writing-img

Klimicin

clock-img

06.02.2008, 19:04

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Bolj malo sem našla o njem na RR. Ga je katera jemala? Sama sem noseča 26 t in nekaj dni.
G mi je sicer rekla da je primeren, ampak opozorila na navodilih so pa huda.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

06.02.2008, 19:06

clock-img

Anonimen

To je antibiotik.Jaz sem ga decembra jemala po ss.

clock-img

06.02.2008, 19:07

clock-img

papir

pencil-img

207

pozdravljena!tudi sama sem iomela klimicin gel za v nožnico 2x.v 13 tednu in 11 rednu.zaenkrat je vse v redu.priporočam da ne bereš navodil ker se samo sekiraš.zdravnik pa pravi da se pikici ne more zaradi tega nič naredit.

clock-img

06.02.2008, 19:14

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Hvala. Jaz imam kapsule Klimicin 300mg...3 krat na dan, 10 dni.user posted image  Plus še vaginalne globule.
Vsakič imam večjo vrečo zdravil, ko se vrnem od G.

clock-img

06.02.2008, 19:34

clock-img

san

pencil-img

4176

jaz sem ga imela in mi je edini pomagal, odkar sem ga prenehala jemati še nisem staknila novega vnetja - že gotovo tri mesece.

clock-img

06.02.2008, 19:40

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Nosečnost
Klindamicin prehaja skozi posteljico v plod. Po klasifikaciji ameriške Uprave za hrano in zdravila (FDA) je klindamicin uvrščen v skupino B, kar pomeni, da niso ugotovili škodljivih učinkov za plod niti pri živalih niti pri človeku, ustreznih raziskav, ki bi z gotovostjo izključile vse možne škodljive učinke za plod pri človeku, pa ni. Zato nosečnico zdravimo s klindamicinom le, če je to nujno potrebno.

Dojenje
Klindamicin prehaja v mleko, vendar ni podatkov o učinku klindamicina v mleku na dojenčka ali na nastajanje in izločanje mleka. Doječe matere klindamicin lahko uporabljajo, če je za njegovo uporabo podana nujna indikacija. Dojenčka skrbno nadzorujemo.
.

Skupina B ni rizična pri zdravilih. Sicer pa so ginekologi dobro ozaveščeni kaj smejo dat in kaj ne.

Gospa sem.

clock-img

06.02.2008, 19:47

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Zato nosečnico zdravimo s klindamicinom le, če je to nujno potrebno.

Hvala. Kot jaz razumem to dajo proti koncu user posted image -tam še nisem, razen če user posted image  prehiti, ker se otrok lahko okuži pri porodu in je to nevarno.

clock-img

06.02.2008, 21:03

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Jaz sem ga dobila že v prvem 3-mesečju in ko sem prebrala navodila, me je tudi stisnilo. Mi je pa G razložila nekako tako, kot je Seven napisala.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem