writing-img

Kdaj začnejo čebljati?

clock-img

06.10.2005, 21:21

clock-img

Nelly 27

pencil-img

10

Zanima me, kdaj začnejo dojenčki čebljati oziroma spuščati glasove. Val je star osem tednov, pa spušča samo ponoči čudne glasove (kot bi se oglašale koze, ovčke oz. konji), kaj konkretnega pa še ni od njega. Kdaj torej začnejo spuščati glasove?

Lep pozdrav, Nelly

clock-img

06.10.2005, 22:06

clock-img

duda

pencil-img

30

Naš se je začel pri petih, šestih tednih ''pogovarjat'' - v smislu, da je rekel a, pa jest a, pa on g ipd. na začetku je bilo to zelo kratko (kakšno minuto al pa še manj). zdaj pa bo star 10 tednov in je že prava mala čebljavka. Tako se lahko ''pogovarjava'' tudi po pol ure. njegov repertuar predstavlja a, g, h in še en kup medzvokov. je prav hecen. sicer je pa ful buden že od drugega tedna, pa še ful se ukvarjam z njim. sem brala, da tisti, ki ne spijo na začetku hitreje napredujejo, tako da bo to verjetno to.

clock-img

06.10.2005, 22:09

clock-img

miševi

pencil-img

888

1 mesec: otrok uporablja različne vrste jokanja za različne situacije
2 meseca: otrok prvič uporabi nekaj razločnih glasov, čeprav nič ne pomenijo - pomenijo pač njegovo sproščeno počutje v tistem trenutku
5 mesecev - otrokove glasilke, glasovne mišice in dihanje so se razvili do točke, ko zna izustiti vrsto glasov

Se pravi, da bo pri petih mesecih že kaj konkretnega - vmes pa razni ga-ji, gu-ji, a-ji.... Zamoti otročka z igračkami, ti se odstrani z vidnega polja, potem ga pa pokliči ali pa naredi kakšen zvok. Boš videla, če se bo odzval - včasih tudi z "gaganjem". Ali pa se vleži zraven njega ali pa med previjanjem govori z njim - približaj obraz. če bo dobre volje, se bo skušal pogovarjat. Nekateri se "pogovarjajo" tudi z igračkami, vrtiljaki nad posteljo...

clock-img

06.10.2005, 23:35

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

Moja se oglaša od nekje 1,5 meseca, zadnji teden pa se oglaša kot golobček.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

clock-img

07.10.2005, 08:52

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Naša user posted image  je začela z glasovi nekje orog drugega meseca. Zdaj (4 m) pa že reglja kot žabica, je neverjetna posnemovalka. Gleda grimase na obrazih, naše glasove in potem po svoje posnema. Kar naprej čeblja in se trudi, da bi nekaj povedala user posted image

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem