writing-img

Kdaj ste začele...

clock-img

27.01.2006, 10:12

clock-img

sky

pencil-img

305

..z uvajanjem goste hrane pri svojih user posted image ?
... in potem z:
- mlečnimi izdelki (jogurti, skute)?
- glutenom (piškoti, testenine)?
- mesom (katero)?
- juhico?
- manj pasirano hrano?
Zanimajo me vaše izkušnje. Najlepša hvala vsem za odgovor!
LP, Saša

BK.

clock-img

27.01.2006, 10:23

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

27.01.2006, 13:03

clock-img

Ninica

pencil-img

900

Mi smo začeli z mlečnimi izdelki nekje pri 5. in pol mescih (jogurt, skuta, navadno mleko pri 7. mesecih)), z piškotki (npr. naribani z sadjem) nekje po 6. mescu, z mesekom kuhanim (puranji, piščančji) smo začeli malo pred 6. mesecem, juhice smo kuhali pri 5 in pol, vse sem ji vedno mečkala samo z vilico, razen mesa in graha in to samo v uvajanju pasirano, potem pa vse samo pretlačeno.

LP, Ninica

clock-img

27.01.2006, 14:01

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Jaz sem mojo celih 6 mesecev le dojila. Čaj je pila poleti - v vročini, kasneje pa ga ni hotela.
Začeli smo počasi - s frutki (žličko ali dve na dan), potem pa sem ji jabolko naribala. Sadja še nisva vse spoznali (1 vrsto na teden), juhice je že dobra 2 tedna , tudi kurje meso iz juhe - teden, prav tako sva že začeli s Fruhcvergi - par dni.
Pasirala hrane nikoli niem, čeprav pri 7,5 mesecih še nima zob. Jabolko ji še sedaj ribam, banano in ostale stvari pa pretlačim z vilico. Imajo močne dlesni, ki jih sprva uporabljajo namesto zob - tako mi je rekla pediatrinja.

clock-img

27.01.2006, 21:48

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: sky

..z uvajanjem goste hrane pri svojih user posted image ? PRI 4. MESCIH S SADJEM IN ZELENJAVO IN MLEČNIMI KAŠAMI
... in potem z:
- mlečnimi izdelki (jogurti, skute)? PO 6. MESECU
- glutenom (piškoti, testenine)? PO 6. MESECU
- mesom (katero)? PO 6. MESECU, PIŠČANEC, GOVEDINA, TELETINA, RIBE
- juhico? ISTOČASNO Z MESOM
- manj pasirano hrano? TO JE PA PRI VSAKEM RAZLIČNO, K ENI FUL DOLG NE MARAJO KOŠKOV ENI PA TAKOJ...SAMA BOŠ VIDLA KAKO BO PRI VAS
Zanimajo me vaše izkušnje. Najlepša hvala vsem za odgovor!
LP, Saša

clock-img

28.01.2006, 21:49

clock-img

inna

pencil-img

85

uvajanjem goste hrane pri svojih ? začele sva malp po četrtem mesecu

- mlečnimi izdelki (jogurti, skute)? 6
- glutenom (piškoti, testenine)? 6
- mesom (katero)? 7
- juhico? 6
- manj pasirano hrano? vedno samo pretlačeno z vilico 

sedaj pri devetih mesecih jeva dobesedno vse, razen mleka, svinjine in pač tistega kar naj ne bi jedle do prvega leta starosti.

sadje ima zelo rada in sva probale vse kar je možno, zelenjavo ji pripravljam za kosilo, koker se le da enako kot za nas le manj slano in začinjeno.
na samem začetku sem ji parkrat zmiksala z paličnim vendar je naša mala lepo jedla oziroma žvečla hrano tako da smo ji pretlačili z vilicami nelgede na to da ni imela do osmega meseca nobenega zobeka, sedaj pa narežemo kar je preveliko imamo pa samo 1 zobek.

clock-img

29.01.2006, 21:08

clock-img

Mel_A

pencil-img

108

Naš fantek (7,5 mesecev) je zdaj že skoraj vso hrano. Začeli smo uvajati kmalu po 4. mesecu in sicer sadne Frutke. Potem smo počasi začeli s svežim sadjem in kuhano (osoparjeno) zelenjavo, zmiksano s paličnim. Potem smo poskusli v juhice in mineštrce dodat malo rižolinota, nadaljevali smo z mesom (piščančje, puranje, ribe), rižem in testeninami (okrog 6.meseca). Zaenkrat ni še poskusil jajc, jogurte in skuto in podobne zadeve smo poskusli šele pred dobrim tednom. Jogurte samo navadne (pinjenec mu je tud blazno dober), skute tud samo navadne, sirčke (za otroke, tiste topljene) dodajamo k drugi hrani (rižu, zelenjavi, mesu,...). Fruchtzwergov ne dajemo, nismo niti poskusli. Raje dam navadno skuto ali jogurt, pa mu dam notri malo banane, jabolka, suhih marelic ali sliv (predhodno namočenih in zmiksanih). Nimamo problemov, vse kar mu damo, mu je dobro.
Sicer ima trenutno dva obroka goste hrane (včasih znese celo tri obroke), ostalo pa se še vedno doji.  

En sam pogled nanj in svet je naenkrat lepši...

clock-img

30.01.2006, 08:38

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem