ponavadi je tako, da smo zelo občutljivi do vsega kar bivši partnerji rečejo ali naredijo v zvezi z otrokom. pri meni je bilo od začetka tudi tako. sicer sem se vzdržala in pred Nušo nikoli nisem nič rekla preko njenega očeta, ko pa je ni bilo zraven sem pa samo čakala kje ga bom lahko zašimfala
. pa se je to v kašnem letu popravilo. spoznala sem, da ga ima Nuša kljub vsemu neizmerno rada in ker imam jaz neizmerno rada njo je bilo potem logično, da ji ne bom branila nekaj kar rada dela. in ko sem sama prišla do spoznanja, da je zanjo najbolje da se midva z njenim očetom noralno pogovarjava, se je vse spremenilo. prej je bilo tudi tako kot praviš; kar je on rekel, je bilo zakon, tudi so jo tam razvajali, pri meni so pa obstajale omejitve. in potem sem vedno govorila, da jo jaz vzgajam, on pa razvaja. ampak tu ne pomaga drugo, kot da se pogovoriš z bivšim partnerjem. najdita najboljšo pot za otroka.
aja, mogoče še to: tudi Nuša je bila stara 2 leti, ko je začela k njemu hodit, zdaj pri skoraj osmih točno ve kdaj gre k očetu, kdaj ne. včasih jo vidim, da ko je na vrsti njegov vikend, bi rada ostala in se igrala s sosedo, ampak vseeno gre. pač reče, da jo ati pogreša in da se bo igrala drugič, zdaj pa gre k atiju in bo z njim in njegovo punco. res, imam srečo, da smo pametno rešili vso zadevo, pa tudi njegovo novo punco moram pohvalit. sicer osebno še nisem govorila z njo, ampak, kolikor mi Nuša pove je v redu punca
.
sem malo zašla, ne?
skratka pogovori se z bivšim, povej mu, da se ti zdi, da je otrok zbegan, naj ga kliče, vendar naj mu ne govori stvari katere bi v otroku zbudile občutek krivde. tudi, če je otrok star le 2 leti. ne moreš si misliti koliko lahko razumejo. pa srečno!