writing-img

Kdaj točno se konča obdobje jaslic?

clock-img

08.08.2010, 18:10

clock-img

mišk

pencil-img

2527

Dejte mi povedat, do kdaj točno za otroka dobivaš račun za jasličarja? S tistim mesecem, ko dopolni 3 leta, ali s tistim šolskim letom, v katerem otrok dopolni tri leta.
Hčerka bo oktobra stara tri leta. Kdaj bo torej mišljeno, da ni več "jasličarka"?

clock-img

08.08.2010, 18:15

clock-img

Anonimen

meni so znižali račun, ko je nehal nosit plenice. pa je bil še vedno v jaslični skupini.

aja. vprašali so me, če želim, da gre v višjo skupino, pa sem rekla, naj kar ostane pri svojih vrstnikih (s katerimi gre zdaj tudi naprej v šolo). takrat so mi znižali tudi račun. user posted image

< Sporočilo je popravil mizantrop -- 8.8.2010 18:17:53 >

clock-img

08.08.2010, 18:19

clock-img

mišk

pencil-img

2527

Res al kaj?
Naša glih zdej ene tri tedne hodi na kahlico/stranišče, ampak ima kar skos preventivno plenico gor, ki si jo sama da dol pred opravljanjem potrebe. No, bomo vidli, kako bo v našem vrtcu.
Ima še katera kakšno drugačno izkušnjo?

clock-img

08.08.2010, 18:26

clock-img

mamamajča

pencil-img

4469

IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

meni so znižali račun, ko je nehal nosit plenice. pa je bil še vedno v jaslični skupini.

user posted image

clock-img

08.08.2010, 18:27

clock-img

Anuška79

pencil-img

419

Sin je bil 3 konec septembra, pa smo od 1. sept plačevali za drugo starostno obdobje (prej ni bil v vrtcu). Hči pa je bila tri že julija, pa zdaj čakam kakšna položnica bo prišla, a predvidevam, da bo v drugem st. obd. šele od septembra dalje. Brez plenic je pa zdaj že več kot eno leto, pa to ni popolnoma nič vplivalo na celo vrtca. 

clock-img

08.08.2010, 18:33

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

user posted image

kaj ti ni jasno? user posted image  tko je pač bilo pri nas. jaz nisem dajala nobene prošnje in nič. jaz pač nisem ugovarjala. user posted image

clock-img

08.08.2010, 18:37

clock-img

emaa

pencil-img

7450

Pri nas ni več v jaslih s 1.9. tistega leta, ko dopolni 3 leta. 

clock-img

08.08.2010, 18:41

clock-img

mayci

pencil-img

2322

Pri nas ni pomembno ali ima otrok plenice ali ne, cena jasli ostaja nespremenjena do tistega leta, ko otrok dopolni tri leta. Velja z novim šolskim letom, ne z rojstnim dnem otroka.user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

clock-img

08.08.2010, 18:58

clock-img

Anonimen

Hčerka bo oktobra stara tri leta. Kdaj bo torej mišljeno, da ni več "jasličarka"?

Po moje s 1.9.2010.

clock-img

08.08.2010, 19:45

clock-img

Anonimen

potem pa se je najbrž pri nas kaj sovpadlo z datumi user posted image  no, ni važno. gremo letos že v šolo. user posted image

clock-img

08.08.2010, 21:33

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Ponavad so jaslični otroci še v skupini 2-3 leta, pol ko grejo v 3-4 pa nič več in takrat tudi manj plačuješ.

clock-img

08.08.2010, 21:34

clock-img

ursi

pencil-img

685

Pri nas je blo nižje obračunano naslednji mesec, ko je dopolnil 3 leta (3 leta je bil star februarja, manjše plačilo zaračunano za mesec marec).

clock-img

08.08.2010, 21:40

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: ursi
Pri nas je blo nižje obračunano naslednji mesec, ko je dopolnil 3 leta (3 leta je bil star februarja, manjše plačilo zaračunano za mesec marec).

Aha, tako je tudi pri nas.

clock-img

08.08.2010, 23:23

clock-img

mišk

pencil-img

2527

Torej po vaših odgovorih lahko sklepam, da bo nižji obračun najkasneje v novembru.
No, sej moram itak jutri tko al tko do ravnateljice, pa jo bom vprašala kako je s tem pri nas.
Hvala za odgovore!user posted image

clock-img

09.08.2010, 11:13

clock-img

Alfabeta

pencil-img

3228

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Ponavad so jaslični otroci še v skupini 2-3 leta, pol ko grejo v 3-4 pa nič več in takrat tudi manj plačuješ.

Tudi pri nas je tako. Nima nobene veze kdaj otrok dopolni 3 leta. Pomembno je samo v kateri skupini je.

clock-img

09.08.2010, 22:04

clock-img

K_a_t_i

pencil-img

5246

IZVIRNO SPOROČILO: mišk

Torej po vaših odgovorih lahko sklepam, da bo nižji obračun najkasneje v novembru.

Ni nujno. Naš je bil 3 star februarja pa še vedno plačujemo jasli. Tudi je v skupini, kjer je 14 otrok (jaslični oddelek torej). Septembra dobijo še dodatne otroke in takrat sklepam, da tudi jasli ne bomo več plačevali.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

clock-img

10.08.2010, 16:04

clock-img

pelin

pencil-img

1701

Otrok, ki bo v tem koledarskem letu  (ne šolskem) dopolnil 3 leta avtomatično spada v drugo starostno obdobje oz. ni več v prvem ( jasličnem) starostnem obdobju.Vsaj tako je meni znano in mislim, da nekaj takega navaja tudi zakonodaja vrtca. Res pa je, da nekateri vrtci nekaj štrikajo tudi s plenicami, saj sem jaz v enem vrtcu zasledila, da so morali starši po dopolnjenem tretjem letu starosti nositi plenice v vrtec, mlajši pa so jih dobili tam. Iz tega sklepam, da so v tistih vrtcih otrokom prve starostne skupine plenice avtomatsko pripadale , ostalim pa ne. Nekaj pa je zagotovo.....kljub temu, da otrok že pri dveh letih ne rabi več plenice, spada vse tja do tretjega leta v jaslično skupino.

clock-img

10.08.2010, 21:37

clock-img

*bubi*

pencil-img

13094

Cena je odvisna od skupine, v kateri je otrok. Moj je bil z 1 letom in 10 meseci v kombinirani skupini in sem že od začetka plačevala za 2. starostno obdobje user posted image  Saj je konec koncev tudi normativ drugačen in je bilo v skupini 16 otrok.

Ker se s 1.9. na novo skupine sestavljajo, se takrat tudi cena spremeni.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

clock-img

11.08.2010, 15:48

clock-img

livia

pencil-img

2395

Baje odvisno od vrtca, pri nas je to takrat, ko gre otrok v skupino z 19 otroki, ne glede na to koliko je star.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem