cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kdaj ponoči brez pleničke

clock-img

26.08.2005, 10:19

clock-img

amadeusa

pencil-img

98

Prosim svetujte mi, kako ste navadile vaše malčke, da so ponoči suhi. Maša mala je stara 3 leta, pred spanjem jo dam na stranišče in ko se zjutraj zbudi je plenička mokra sicer ne dosti recimo za dva kratno lulanje. Aja da ne pozabim čez dan nima pleničke gre lepo na wc ali kahlico, noči pa so problematične. Kaj narediti, nasveti mi bodo prav prišli.:ups:

clock-img

02.09.2005, 10:25

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

naša se je dnevne plenice kmalu odvadila,nočne pa šele pri 4 letih. Odločila se je sama, ene 14 dni je bilo malo zmešnjave, plenica ja, plenica ne, parkrat se je polulala, od takrat naprej pa vse OK. Zelo pomembno je, da se otrok zavestno odloči, ker tako se lahko tudi nauči, da se zbudi, če mora slučajno ponoči lulat.

clock-img

02.09.2005, 14:35

clock-img

ASHANTI

pencil-img

3

Moj prvi otrok je bil suh ponoči pri štirih letih(pri treh je bil suh čez dan).Ta mlajši pa čez dan pri dveh letih,pri dveh pa pol pa tudi ponoči.Zvečer mu dam zelo malo pit,tako,da nam ni treba ponoči vstajat.

clock-img

02.09.2005, 22:40

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Tudi pri nas smo dolgo imeli pleničke. Čez dan je suha od 3 leta, za kakanje in ponoči pa smo pleničko odstranili pred 2 mesecema. Odločila se je sama, saj nanjo nismo pritiskali. Je pa res, da je bila obljubljena nagrada. Mi je pa pediater rekel na to temo, da se otroci kasneje odvadijo pleničke, kot včasih. To je posledica pleničk. Prej so bile tetra pleničke in polulane so jih žulile in zelo motile. Sedaj pa so pleničke za enkratno uporabo, v katerih otrok ne čuti polulanosti, kožica diha, manj je vnete rikte, ... Tako lagodje je odvajanje premaknilo za skoraj leto kasneje, kot prej.

Meni je ta razlaga logična, vse pa je odvisno od vsakega otroka posebej. Bistvo je, da se ga ne sili in primerja z drugimi, da ne dobi občutka manjvrednosti.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem