writing-img

Klima

clock-img

01.07.2011, 13:51

clock-img

malibauc

pencil-img

206

Kako vaši user posted image  prenašajo klimo ( v avtu, doma,...). Meni se zdi, da naš user posted image  ne preveč dobro - je kar nekaj šmrkav, pa okoli oči rdeč,...

clock-img

01.07.2011, 14:18

clock-img

Doll

pencil-img

1726

če klimo uporabljaš pravilno,nikomur ne škodi

clock-img

01.07.2011, 14:27

clock-img

malibauc

pencil-img

206

Kako je to 'pravilno'?

Kaj pa prehodi iz hladnega avta ven na vroče...ali obratno? Nič ne vpliva..., če je 'pravilno'?user posted image

clock-img

01.07.2011, 14:43

clock-img

m_o_i

pencil-img

3646

pri malem otroku se klima uporablja za ohladitev prostora, ko otroka ni noter. potem se izklopi.
pri nas smo to delali lani, ko je bil star mesec dni(prinesen iz centra za nedonosencke) in ni bilo niti enega smrklja...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

clock-img

01.07.2011, 15:02

clock-img

masreja

pencil-img

33

Mi živimo s klimo praktično skoraj vse leto in nikdar ni zaradi tega bilo težav pri otrocih.

Je pa res, da jo v spalnici nastavim na 23 stopinj in pa da vedno tako v stanovanju kot v avto poskrbim, da je ventilator na minimum in da nikdar nikomur ne piha direktno v telo.

Spalnice nikdar nisem prej ohlajala in potem notri nesla otroka ko je buil še dojenček pa tudi sedaj ne ko ima ta mali že 3 leta, ker bi verjetno bilo zanj slabo, da pride v momentu iz zelo vročega v dokaj hladen prostor. Vedno prostore ohlajam skupaj z otroki. Se pravi, ko gredo spat tudi AC vklopim in tako se ohlaja počasi do 23 stopinj, prostor z njimi vred.

Kar se tiče avtomobila je pa situacija res verjetno nerešljiva in morajo stopiti iz ohlajenega prostora na vročino... tu pa verjetno ni rešitve razen, da nimaš v avtomobili AC naštimano na ta najmočnejšo jakost od začetka pa do konca vožnje.
Jaz najprej, ko se vsedem v avto tako ali tako odprem vsa 4 okna in avtomobilski motor malce ogejem, potem šele okna zaprem in vklopim AC na 2 ( od 4 možnosti jakosti) šele čez nekja časa preklopim na 3 stopnjo in potem ko se shladi spet na 2 stopnjo in kasneje na 1 stopnjo. Vem, cela znanost ampak tako počnem že leta in leta in nimam težav z zdravjem zaradi AC.

lp, S.

< Sporočilo je popravil masreja -- 1.7.2011 15:12:37 >

clock-img

01.07.2011, 21:28

clock-img

Roberta69

pencil-img

1225

Doma je skoraj ne uporabljamo, ker je zmerno hladno tudi brez user posted image , pa še motilo bi me, da bi nam direkt pihalo, tako da je v prisotnosti otrok itak ne bi uporabljala, v avtu pa v bistvu ne piha direktno vanju in ni problema. Je pa kar zoprno v raznih trgovinah, zato otroke, če se le da, raje pustim doma. 

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

clock-img

01.07.2011, 21:33

clock-img

Doll

pencil-img

1726

IZVIRNO SPOROČILO: malibauc

Kako je to 'pravilno'?

Kaj pa prehodi iz hladnega avta ven na vroče...ali obratno? Nič ne vpliva..., če je 'pravilno'?user posted image

ne ne vpliva,razen če nimaš 20 stopinj klimo prižgano,ko je zunaj čez 30 stopinj. Razlika naj bo samo par stopinj in ne več. ne sme pihati direkt,redno čiščenje klime,čiščenje rež itn

clock-img

02.07.2011, 09:05

clock-img

jakipaki83

pencil-img

203

Če je pravilno, potem ni prehoda iz hladnega avta v vročino. Ker razlika med klimatioziranim prostorom in neklimatiziranim prostorom ne sme biti velika. Par stopinj samo. Sicer pa mi klime doma nimamo (včasih bi bilo fino, ampak kaj hočemo). V avtu pa navadno klimo vklopimo toliko, da malo shladimo, potem pa izklopimo.

clock-img

02.07.2011, 10:51

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: masreja

Mi živimo s klimo praktično skoraj vse leto in nikdar ni zaradi tega bilo težav pri otrocih.

Je pa res, da jo v spalnici nastavim na 23 stopinj in pa da vedno tako v stanovanju kot v avto poskrbim, da je ventilator na minimum in da nikdar nikomur ne piha direktno v telo.

Spalnice nikdar nisem prej ohlajala in potem notri nesla otroka ko je buil še dojenček pa tudi sedaj ne ko ima ta mali že 3 leta, ker bi verjetno bilo zanj slabo, da pride v momentu iz zelo vročega v dokaj hladen prostor. Vedno prostore ohlajam skupaj z otroki. Se pravi, ko gredo spat tudi AC vklopim in tako se ohlaja počasi do 23 stopinj, prostor z njimi vred.

Kar se tiče avtomobila je pa situacija res verjetno nerešljiva in morajo stopiti iz ohlajenega prostora na vročino... tu pa verjetno ni rešitve razen, da nimaš v avtomobili AC naštimano na ta najmočnejšo jakost od začetka pa do konca vožnje.
Jaz najprej, ko se vsedem v avto tako ali tako odprem vsa 4 okna in avtomobilski motor malce ogejem, potem šele okna zaprem in vklopim AC na 2 ( od 4 možnosti jakosti) šele čez nekja časa preklopim na 3 stopnjo in potem ko se shladi spet na 2 stopnjo in kasneje na 1 stopnjo. Vem, cela znanost ampak tako počnem že leta in leta in nimam težav z zdravjem zaradi AC.

lp, S.

Enako. Klimo imamo prižgano dan in noč praktično celo leto in nimamo težav. O teh razlikah pa ne morem pritrdit, ker je mi sploh ne upoštevamo, saj je nemogoče. Zunaj imamo 40-50 stopinj in ni šans, da v avtu ali stanovanju zato naštimam le 40 stopinj. Pa smo vsi živi in zdravi. Pazimo le, da direktno ne piha v nas. v AVTU imamo vedno 24, v dnevni 25, v spalnicah ko spimo pa 22-23.

Samo od hladu ne more met rdečih oči, ali ga napiha ali pa klima ni servisirana in spucana.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 2.7.2011 10:57:51 >

clock-img

04.07.2011, 16:23

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

04.07.2011, 16:24

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem