writing-img

Kje dobiti Dabroston?

clock-img

13.06.2009, 15:04

clock-img

punsha

pencil-img

1173

So mi rekli, da ga dobim kjerkoli čez mejo. Ravno sem iz Avstrije in tam ga nimajo (lekarnar je rekel da Dabrostona ni v Avstriji). Sem iz Kranja in me zanima kje bi se ga dalo najbližje dobiti, nujno ga rabim. Hvala za vsak odgovor.

clock-img

13.06.2009, 16:05

clock-img

kejti

pencil-img

189

Dobiš ga na Hrvaškem.

clock-img

13.06.2009, 20:21

clock-img

maya2

pencil-img

1957

Ni nujno da dobiš ravno Dabroston, škoda ker ti niso povedali da je enako v redu tudi Utrogestan, tega pa se da dobiti le v Avstriji. Čeprav je v MB ena lekarna kjer sem ga jaz naročila in so mi ga poslali po pošti, le recept sem faksirala. Srečno.

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

clock-img

13.06.2009, 20:52

clock-img

tintin

pencil-img

3293

v Avstriji je Duphason, ki je isto kot Dabroston.
Sicer pa imaš pe v Italiji Prometrium ali v Avstriji Utrogestan.

clock-img

13.06.2009, 22:26

clock-img

punsha

pencil-img

1173

Sedaj imam recept za Dabroston, od prej pa jemljem Utrogestan (sem ga dobila na GK v Lj v IVF postopku). Pa ima oboje enak učinek? Bom dobila Utrogestan v Avstriji brez recepta?

clock-img

14.06.2009, 08:02

clock-img

Bety11

pencil-img

736

Na Fernetičih, takoj na meji, levo (zraven trgovin s mešano robo) je lekarna, kjer dobiš Prometrijuma kolikor ti srce želi, vse brez recepta, cena pa je okrog 5 eur na škatlico, ki vsebuje 30 x 100 enot. Za Avstrijo in Utrogestan pa ne vem.

Dabroston je sintetični progesteron in ga dobiš po 10 enot. Prometrij je naravni hormon progesteron in ena tabletka vsebuje velike količine le-tega, vsaj 100 enot. Zato je boljši in bolj učinkovit. Če vzameš 3x 100 na dan je odlično. Lahko pa tudi več, ker predozirat ne moreš. Po mojih izkušnjah uživanje prometrijuma na 12 ur ena tabletka ni dobro. Začutim krče in krizo po 8. uri. Zato priporočam 3x na dan oz.na 8 ur.

LP

clock-img

02.08.2009, 16:35

clock-img

pemami

pencil-img

2

Pozdravljena dekleta,
imam namreč prošnjo za vaš nasvet. Pred pol leta sem imela slav v cca. 7 tednu nosečnosti (to je potem v dvanajstem tednu ugotovila gin, da ni utripa in da naj bi umrl v 7. tednu). Sedaj se že par mesecev trudiva pa nič.
Problem je, da imam vsakič očitne znake nosečnosti že pred koncem ciklusa potem pa menstruacija. Glede na to, da sem pred nosečnostjo vedno izrazito zaznala ovulacijo sedaj nimam več goste sluzi tako, da ne vem kdaj je ov. mislim pa da sem imela v 1. nosečnosti predvsem problem pomankanja progesterona glede na to, da se plod ni obdržal do 12. tedna.

Ali mislite, da bi si lahko naravni progesteron- prometrium kupila v Italiji ali je nujno prej posvet z ginekologinjo in to, da mi ona predpiše-kar mislim, da bo nasprotovala /je starejša in kagovarja ko bo pač bo.

Hvala vam za nasvet.

clock-img

03.08.2009, 08:20

clock-img

Anonimen

Jaz na tvojem mestu progesterona ne bi kar jemala na lastno pest. To so hormoni. In imajo tudi stranske učinke. Posvetuj se z ginekologinjo, lahko pa greš še po drugo mnenje. Pa srečno user posted image

clock-img

03.08.2009, 09:00

clock-img

branka28

pencil-img

326

Pozdravljeni

Če katera rabi Utrogestan, imam dve škatlici.
Več na zs.user posted image

L.p.

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 3.8.2009 12:28:05 >

clock-img

25.08.2010, 09:14

clock-img

rozemari

pencil-img

8

Tudi jaz imam dve škatli Dabrostona, če katera rabi?
Pišite na ZS.

< Sporočilo je popravil rozemari -- 25.8.2010 9:16:15 >

clock-img

04.10.2010, 16:44

clock-img

Anonimen

POZDRAVLJENE,                                                                                                             zaradi cesa ste jemale dobroston,so bile vzrok krvavitve v nosecnosti ali za boljsi obstoj nosecnosti?HVALA

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem