writing-img

Kdaj uveljavljati otroka kot vzdrževanega člana?

clock-img

03.03.2011, 13:25

clock-img

Tigrica86

pencil-img

401

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem rodila svojega prvega otroka, sama trenutno prejemam porodniško, mož je zaposlen. Zanima me, kaj se najbolj splača nerediti pri uveljavljanju otroka kot vzdrževanega člana - da ga mož uveljavlja že sedaj med letom, ali da ga sedaj ne uveljavlja in ga da naslednje leto v olajšavo pri dohodnini? user posted image Ali na to vpliva višina plače? Kako se to izračuna? Ima vsako podjetje enak znesek za olajšavo med letom in koliko ta znaša?

Hvala za odgovore - upam da dobim kak pameten nasvet! user posted image

clock-img

03.03.2011, 14:01

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

če si ga rodila letos, ga boš naslednje leto pri dohodnini, če si ga pa lani pa uveljavljaš pri letošnjem izračunu za določeno lansko obdobje..... če še nisi oddala počakaj izračun in nato oddaj ugovor oz. pokliči na durs in se pozanimaj še to lahko vložiš kot samoprijavo, ma mislim, da ne..

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

clock-img

03.03.2011, 14:02

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

ojej.. komi zdej vidim cel odgovor.. pri nas uveljavlja mož pri dohodnini in ne pri plači, ker tistih par 1o eur se niti ne pozna je bolje potem dobiti par 100 eur nazaj :))))..mož zato ker ima večjo plačo

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

clock-img

03.03.2011, 14:22

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86

Pred kratkim sem rodila svojega prvega otroka, sama trenutno prejemam porodniško, mož je zaposlen. Zanima me, kaj se najbolj splača nerediti pri uveljavljanju otroka kot vzdrževanega člana - da ga mož uveljavlja že sedaj med letom, ali da ga sedaj ne uveljavlja in ga da naslednje leto v olajšavo pri dohodnini? user posted image Ali na to vpliva višina plače? Kako se to izračuna? Ima vsako podjetje enak znesek za olajšavo med letom in koliko ta znaša?

Finančno gledano na letni ravni je izid popolnoma enak, če uveljavljaš takoj pri plači ali pa na koncu (ne moreš priti bolje skozi pri eni ali drugi varianti) - to je zdaj samo vajina odločitev, kaj vama bolj odgovarja: da ima mož med letom višjo plačo (če bo on uvelajvljal) ali da dobita potem na koncu leta vračilo preplačane dohodnine.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem