writing-img

Kje vse uporabljate pinjole?

clock-img

28.05.2008, 12:28

clock-img

Volga

pencil-img

9346

Torej, za v katero hrano so? Ne vem, nisem jih še nikoli uporabila, zadnjič pa sem jih kupila, ne vem zakaj, kar tako, ker so bile pač tam na polici, pa zdaj ne vem, kaj bi znjimi. kakšen predlog?

clock-img

28.05.2008, 12:30

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Če misliš pinije, ker jaz izraza pinjole ne poznam, potem jih jaz uporabljam kar tako, da jih jem, ker jih obožujem ali pa jih dam v pesto genovese(omaka za testenine). Drugače je pa bolj "bogo" z mojimi izkušnjami user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

28.05.2008, 12:35

clock-img

Volga

pencil-img

9346

pinije,

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Če misliš pinije, ker jaz izraza pinjole ne poznam, potem jih jaz uporabljam kar tako, da jih jem, ker jih obožujem ali pa jih dam v pesto genovese(omaka za testenine). Drugače je pa bolj "bogo" z mojimi izkušnjami user posted image

Piše, da pinija je bor, pinjola pa seme bora, torej to, kar jemo. Pa saj ni panike, itak se razumemo. pa daj, maroga, ne mi zdaj teme posrat, plis, k saj veš, kjer si ti pa kjer sem jaz, je vedno samo sranje user posted image

clock-img

28.05.2008, 12:53

clock-img

Katey

pencil-img

913

Jaz jih prepražim in dam na solato, ne na zeleno ampak na rukolo, pa olivno olje, balzamični kis, češnjevi paradižniki in na koščke narezan popečen piščanec, je prov super. Lahko jih daš pa zraven morske hrane, pa men so tud v tem primeru boljše prepražene.

clock-img

28.05.2008, 12:57

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

28.05.2008, 15:19

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

narediš meso za sesekljano pečenko (origano, meso, gorčico, staro žemljo, 2 jajci)
fila:
blitva ali listi špinače
sesekljan česen
pinjole
feta sir

za prilogo skuhaš napol krompir in ga nato vržeš zraven k pečenki pečt

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 28.5.2008 15:30:24 >

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

clock-img

28.05.2008, 15:47

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

Sicer jih sama nikoli ne pripravljam, sem jih pa jedla na enmu kmečkemu turizmu. So bile na zelo mladi špinači (surovi, da ne bo pomote - kot solata), pinjole so zagotovo prepražili, potem je bilo pa vse skupaj okisano pa potreseno s sveže naribanim parmezanom. Izredno dobro!
So pa naredili tudi neko hrano, ki je izgledala kot lazanja, notri paso bile pinjole, pa kisla smetana, pa nekaj zelenjave. Mmmmm, božansko....

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

clock-img

28.05.2008, 15:52

clock-img

rija

pencil-img

15589

pečen treviški radič z balzamičnim kisom in pinjolami user posted image

...vox populi...

clock-img

28.05.2008, 16:20

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Pa res nisem vedela, da se reče pinjole..user posted image  Je to stara švicarska "šola", kjer rečejo Pinien, pa sem si kar po domače prevedla...user posted image

Njami.....aja, pa pir paše zraven....user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

28.05.2008, 20:31

clock-img

gruška

pencil-img

1774

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

..., sem jih pa jedla na enmu kmečkemu turizmu. So bile na zelo mladi špinači (surovi, da ne bo pomote - kot solata), pinjole so zagotovo prepražili, potem je bilo pa vse skupaj okisano pa potreseno s sveže naribanim parmezanom. Izredno dobro!
So pa naredili tudi neko hrano, ki je izgledala kot lazanja, notri paso bile pinjole, pa kisla smetana, pa nekaj zelenjave. Mmmmm, božansko....

Na Kurenu, a ne? user posted image  Tam res delajo vse živo iz pinjol in je noro dobro.

Edina stvar, ki nas poleg zaljubljenosti prižene preko vseh meja, je zavest o lastni minljivosti ...

clock-img

29.05.2008, 12:39

clock-img

januskica

pencil-img

140

moja babica daje ponavadi pinjole v orehovo potico in so res super. je za spobat. 

clock-img

29.05.2008, 12:41

clock-img

Volga

pencil-img

9346

Še vedno jih nisem sprobala. Balzamični kis mi na ni v redu, ga imam doma že nekaj časa, pa se mi zdi, da ga bom stran vrgla.

Baj d vej, kako jih prepražite? Kar samo na teflonu ali malo olja date v ponev?

clock-img

29.05.2008, 13:08

clock-img

Katey

pencil-img

913

Samo na teflonki, brez olja. Mora biti pa precej segreta, prepražiš jih toliko da malo potemnijo, če jih prveč zagrenijo.

clock-img

30.05.2008, 22:03

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

IZVIRNO SPOROČILO: gruška

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

..., sem jih pa jedla na enmu kmečkemu turizmu. So bile na zelo mladi špinači (surovi, da ne bo pomote - kot solata), pinjole so zagotovo prepražili, potem je bilo pa vse skupaj okisano pa potreseno s sveže naribanim parmezanom. Izredno dobro!

Na Kurenu, a ne? user posted image  Tam res delajo vse živo iz pinjol in je noro dobro.

user posted image  Le kako si uganila? user posted image  Itak! Tam imajo res doro dobre jedi!!! user posted image

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem