.05.2012, 23:52

clock-img

Anonimen

Začela pred par dnevi - Femibion 1 z jodom (in Ribamed Omega 3 kapsule). Vzamem med kosilom, (v navodilu piše, da naj bi vzela med glavnim obrokom, če je le možno). Mi ne povzroča nobenih težav (prebava, slabost, spahovanje zaradi omega 3 kapsul). Zraven pa vsak dan pojem še vsaj 1 pomarančo (1 pomaranča vsebuje ca. 55ug folne kisline).

clock-img

31.05.2012, 07:04

clock-img

Tippi

pencil-img

3574

Jaz jemljem Femibion 1 in mi je na trenutke slabo. Slabost traja mogoče minutko, dve (do 10x) in potem mine. In še to uglavnem dopoldne, popoldne sem ok.

Malo sem brskala o stranskih učinkih teh folnih kislin, pa se še kar lovim. Namreč, nikjer konkretno ne najdem stranskih učinkov (razen tistih, ki jih uporabnice poznajo iz lastnih izkušenj, slabost, napihnjenost, ipd.), niti v škatlici tablet niso priloženi. Mogoče katera pozna kakšen link, kjer si lahko mal več preberem? Lahko je tudi v angleščini.

clock-img

31.05.2012, 09:55

clock-img

Shana86

pencil-img

878

Tudi jaz jem Femibion 1 brez joda, vzamem med kosilom in mi ni nikoli slabo.

Folna kislina je vitamin, ki se ob preveliki vsebnosti sam izloči iz telesa. Torej če poješ eno tableto na dan (kot piše v navodilih) ne more biti absolutno nič škodljivih stranskih učinkov. Pomoje plusi (manjša pojavnost spine bifide) prevladajo nad možnostjo napihnjenosti... Poskusi vzeti tableto med glavnim obrokom, kot piše, in ti mogoče ne bo slabo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem