cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kje kupiti pravo litoželezno posodo?

clock-img

06.11.2011, 17:34

clock-img

ksenjicka

pencil-img

285

Kje bi se dalo kupiti pravo litoželezno posodo za uporabo na štedilniku na drva?

clock-img

06.11.2011, 17:36

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

06.11.2011, 17:37

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

a niso Le crouset in njihove žlahte litoželezne? drugač pa ja, merkur ma mislm da še une tačrne user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

06.11.2011, 17:41

clock-img

susica

pencil-img

281

tudi mercator tehnika jih ima :)

clock-img

06.11.2011, 17:41

clock-img

ksenjicka

pencil-img

285

ker mama ima tak štedilnik, pa ji želim kupiti eno tako večno ponev za palačinke, oziroma svetujte kaj bi bilo še zelo uporabno, da bi ji kupila? hvala

clock-img

06.11.2011, 18:44

clock-img

matkica

pencil-img

293

Ponavadi so jih imeli v emotu v Celju.

clock-img

06.11.2011, 19:22

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

IZVIRNO SPOROČILO: ksenjicka

ker mama ima tak štedilnik, pa ji želim kupiti eno tako večno ponev za palačinke, oziroma svetujte kaj bi bilo še zelo uporabno, da bi ji kupila? hvala

glede na to da te posode običajno niso najcenejše, bi jest kupila nekaj kar bo dejansko veliko uporabljala - če že ne dnevno, pa vsaj tedensko. torej če palačinke peče ful pogosto ok; ampak men osebno bi bolj prov pršla npr kaka dovolj velika kozica, al pa tiste ogromne posode, ki so za kuhanje enolončnic... dost odvisno od tega kaj in koliko kuha (pa seveda tut za koliko ljudi).

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

07.11.2011, 10:41

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

A štedilnik na drva rabi kake posebne posodeuser posted image . Moji starši imajo štedilnik na drva od kar pomnim, pa praktično vsa naša žlahta in imajo vsi vse mogoče posode od amc, do navadnih emajliranih, tefalove... debelo, tanko dno, emajl, rostfraj, železo... svega i svašta s enajde in vse kuha enako

Kaj je to kaj posebnega, al sam niso vse litoželezne za na drva, res me firbecuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 7.11.2011 10:43:47 >

clock-img

07.11.2011, 14:56

clock-img

enkratna

pencil-img

821

Sem kak mesec nazaj v Lesnini (Brdo, Ljubljana) videla prečudovito litoželezno ponev za palačinke. Že skoraj v nakupovalni košarici bila, pa me je cena odvrnila. 100€ in drobiž user posted image Ampak je bila res huda... 

clock-img

08.11.2011, 21:03

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Litoželezna posoda je zakon! (razen če si rizično noseča in je ne smeš dvignit iz dna omariceuser posted image - ampak to človek vseeno ni celo življenje;).
Meni je mami dala eno njeno, ki jo je kupila precej predno sem se rodila - tako da ima ta posoda nekje 40 let in je najbolj uporabljana posoda pri nas (poleg tiste za kuhanje testenin, tisto sva kupila sama.

Je pa to odvisno od tega, kaj kuhaš in kako (in koliko in kolikokrat). Ko se preselimo, si bom čez nekaj let gotovo omislila še kakšno (zdaj imam 3, dve sta bili original od mami;): ena velika kozica, ena manjša posoda in ena ponev).

Ampak za palačinke je pa ne bi imela - za palačinke je fajn, da se ponev hitro segreje in hitro spremeni temperaturo, sicer se ti lahko zažgejo, tako da je bojša navadna ponev. Je pa super za tortille in razne indijske kruhke, recimo, ki rabijo visoko temperaturo ves čas (original so jih (oboje) pekli na razbeljenih kamnih...)

Imajo pa te posode v Merkurju in v 1001 dar, verjetno še kje, pa ne vem.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

08.11.2011, 21:07

clock-img

ronja

pencil-img

15289

oziroma svetujte kaj bi bilo še zelo uporabno, da bi ji kupila?

meni se zdi najbolj uporabna oblika posode kozica - na eni strani ročaj, da lahko držiš, ko mešaš, na drugi strani pa kvečjemu kak mali štrcelj, da lažje neseš na mizo. V njej kuham juhe, enolončnice, zelenjavne jedi,...

V tamali pa vedno obvezno riž, ker imamo radi kuhanega na indijski način (da se ne kuha v vodi, ampak da daš toliko vode, kot je riž spije in jo vso vsrka vase - tak riž je bolj okusen).

Kar se velikosti tiče je odvisno od tega, za koliko ljudi kuha. Midva sva včasih uporabljala v glavnem tamalo, zdaj pa samo še tavliko, tamala samo za riž (ne rižoto, te mora bit več).

Aja, pa še litoželezen vok sem pozabila, tega imamo tudi in je tudi zaaaakon!!! Brez teh posod res ne bi hotela bit!

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

20.03.2012, 13:08

clock-img

rada kuha

pencil-img

4

Odlična je litoželezna posoda švedskega proizvajalca Gense-je tista tradicionalna brez premazov. Praktično večna posoda, mislim, da jih v Sloveniji zastopa Mores.

clock-img

20.03.2012, 19:59

clock-img

Daschi

pencil-img

1037

IZVIRNO SPOROČILO: rada kuha

Odlična je litoželezna posoda švedskega proizvajalca Gense-je tista tradicionalna brez premazov. Praktično večna posoda, mislim, da jih v Sloveniji zastopa Mores.

Hvala, da si se registriral sam zato, da to poveš. O, človek odprtega srca!

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

clock-img

20.03.2012, 22:16

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

IZVIRNO SPOROČILO: Daschi

Hvala, da si se registriral sam zato, da to poveš. O, človek odprtega srca!

To si pozabla  user posted image
user posted image

clock-img

21.03.2012, 11:45

clock-img

rada kuha

pencil-img

4

Pravzaprav je bil odgovor na začetno vprašanje. Meni se zdi izmenjava izkušenj koristna, še posebej, če se hkrati prihrani tudi kakšen evro.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem