writing-img

Kdaj začeti

clock-img

16.06.2007, 10:36

clock-img

Barči78

pencil-img

1763

Mene pa zanima, če je katera med vami začela uvajati GH pred 4. mesecem, kajti imam velike težave pri hranjenju z mlekom, ker ga noče piti.
Kako so to dojenčki sprejeli, ali so hoteli jesti po žlici, kaj ste jim najprej ponudile, ker sama razmišljam o korenju, pa me malo skrbi, da ga ne bi zaprlo?

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

clock-img

16.06.2007, 10:40

clock-img

Natali07

pencil-img

549

Nekateri začnejo z uvajanjem hrane tudi že pred 4 mesecem, čeprav sedaj svetujejo da jo začneš uvajati med 4 in 6 mesecem. Ampak, če je slučajno tvoj malček alergik, pa  vsi pediatri svetujejo uvajanje hrane šele po 6 mesecu.

clock-img

16.06.2007, 10:45

clock-img

Barči78

pencil-img

1763

Se prvi, da je najbolje, da Žana peljem do pediatra, da opravijo teste, če slučajno je na kaj alergičen, potem pa dalje. Žal je P na dopustu do 27.
A da potem še kasneje svetujejo GH. Kaj pa če NOČE piti nobenega mleka?

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

clock-img

16.06.2007, 11:06

clock-img

Erdbeere

pencil-img

3607

moj ni hotel GH jesti do 8,5 meseca....tako da bodi pripravljena tudi na to...sploh ni hotel ust odpret

clock-img

16.06.2007, 12:33

clock-img

Pingvinčica

pencil-img

1416

Jaz sem ji tudi že po malem začela dodajat kakšen teden pred 4 meseci. Poskusile sva z banano. Pa kakšen frutek, ki je od 4 mesecev dalje, pa špinačko tudi kmalu za tem. Zdaj je stara 2 leti pa ji nič ne manjka user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

16.06.2007, 12:39

clock-img

Špacka

pencil-img

1294

Začela okoli 6. meseca, ni bilo nobenega problema, je tako usta odpirala, da sem komaj dohajala s hranjenjem.user posted image

clock-img

16.06.2007, 12:56

clock-img

eva10

pencil-img

17

Tudi moj je med 3 in 4 mesecem zavračal mleko. Sem ga hranila z vsemi mogočimi triki. Na koncu sem poskušala tako, da je ležal sam na kavču in sem mu dajala flaško tako, da ni bil pri meni v naročju. To je delovalo. Patronažna mi je svetovala naj poskušam nekako potrpeti do 4 meseca. Ko je bil star 4 mesece in sem začela z GH je pa tudi mleko začel spet piti.

clock-img

16.06.2007, 18:31

clock-img

tinčica

pencil-img

613

moj je začel pri 3 mesecih pa nisem kasneje imela nobenih problemov.

Jah takle mamo za tale dnar....

clock-img

16.06.2007, 20:36

clock-img

tt79

pencil-img

541

Mi smo začeli pri 3.5 meseca z sadjem, po 1 tednu z zelenjavo itd. Vsako živilo sem uvajala cca 2 dni, ker enostavno ni želela piti mleka.
Po 5 mesecu je začela spet piti mleko, pa tudi mlečne stvari je pričela jesti.

Jutri bo stara 13 mesecev, pa nima še nobene alergije, tudi bolna ni bila še nikoli, je pa praktično vse.

clock-img

18.06.2007, 18:37

clock-img

2.2.

pencil-img

1514

zdravo! mi smo pa tudi malo prekršili pravilo in smo začeli pri 4 mesecih, ker je tako milo gledala medtem ko smo ni jedli. moram pa reč da je tako lepo (sedaj je stara 5 mes), alergije pa hvala bogu zaenkrat ni 

clock-img

19.06.2007, 15:48

clock-img

Lana_s

pencil-img

1092

Jaz sem imela enake težave. Luka ni hotel nobenega mleka (probala sem verjetno enih 10 vrst). Potem sem mu teden pred 4 mesecem začela dajati mlečne kašice, ki se mešajo z vodo ali z mlekom in je bilo nekaj časa boljše. Kmalu pa se je še tega naveličal in sem mu hitro začela še sadje in zelenjavo dajati. Zdaj je star dobrih 6 mesecev in je končno začel jesti tako kot treba.
Če ti noče mleka jesti, mislim, da je škoda čakati in hoditi na neke teste, otrok pa ti bo lačen. Jaz praktično nisem imela časa za uvajanje, sem mu probala eno kašico dati, ni hotel, potem drugo ...Dolgo sma rabila, da je končno začel jesti. Kar pogumno, tudi vama bo uspelouser posted image
Na začetku je pa res več pristalo na slinčku in plenički kot pa v usta - ampak se navadijouser posted image

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem