writing-img

Klomifen?

clock-img

22.08.2006, 13:05

clock-img

Grizo

pencil-img

263

Vem, da je bilo o tem že govora, vendar mi lahko katera samo na hitro pove kaj je bistvo Klomifena, katera ga dobi in od koga?

Jaz imam ful dolge cikle, pri čemer se baje poveča verjetnost, da O sploh ne pride. In še ko sem imela O (in tudi zanosila) je bila ta baje že na nevarni zgornji meji cikla, kjer ni več veliko časa za normalno vgnezdenje folikla.

Me je moja G poslala kar na Lonišče (klinika za zdravljenje neplodnosti), tam pa sem naročena šele konec novembra. Mi ga lahko predpiše tudi ona?

Kaj so + in - Klomifena? 

clock-img

22.08.2006, 13:28

clock-img

pot

pencil-img

1487

Klomifen dobi vsaka ženska, ki nima svojih O ali vsaj ne dovolj močnih, da bi jajčece počilo in prišlo dol po jajcevodu, da bi se lahko oplodilo. To se največkrat zgodi pri PCO (slabe O, neredne M, premalo hormona, da bi do O sploh prišlo...). Upam, da se ne motim.

Predpiše ti ga lahko tudi ona, vendar mora imeti osnovo za to (preiskave).
+ K so O in s tem večja možnost zanositve.
- pa so možnost hiperstimulacije, bolečine ob O in ob user posted image ...

Več o Klomifenu pa najdeš spodaj:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=931891

Veliko sreče in čimprej user posted image user posted image .

clock-img

22.08.2006, 13:31

clock-img

Goldy

pencil-img

2749

Morda bi si pogledala pod temo Klub klomifenk. Tam boš našla veliko koristnih informacij!

Lep pozdrav!

clock-img

22.08.2006, 14:08

clock-img

Grizo

pencil-img

263

Hvala obema! user posted image

clock-img

22.08.2006, 15:31

clock-img

lana38

pencil-img

6327

Kaj pa če pride do hiperstimulacije, a potem pride do O ali ne?user posted image

lana38

clock-img

22.08.2006, 17:03

clock-img

pot

pencil-img

1487

Nevem točno. Vem samo, da se takrat jajčnik napihne, zaradi zastoja vode v jajčniku in lahko le-ta naraste do velikosti melone. Zato je treba v takem primeru takoj na urgenco, da predrejo jajčnik, da ne poči sam.
Tako je mene opozorila G, da bi vedela kaj naredit v takem primeru.

clock-img

22.08.2006, 20:13

clock-img

lana38

pencil-img

6327

To se pa res grozno sliši.user posted image  Me je kar groza že samo, ko slišim. Bog ne daj, da bi kdaj morala to doživeti.

lana38

clock-img

22.08.2006, 22:07

clock-img

pot

pencil-img

1487

Ja, ampak to je res ekstremni primer. Saj, če se dogovoriš z G, za majhne količine tabletk in potem skupaj ugotovita kako se odziva telo, se nimaš dosti bati. Še vedno lahko zvišata količino K.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem